“Nefes aldım hayatım değişti” bu çok iddialı cümleyi kurunca bir arkadaşım, gülerek “ne yani biz nefes almıyor muyuz?” demiştim. Doğduğumuz andan itibaren aldığımız nefesi, biz  nasıl oluyor da tam anlamıyla alamıyorduk. Nefes çalışması yapan herkesin söylediği hemen hemen aynı yere çıkıyordu. Daha kaliteli ve iyi bir hayat, sağlıklı bir yaşam vaat ediyordu doğru nefes almak.

Doğru nefesle hücrelerimiz aktive edilerek tetikleniyor ve davranışları değişiyormuş. Düşüncelerimiz, sağlığımız ve doğal olarak bilincimizin bütün davranış psikolojisi de bundan olumlu bir yönde etkileniyormuş. Kendimizi iyileştirmeye, duygusal ve zihinsel genişlemeye imkan veriyor, duygusal gizli saklı kalan tüm blokajlarımızı açıyormuş.

 Nefes terapide neler mi yapılıyor, şöyle sıralamış uzmanlar; kişinin nefes kapasitesini analiz ederek nefesin ulaşamadığı yerler belirlenir. Yapılan analiz sonucuna göre nefes teknikleri uygulanır. Kişiye özel belirlenen seanslarda danışana nefes egzersizleri verilir. Nefes terapisi sürecinde kişinin bu nefes egzersizlerini uygulaması beklenir. Ayrıca kişinin farkında olduğu ancak çözemediği problemler, yaşadığı sıkıntılar varsa öğrenilip, onu rahatlatıp sıkıntılarının üstesinden geleceği özel nefes teknikleri gösterilir. Kişi seansların sonunda hayat boyu kendisine kılavuzluk edecek nefes egzersizleri ile doğru nefes alıp, diyafram kullanımı ve duygu yönetimini öğrenmiş olur.

 Ben de madem bu kadar önemli Nefes Egzersizleri dedim ve Nefes Terapisti arkadaşım Aydan Ermiş’in “800 Nefesle Devri Alem” grubuna katıldım. Üç haftadır online eğitim ile nefes egzersizi yapıyorum. Hayatım değişti mi diye sorarsanız eğer, müzmin bir burun tıkanıklığı sorunu yaşıyordum yıllardır, bundan kurtuldum. Artık, içimdeki kirli havayı tamamen nasıl çıkarabileceğimi biliyor ve aldığım nefesin tüm bedenimdeki dolaşımını hissediyorum. Bana iyi gelenler arasında, tam bir farkındalıkla nefes almanın tüm algılarımı açtığını ve oksijenin hücrelerimi yenilediğini hissediyorum.

 Doğru nefes almanın neleri iyileştireceği hakkında yaptığım araştırmada aşağıdaki bilgilere ulaştım;

 Stresinizi en aza indirip yönetebilir,

  • Depresyon ve anksiyeteden kurtulabilir,
  • Metobalizmayı geliştirerek zayıflayabilir,
  • Migreni ve kas ağrılarını geçirebilir,
  • Fiziksel ve zihinsel enerjinizi yükseltebilir,
  • Sindirim sistemi rahatsızlıkları, alerji, astım gibi birçok hastalığı önleyebilir,
  • Panik atak rahatsızlıklarınızı yenebilir,
  • Uyku apnesi, uyku bozukluğu gibi rahatsızlıkları yenebilir,
  • Sınav stresi, kaygı düzeyini kontrol altına alabilir,
  • Sigara bağımlılığından kurtulabilir,
  • Kekemelik probleminizi yenebilir,
  • İdrar kaçırma sorununuzdan kurtulabilirsiniz

 Doğru nefes almayla neler değişecek bedeninizde ve hayatınızda denemekte fayda var.

2 Yorumlar

  1. ooo güzeel :) hipnoz terapisi de var o da iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan kendine iyi gelecekleri bulmalı hayatta değil mi ama

      Sil