Kadın Eli DokunuyORDU Derneği’nin Kampanyasına Destek Olalım 

Herkes kendi hayatında mucizeler yaratabilir. Şöyle diyorum her zaman; “ niyet et, hayal kur, emek ver, gayret edip çalış ve cesaret et”. Hele de biz kadınlar eğer istersek her şeyi başarabilecek gücümüzün olduğunu bilmeliyiz. Güvenmeli insan en çok da kendine. Çevreden gelen olumsuz yorumlara kulağını kapayabilmeli yeri geldiğinde. En yakınınızdan bile gelse bu eleştiriler, doğru bildiğin yoldan gitmelisin. 

“Başının dikine gidiyor, hiç bizi dinlemiyor” diyenlere kulak asma. Yüreğinin götürdüğü yere git. Senin hayatın biricik, onun sonuna yaklaştığında yaptıklarından değil, yapamadıklarından pişman olacaksın. Duyarsınız annelerimizden, teyzelerimizden “keşke zamanında şunu yapsaydım, bunu yapsaydım ama, babam istemedi, annem şöyle dedi” gibi serzenişler. Biz de aynı pişmanlıkları yaşamak istemiyorsak eğer, hayat yolculuğumuza nasıl devam edeceğimize, hangi duraklarda duracağımıza biz karar vermeliyiz. 

Ünye Lisesini bitirip Üniversite’ye Samsun’a gittiğimde amacım, meslek sahibi olmak ve çalışma hayatına atılmak ve hayat hikayemi kendim yazmaktı. Hep kulağımda şu sıralama oldu; okul, iş, eş : ) Tabi bizim dönemimizde Ünye’de aileler daha tutucuydu, hele de söz konusu kız çocuklarıysa. “Aman laf, söz gelmesin” diye büyütürlerdi bizleri. Yani o hikayelerde, filmlerde anlatılan “el alem ne der?” diye büyüyen nesildik bizler. 

Üniversite bitince Ünye’de kalmak istemediğimi, Ankara’da işe girmek istediğimi söyleyince babama, hemen kabul etti. Tüm babalara örnek olacak bir açık fikirlilikle, benim isteğime, hayalime saygı duydu, yolumu açtı. Ankara’da kendime yeni bir hayat kurmak, iş bulmak ve ayaklarımın üzerinde durmak için çabaladım. Çabalarım meyvesini verdi ve ben hayal ettiğim gibi yeni bir hayata yelken açtım. Yıllar geçtikçe ailemi ve kendi kararlılığımı takdir ettim.

 

Ünye’de kadınların kurduğu harika bir Dernek var. “Kadın Eli DokunuyORDU Derneği” Ailenin hammaddesi olan kadının bilinçlenmesinin, eğitilmesinin ve desteklenmesinin önemine vurgu yapıyor. Dezavantajlı kadınların haklarının korunmasını, onların güçlenmesini sağlayarak toplumun daha sağlıklı olmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Bu yıl yeni bir kampanyaya imza atmış Dernek. Üniversiteyi kazanan 20 başarılı kız çocuğunun bir yıllık eğitimine destek olmak amacıyla, aylık 500 TL lik eğitim bursu verecek. Bir bez çanta tasarlanmış, derneğe bağışta bulunan kişilere bu çanta hediye ediliyor. Üniversitede okuyan başarılı kız çocukları, 30 Eylül’e kadar online olarak başvuru yapabilir, başvuruların 15 Ekimde sonuçlanması planlanıyor. Bağış yapmak isteyenler ise; Derneğin internet adresinden online veya aşağıdaki hesap numarası ile bankadan bağış yapabilirler.

 

Kız çocuklarına güvenin, kararlarını destekleyin, eğer onlar isterse başaramayacakları hiç bir şey olamaz. “Kadın Eli DokunuyORDU Derneği”nin kampanyasını destekliyorum, bağışımı yaptım, bu çorbada benim de bir tutam tuzum olsun istedim. Hadi siz de aşağıdaki adreslerden küçük de olsa bir destek sağlayın, bakarsınız günün birinde okuttuğunuz o kız çocuğu karşınıza doktor, mühendis, öğretmen olarak çıkar.


BURS BAŞVURU İÇİN BİR TIK

 

https://www.Kadinelidokunuyordu.Org

 



3 Yorumlar

  1. hımm iyi bişey saol aklımızda olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Kız çocuklarımız okusunlar!.. Ben kızımı okuttum. Sizler de kız çocuklarınızın okumasını sağlayın.
    Selam ve saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Kız çocukları okusun ama burada önemli bir nokta da erkek çocukları da düzgün eğitim alsın. Yani kitaplardan öğrenilecek bilgiler bir yana, kadınlarla daha naif davranabilecek bir birey haline gelsinler. O zaman zaten kız çocukları hep okur.

    YanıtlaSil