Nüktedan, hoş sohbet, gönlü güzel baba dostlarımı kaybettim bir gün arayla. Yılmaz Sanioğlu ve Yaşar Karaduman amcalarım babam Gazozcu Muharrem’e selam söyleyin. Orada bir araya gelip bir Ünye muhabbeti yaparsınız belki de. Yaşar Amca için Emine Dokgöz şöyle yazmış; “bir kaptan oğluydu o, son yolculuna da kendi gemisiyle kara dumanını estire estire meçhule doğru yol aldı.” Sizi sevenler olarak çok üzgünüz sizin bu ani gidişinize. Mekanınız cennet olsun, nurlar içinde yatın.

Yılmaz Sanioğlu

Yılmaz Amcamı en son Ankara’da düzenlenen Ünyeliler Derneği’nin bir organizasyonunda gördüğüme çok mutlu olmuştum ve gözlerim dolmuştu. O benim elimi sımsıkı tutup, taa gözlerimizin içinden yüreğime bakmıştı adeta. Orada baba özlemi çeken bir kız çocuğu görmüş olmalı ki, adeta babam gibi sarılmıştı bana. Ben de onda babamın sevgisini hissetmiştim. O gün aldı eline mikrofonu ve güzel güzel anlattı yine. Ünye sevdalıları başka bir şehirde yaşasalar dahi, hemşerilerini görünce memleket muhabbetine dalarlar ve laf lafı açar. Yılmaz Amca Ünye’ye Milletvekili olduğu dönemde çok hizmetleri olmuş bir değerdi. Neşe Yenge ise adı gibi neşeli hayat dolu bir insandır. Yılmaz Amca ile birlikte harika bir çiftti. Oğulları Ogün ise her yönüyle çok iyi bir evlat oldu. Allahtan sabır diliyorum tüm aileye.

Eylül ayıydı Ünye’ye en son gelişim. Ünye Kent Gazetesi’nden içeri giriğimde Yaşar Amca’nın masası boştu, Beyza Nur biraz önce çıktığını söyledi. Onu göremeyeceğim için üzülmüştüm, “bir telefon açıp sesini duyayım, geldiğimi söyleyeyim” dedim ve telefonunu çaldırdım. Telefonu masasında çalmaya başlayınca, telefonunu unutmasına gizlice sevinmiştim. Birkaç dakika içinde gazetenin kapısından gülerek içeri girdi. “Yaşar Amca beni görmen gerekiyormuş demek ki, bak telefonunu unutmasan görüşemeyecektik” dediğimde yüzüne kocaman, sımsıcacık bir gülümseme yayıldı. Baba dostu, kültürlü, nazik insan bizi kırmayıp fotoğraflar çekildi ve “yine gel Fatma, görüşmek üzere” diyerek  ayrıldı.

Yaşar Karaduman

Araştırmacı Gazeteci Yaşar Karaduman’ın gidişiyle Ünye Kent Gazetesi, Canik Dergisi  yetim kaldı, sabır diliyorum tüm sevdiklerine.  

Ünye 2022’de çok büyük değerlerini kaybetti; siyasetçi, iş insanı İsmail Torunoğlu, Yılmaz Sanioğlu ve Yaşar Karaduman...

Hepimizin başı sağ olsun.

6 Yorumlar

  1. Merhabalar Mavianne.
    Kaybettiğiniz tüm baba dostlarınıza, Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle, merhametiyle, mağfiretiyle ve de cennetiyle muamele eylemesini ve sevenlerine de sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ederim. İnsanın sevdiklerini kaybetmesi kadar daha acı ne olabilir ki... Onlar gerçekten ülkemizin birer değerleridir. Yerleri kolay doldurulamaz. Çünkü, bizler artık nesli tükenmiş türümüzün son örnekleriyiz. Başınız sağolsun. Demek rahmetli babanız gazoz ustasıydı. Bizim de memleketimizde bir gazozcu amcamız vardı, hiç unutmam. Allah tüm geçenlerinize rahmetiyle muamele eylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu güzel yorumunuza çok teşekkür ediyorum
      evet Ünye'de Çataltepe Gazozları yapardı babam

      Sil
  2. Yaa böyle güzel anılarla dolu gidişler nasıl kıymetli ve sanki kat kat daha hüzünlü.. Başınız sağ olsun, mekanları cennet olsun 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten de öyle
      ocak ayı yaprak dökümü adeta

      Sil