Ünye’de Neler Oldu?

Mucize Şov’un ilk gösterisi Mart ayındaydı, üç gösteriyi geride bıraktık. Sahnede çeşitli anekdotlar anlatıyoruz. Hayat yolculuğumun farklı sahnelerinde olduğu gibi, Mucize Şov sahnesinde de memleketim Ünye’ye değinmeden edemiyorum. Ünye’de geçen çocukluğumdan, anılarımdan, bana kattıklarından bahsediyorum. Hatta çıktığım televizyon programında sunucunun “turneye çıkmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna hiç düşünmeden “evet Ünye’ye memleketime gitmeyi hayal ediyorum” diye cevap verdim. 

Bu hayalimin gerçekleşmesine destek olan, benim heyecanımı paylaşan güzel yürekli insanlar tanıdım Ünye’de. Özel Çakırtepe Hastanesi’nin Müdürü Sayın Mehmet Ali Durak Bey, beni dinledikten sonra “Maviannem bu projeye bizi de dahil ettiğiniz için çok mutlu olduk” dediğinde dünyalar benim oldu. Biz “Mucize Şov” olarak bir dizi seminer gerçekleştirmeyi planlamıştık projenin yaratıcısı arkadaşım Nuray Temizer ile. “Mutlu Olma ve Kaliteli Yaşam Semineri”nin ilk konusu da “Fibromiyalji Sendromu” olacaktı ve bu bir sosyal sorumluluk projesiydi. Bu hastalıktan muzdarip kişilere konuyla ilgili bilgiler verip, bir farkındalık kazandırmak amacı ile çıktık yola. 

Ekibimizden herkes hem profesyonel mesleklerini sürdürüyor, hem de gönüllü olarak bizimle sahne alıyor. Üçüncüsünü Eylül ayında yaptığımız şovdan sonra çok olumlu geri dönüşler aldık. Özel Çakırtepe Hastanesi’nin Başhekimi Sayın Ali Coşkun Beyin “sosyal sorumluluk projesi ise tabi ki biz de varız” demesi benim için çok anlamlıydı. Hatta bizimle sahneye çıkmayı kabul etti ve ben bugünün gelmesini iple çektim Ankara’da. 


Mucize Şov için bir tiyatro sahnesi gerekiyordu. Ünye’de Kültür ve Sanat Merkezi yoktu, bu vesile ile bunun ne büyük bir eksiklik olduğunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Bizim imdadımıza Uğur Okulları yetişti. Kampüs Müdürü Sayın Mehtap Kabadayı ile görüştüğümüzde, konferans salonunu kullanmamızdan mutluluk duyacağını ifade etmesiyle ben ne diyeceğimi bilemedim. 

Ünye’deki organizasyonumuzda ihtiyaç duyduğumuz her şeyi karşılamayı kabul eden NK Organizasyonun sahibi Sayın Necmettin Küçükoğlu ve adını şimdi sayamadığım gönüllü olarak bize kucak açan bir çok hemşerime minnet duyuyorum ve teşekkürlerimi gönderiyorum. Tabi ki, Ünye Kent Gazetesinin belkemiği arkadaşım Hacer Coşkun Öztürk’ün gözü kapalı desteği ve yönlendirmeleri çok kıymetliydi. Ücretsiz yaptığımız Mucize Şovumuzda sizleri görmekten gerçekten mutluluk duyacağız, bizi izlemeye bekliyorum hepinizi. 

Bizim amacımız bilgi verirken eğlendirmek, mutlu ve huzurlu yaşamın sırlarını paylaşmak. Nuray yirmi dört yıldır bu hastalıkla yaşayıp, nasıl bu kadar enerjik, hayat dolu olduğunu, umut aşılamayı başardığını anlatıyor ve hayat sırlarını veriyor bizlere. Ben ise, pozitif bakış açımla hayatı algılamamın bana ne kazandırdığını, kendi cennetimi ve mucizemi nasıl oluşturduğumu anlatıyorum. 

Tiyatro sanatçıları aile terapisinin önemine dikkat çekmek için, anlayışlı ve anlayışsız eşi canlandırıyorlar. Uzman hekim, fizyoterapist, uzman psikiyatrist, nefes terapistinin de sahne aldığı gösterimizde, müzisyenimiz ile birlikte size keyifli saatler geçirmeyi vaat ediyoruz.

ÜNYE KENT GAZETESİ

Video Haber

2 Yorumlar