“Cumhuriyetimizin 100. yılını bundan daha güzel karşılayamazdım” diyen yazar Güzin Arar’ın “Ben de Denedim” kitabı 2022 yılı Aralık ayında Klaros Yayınlarından çıktı.

Güzin Arar, ODTÜ Çevre Mühendisliği mezunu bir çevre yüksek mühendisi. Çevre Bakanlığı’nda ve Bölgesel Çevre Merkezinde mesleğine yönelik çalıştı. Diplomat eşinin görevi nedeniyle dört yıl Moğolistan'da yaşadı.

1994 yılında başladı deneme ve öykü yazmaya. 2000 yılında Uğur Mumcu Vakfı  yaratıcı yazma seminerini tamamladı ve vakıf öğrencilerinin kurduğu sokak yazarları grubuna dahil oldu. Aynı isimde dergi ve çok yazarlı bir kitapta öyküleri yayınlandı. 2010 yılında Japon Şemsiyeleri öyküsü bir kitapta yer aldı. “Saçlarıma Yağan Can Taneleri” öykü kitabı 2015 yılında yayımlandı.

Güzin ile 1994-2004 yılları arasında on yıl Çevre Bakanlığında mesai arkadaşlığımız oldu. Yıllar sonra bir araya gelip sohbet etmekten büyük mutluluk duydum.

"Ben de Denedim" kitabını odağımıza alarak bir çok toplumsal konuyu konuştuğumuz Röportajımızda bir çok konuya değindik. Özellikle Çevre, Kadın, toplum yaşamı ve edebiyat üzerine fikirleri.

Atatürk'ün Yaverinin anlattığı anılardan birini paylaştı Güzin; Çankaya Köşkünden arabasıyla o yokuşu inerken her gün selamladığı Ağaç hakkındaki anısı beni çok etkiledi.

Röportajımızın son bölümünde ise bir sürpriz var.

Güzin'in Sevgili eşi Emekli Büyükelçi Ahmet Asım Arar'a mikrofonu uzattım.

İZLEMEK İÇİN BİR TIK LÜTFEN

GÜZİN ARAR RÖPORTAJI

1 Yorumlar