Bu saatten sonra kim insanları düşmanlığa teşvik ederse, ayrıştırmaya kalkarsa, kin ve nefret tohumları ekme gayreti içinde olursa Vatan Hainidir. Bunca acı, bunca yıkım, bunca üzüntü boşuna değil. Belki de uyanmamız ve Kuvayi Milliye ruhuna dönmemiz içindir. Hepimiz canla başla birlik olmaya, yaraları sarmaya çalışırken, bazılarının ağzından köpükler saçarak demeç vermesini çok ama çok tehlikeli buluyorum.

Tekrar özümüze dönmüş gibi hissediyorum, herkesin koşuşturmasını görünce. Elimden ne gelir, nasıl bir katkı sağlarım diye düşünüyor insanlar. Depremin, depremzedelerin bir nebze olsun ihtiyaçlarını giderebilmek, acılarını hafifletmek için. Günlerdir, ne uyuyoruz, ne sıcacık evimizde  oturmaktan mutluluk duyuyoruz, hepimizin yüreğinde bir suçluluk duygusu.

İstiyoruz ki, siyasetçiler, bizi yönetenler veya yönetmeyenler de bizi anlasın herkesi kucaklayıcı sözler sarf etsinler. Hala insanları bir birine düşman etme derdindeler. Bunu görmek, duymak istemiyoruz. Bizler din, dil, ırk, düşünce ayırt etmeksizin yardıma koşan, herkesle dost olan bir millettik. Bu çok büyük bir güç! Bunu bildikleri için kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlar var ülkemizde yıllardır. Artık bu oyuna düşmemeliyiz.

Afetlerle sınanıyoruz, yangınlar, seller, depremler... İnsanoğlu hala mı akıllanmayacak. Bu neyin kavgasıdır? Gördük ki, ev, bark, eşya bir anda sıfırlanabiliyor. Ailen, sevdiklerin olmadıkça ne evin barkın, ne giyim kuşamın bir kıymeti var. Hepimiz kardeşçe, birlikte, huzur ve barışla yaşamalıyız ki, bu acı sınavlardan tekrar geçmeyelim.

“Asrın Felaketi!” diyerek temize çıkabileceğini sananlar yanılıyor. Deprem bölgesinde o binaları haksız, hukuksuz yapan, yapılmasına göz yuman herkes suçlu. Başımıza gelen felaketlerden ders almadıkça, dürüst ve ahlaklı bir toplum olamadıkça, korkarım ki bu felaket son olmayacak.

Kuran-ı Kerim “OKU” ile başlamasına rağmen, cahil bir toplum olduk. Bilgini ve ilmini artırmadıkça, insani özelliklerini parlatmadıkça, gerçek Müslüman olmak çok zor. O zaman hile hurdayla uğraşır, senin düşüncende olmayanı düşman sanırsın. Allah’ın hükümlerini yalan yanlış kullanarak seni kandırmaya çalışırlar. Bilmez misin ki, Yaradanım her şeyi doğrusu ile görendir.

Biz UYANmazsak eğer, daha çok acı çekeriz. Akıl, fikir sahibi, yüreği, gönlü bol bir millet olduğumuzu tekrar hatırlama zamanı, bu sıkıntılı zamanlar. Aklımızı başımıza alıp, takkeyi önümüze koyup düşünme zamanı. Herkes kendi ile hesaplaşmaya girmeli, neler yaptım, yanlışlarım neler, neler yapmalıyım?

Tek bir deniz kabuğunu denize atmaya benzer uyanış. Kelebek etkisini bilir misiniz? Burada bir kelebeğin kanat çırpması dünyanın diğer tarafında bir kasırgaya neden olur.

8 Yorumlar

  1. ek bir deniz kabuğunu denize atmaya benzer uyanış. Kelebek etkisini bilir misiniz? Burada bir kelebeğin kanat çırpması dünyanın diğer tarafında bir kasırgaya neden olur.
    bu son cümle ne güzel geldi. Yazdıklarınıza katılmamak elde değil...
    Geçmiş olsun Canım Vatanıma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ediyorum beğenmenize sevindim
      çok geçmiş olsun hepimize

      Sil
  2. Rum 41:
    İnsanların kendi yaptıklarından dolayı karada ve denizde fesat ortaya çıktı. Belki dönerler diye yaptıklarının bir kısmı onlara tattırıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaaa
      anlayana her yerde bir işaret var
      hiç bir zaman geç değildir
      umarım aklımızı başımıza alırız

      Sil
  3. Nasıl insanlar tarafından yönetilmeyi seçtiğimizi, bazen anlamlandıramıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Maviannem , tam da bugünlerde yaşadığımızı dile getirmişsin. Keşke eskisi gibi blog yazmaya blogları okumaya daha çok vaktim olsa. Biraz daha gayret, emeklilik için güzel planlarım var benim de .

    YanıtlaSil