Yıkımdan doğan bir hazin yardımlaşma öyküsü var “2 Yumak 4 Bucak” grubunun. “Severek öperek koklayarak örüyorum” diyor bir yardım sever kadın, bu sözler beni çok etkiledi. Ülkemizin dört bir yanındaki becerikli ve güzel yürekli kadınlar, depremzedeler için örüyor; iyileşiyor, iyileştiriyorlar. Bir bütünün, çaresizlikte doğmuş bir iyi niyetin parçası olmak istiyorlar. Depremin sarstığı yürekleri, sevgiyle örülmüş bereler, atkılar ve eldivenlerle sarıp sarmalamak istiyorlar.

Bu örgü Seferberliğini başlatan bu projenin bel kemiği Aycan Aksungur’a yönelttim sorularımı.

ÖRGÜNÜN YAPANA VE GİYENE İYİLEŞTİRİCİ ETKİSİ

 2 Yumak 4 Bucak İyilik Hareketi Nasıl Doğdu? 

Herkes gibi biz de 6 Şubat 2023 sabahına şok ve acı bir haberle uyandık. Durumu anlamamız, idrak etmemiz, yetersizlik hissine kapılmamız, çaresizlik ve endişe içinde kavrulmamız ile ilk üç gün geçti. 9 Şubat sabahı böyle devam edemeyeceğimize karar verip, umuda tutunma isteği ile çok sevdiğim iki yakın arkadaşım Şule ve Nergis ile bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik.

Üçümüz de ikinci üniversite kapsamında okuyan, Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileriyiz. Dolayısıyla ders çalışmak için zaten sık sık bir araya geliyoruz. Benim moda perakendesi satın alma ve kategori yöneticiliği geçmişim var. Emekli olduğumdan bu yana hobi olarak örgü örüyorum. Yıllar sonra ablamın ısrarıyla tekrar örgüye başlamıştım ve bana çok iyi gelmişti. Örgünün yapana ve giyene iyileştirici, sıcaklık ve şefkat veren bir durumu olduğunu biliyorum. Bu duygu ile “2 Yumak 4 Bucak” projesini ortaya çıkardık ve bir örgü seferberliği başlattık.


RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN BİR TIK LÜTFEN 

2 Yorumlar

  1. Mavi annem , Sevgili Fatma . Bu oluşumda ben de bir ucundan tuttum, zincirleme iyiliği faydayı çoğalttık . Desteğin için ben de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Düşünen, tasarlayan, organize eden ve hayata geçirenlerin emeğinie ve yüreğine sağlıklar dilerim. Deprem felaketi nedeniyle toplum olarak bir travma yaşıyoruz. Bu toplumsal travmayı atlatmanın yolu içimizdeki mücadele duygusuna, dayanışma isteğine kulak vermekten geçmektedir. İyileşmek için birlikte hareket etmek zorundayız.

    YanıtlaSil