Bugün 1 Ocak 2022,

80’li yıllarda TRT’de izlediğim bir çizgi film vardı adı; Jetgiller. 1962-63 yılları arasında 24 bölüm olarak yayınlanan Jetgiller, robotların, uzaylıların, hologramların ve enteresan buluşların olduğu bir gelecek zaman ütopyasında yaşamaktaydı. Uzayın ortasında yaşayan bu ailenin imrenilecek bir hayatı vardı. Uçan arabalar trafik olmadan rahat bir şekilde ulaşımı sağlar, robot hizmetçiler her işi yapar, evin annesi Jane sadece alışveriş yapıp para harcardı. Yemek masasında ekrandaki tek tuşla seçtikleri yemekler hemen hazırlanıp önlerine gelirdi. Evin babası George’un kayan bir bandın üzerine çıkıp sabah hazırlığını yapması en sevdiğim bölümdü. Dişinin aletler tarafından fırçalandığı, giysilerini bir tuşa bastığında giydiği, beğenmezse rengini değiştirdiği bir teknoloji şöleni izliyorduk adeta.

2000’li yıllarda bizim de böyle bir hayatımız olacağı hayalini kurardım gece yatağıma yattığımda. Gelecek çok güzel olacaktı, teknolojiye uyum sağlayan bizler ise çok rahat bir hayata kavuşacaktık. Bu çizgi filmde izlediklerimizin tamamı olmasa da çoğu hayatımıza girdi.

Jetgillerin sıklıkla yaptığı, duvardaki ekrana yansıyan görüntülü telefon konuşması gibi. Robot hizmetçiler olmasa da robot süpürgeler evlerimizde temizlik yapmaya başladı. Sanal alışveriş ile telefonun ucunda canımızın istediği her türlü yiyecek, içecek. Şimdi uçan arabalar olsaydı trafik sorunu çözülür müydü bilemiyorum ama, elektrikle çalışan, hava kirliliği yaratmayan araçların daha uygun fiyatlarla piyasaya sürülmesini dört gözle bekliyorum.

Ne demiş atalarımız “sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır” Yeni yılın bu ilk gününde biraz Polyannacılık oynamanın kimseye bir zararı olmaz. Hayal kurmayı bırakmadığımız sürece geleceğe umutla bakabiliriz. Sağlığın kıymetini bu korona günlerinde daha çok anladık. Sağlığımız olduğunda da hemen başladık planlar yapmaya. Geleceğe ümitle bakan bir yüreğiniz olsun, diğer her şey yoluna girer.

Yılbaşı gecesi ben çekmecemden çıkarırım hayal defterini, o defterin sayfalarına aile fertleri yeni yıl dileklerini yazar. Geçen yıllarda yazdıklarımızı okuyup, hangilerinin gerçekleştiğini konuşup güleriz. Ben bu yıl o deftere ne mi yazacağım?

Korona hastalığının grip gibi hafif bir hastalık olarak kalması ve maskeleri tümden çıkarmayı,

İki yıldır görmediğim oğlum ve gelinimin Kanada’dan yaz tatili için Türkiye’ye gelebilmelerini,

Küçük oğlumun başarı ile üniversiteden mezun olmasını,

Mart ayında başlayacak emeklilik maceramın harika geçmesini,

Hayat arkadaşımla seyahatler yapıp, yeni yerler görmeyi,

Sosyal sorumluluk projelerine katılıp ihtiyacı olanlara yardım etmeyi,

Ülkemizin her alanda rahata, huzura ve barışa kavuşmasını, özellikle de paramızın değer kazanmasını,

Diliyorum ….

Yılbaşı akşamı sizler de bir ajanda alıp, evdekilere 2022 dileklerini yazmasını isteyin. 2022’nin son gecesi okuduğunuzda bunların gerçekleşip gerçekleşmediğini konuşup, yeni bir yıl için hayal kurmaya devam edersiniz.


10 Yorumlar

  1. Jetgiller çocukluğumda en sevdiklerimdendi :) yeni yıla girdik artık bakalım neler bekliyor bizi :)

    YanıtlaSil
  2. Biz kuruyoruz, onlar yıkıyorlar, biz kuruyoruz, onlar yıkıyorlar. Biz kurmaktan bıkmadık, onlar yıkmaktan bıkmadı.

    İşte buraya büyük harflerle yazıyorum: BİZ KAZANACAĞIZ!

    Kötülerin sesini kesinceye kadar sürecek mücadelemiz. 2022 çok güzel bir yıl olacak. Güneşli günler göreceğiz. Nazım Hikmet'in dizeleriyle söylesem, "Bugün pazar / Bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar /... / Bahtiyarım"

    Umudu olanın her şeyi vardır. 🙂

    YanıtlaSil
  3. Mutlu yıllar, dilekler gerçek olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Sağlıklı ve mutlu nice yıllara canım... Deftere yazdıklarının büyük çoğunluğunu (dilerim ki hepsi olsun) gerçekleştirirsin umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canım hepimizin dilekleri gerçekleşir inşallah

      Sil
  5. Yeni yil guzel geksin Maviannem. Ajanda Ecehan ' ın zarif hediyesi ile bugün ulaştı elime hedeflerimi yazıyorum bir bir .jetgiller' e ben de çok özenirdim. Televizyondan görüntülü konuşurlardı yillar.sonra bir kanalda izlemistim planet tv yidi galiba e artık bizim cep tlf larımız var ya, tv pek ilkel gelişmişti gözüme.
    Sevgiler kocaman 🌹♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hedefleri yazıp gerçekleştirme umudumuzu yitirmeyelim inşallah canım
      sevgiler

      Sil