Arkadaşım yazar Nuray Temizer ile gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projesi “Mutlu Olma ve Kaliteli Yaşam Semineri”nin ikincisi Ankara’da Sinan Bengier Tiyatro Salonunda geçen haftalarda sahnelendi. İşini özenle yapan ekibimizin çok özel yapı taşları olan gönüllü dostlarımız ile birlikte sahne aldık.

Seminerimizin konusu olan “Fibromiyalji Sendromu”; uyku bozukluğu, kaslarda yaygın ağrı ve hassasiyet, aşırı yorgunluk, halsizlik ve sabah tutukluğu ile kendini belli eden kronik yumuşak doku romatizmal ağrılı bir hastalık. Bu hastalık ile hayatını sürdürmek zorunda olan hastalara farklı bir bakış açısı katmak amacımız. İlaç tedavisine ek olarak günlük hayatlarında yapacakları birtakım değişiklikler ile nasıl kaliteli, huzurlu ve mutlu yaşamaları mümkün olabilir? Bu soruların cevabını veriyor ve sağlığımıza dair bilgilenmenin şifanın kapısını açan bir anahtar olduğunu düşünüyoruz.

Ekibimizde yer alan uzman hekimimiz, hastalığın ne olduğunu, teşhisini ve tedavi yöntemlerine değiniyor. Fizyoterapistimiz fibromiyalji hastalarında düzenli olarak egzersiz yapmanın öneminden bahsederek gevşeme egzersizleri, germe egzersizleri yaptırıyor. Günlük yapılabilecek egzersizlerin rahatlatıcı ve ağrıları hafifletici olumlu etkisi olduğuna dikkat çekiyor.

Bu zor hastalığı uzmanlar anlatırken Nuray ise, 24 yıldır fibromiyalji hastalığından muzdarip olup da nasıl enerji ve hayat dolu olabildiğini anlatıyor. Ben ise Ünye’de geçen çocukluğumdan anılar anlatıp, kendi iyi hayat sırlarımı veriyorum. Pozitif ve umut dolu bir yaşamın mümkün olabileceğine dair sohbetimiz sahnede devam ederken müzisyen arkadaşımız gitarı ile bize şarkıları ile eşlik ediyor.
Tiyatro sanatçılarımız ise fibromiyalji hastası ile yaşamanın her yönünü, iyi ve kötü aile örnekleri ile canlandırıyorlar. Tiyatro sonrası ise Psikolog Sibel Kuru bu kısa canlandırmadan yola çıkarak bu iki farklı aile tipinin analizini yapıyor.

Psikolog Sibel Kuru gösterimizin ikincisinde bizim ekibin bir parçası oldu. Ünye Kent Gazetesinde de her hafta köşe yazısı yazan Sibel’in hemşerim olmasından gurur duydum. Bilgilerini ve deneyimini bizimle ve izleyenlerimizle paylaştı ve çok olumlu geri dönüşler aldı. Biz iki “Ünye’li Kadın” sahnede memleketimizden bahsetmeden geçemedik.

Nefes Koçu ve Aile Danışmanımızın izleyenlerimize nefes seansı ve şifa meditasyonu yaptırması ile seminerimiz tamamlandı.

Fibromiyalji Sendromu kadınlarda erkeklerden üç kat fazla görülüyor. Bu nedenle hedef kitlemiz kadınlar ancak, erkeklerin de bilgileneceği ve aile içinde davranışlarını buna göre düzenleyebileceğini düşünüyoruz. Her şeye rağmen mutlu, huzurlu ve güzel bir hayat geçirebilmek elimizde, hayatımızda yapabileceğiniz küçük değişikliklerin mucizelere dönüşmesinin örneklerini veriyoruz bizler Mucize Şov’da.

Biz iki Ünyeli Kadın, bir gün Memleketimiz Ünye’de de Mucize Şov’ ile hemşerilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyarız.

1 Yorumlar