Malum karantina günlerinde zamanı verimli kullanmak önemli. Mutfak ile uğraşmak, kitap okumak, online eğitimler ve online iş başı yapmak haricinde, akşamları Netflix'ten dizi veya film izliyoruz. Biraz sıkıntı yaşıyoruz kaliteli film bulmak için. Önerilerinizi yoruma bırakırsanız sevinirim. Dişimize uygun bir dizi bulamadık bu ara, film izleyelim dedik. Neredeyse sevdiğim tarzda tüm dizileri izlemişim ne fena değil mi? Dizi önerilerim daha önce de bahsettiğim; Anne With E, Dark, Fringe, AO, Braking Bad, Prison Break.

Önereceğim ilk film; DANGAL

Aamir Khan Filmi 2017 yılında çekilmiş film, biraz uzun 2 saat 49 dak sürüyor. Ancak değiyor bu saatlere. Bne çok sevdim, kız çocuklarına verilen eğitim ve değerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bir babanın kız çocuklarının kaderini değiştirebileceğinin en güzel örneği. Gerçek hayat hikayesinden uyarlanması da filme daha bir anlam katıyor.

İkinci filmimiz; THE PRESTİJ

Yakışıklı oyuncu çok beğenirim kendisini Hugh Jachman, Scarlett Johnson ve Cristian Belle oynuyor. 2006 yapımı bir film. 2 sihirbazın bir birini alt etmeye çalışması, Tesla'nın mucitliği ile ilginç ve sürükleyici bir film. Severek izledim. Tesla'nın o zamanlar zaman makinası bile yaptığını bu aralar duyduktan sonra film daha ilgi çekici geldi bana. Hug Jachman ve Nicole Kidman'ın Avustralyalı filmini izlemediyseniz öneririm. Orada öyle yakışıklı ve güzellerdi ki, bayılmıştım ikisine de.

Üçüncü filmimiz ; The Imitation Game: Enigma

II. Dünya Savaşında geçiyor film ve  İngiliz İstihbaratı Nazi Almanyası'nın kullandığı Enigma Şifreleme sistemini çözmek için uzmanları topluyorlar bu gizli görev için. Aralarında profesör Alan Turing de var oyuncu. Benedict Cumberbatch canlandırıyor. Bir makina yaparak şifreyi çözebileceklerini düşünüyor, kimse inanmasa da. Bizlerin şimdi kullandığımız bilgisayara ilk adımı atmış oluyor. Gerçek hayat hikayesi olması da etkileyici tabi ki. 

9 Yorumlar

  1. Selam.
    Dangal'ı kızımla izledik ma aile bayıldık.
    En son " 9 Kere Leyla"yı izledik. Olumsuz yorumlara rağmen sevdim filmi, tam bir Ezel Akay filmi idi. Masal tadında ince espriler, alt mesajların olduğu renkli bir filmdi.

    YanıtlaSil
  2. Sadece Dangal' ı izledim. Çok beğenmiştim. Diğerlerini de listeme alayım,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba hocam. Bloğunuz çok güzel. Yayınlarınızı beğenerek okuyorum.bende sizi bloğuma beklerim.

    https://yusufakmann.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Merhaba yazılarınızı okudum ve çok beğendim Bloğunuzu takipteyim :) Sizide bloğuma davet ediyorum davetimi kırmaz gelirseniz çok mutlu olurum :)

    Blog adresim: https://yusufakmann.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Aamir Khan'ın filmleri kendini izlettirmesini biliyor. Diğer filmlerin konuları da ilginç.

    YanıtlaSil