Röportajımızın tamamı için; FATMAERDEM.COM 'u Tıklayın Lütfen

Dizi ve filmlerde çok farklı karakterler canlandıran başarılı oyuncu, Ünyeli hemşerim Mustafa Şimşek’in Motto Yayınları'ndan çıkan ilk kitabı “Annem Şimdi Bana Kızacak!-Damla Büyüdü” kitapçı raflarında okurlarını bekliyor. Kitap, yazarın renkli hayat hikayesinden kesitler sunarken, yazdığı şiirlere, senaryo kesitlerine ve hayatında iz bırakan anılara yer veriyor.

Yıllardır oyunculuğunu ilgi ve beğeniyle takip ettiğim Mustafa Abi ile (Ünye’de aynı Mahallenin çocuklarıyız) sinemadan sonra yeni heyecanı olan "Annem Şimdi Bana Kızacak" adlı kitabını ve Ünye’de geçen hayatını konuştuk.


Oyunculuk hayatınızın dönüm noktası “Sevda Kuşun Kanadında” dizisinde canlandırdığınız Necip Fazıl karakteri olmuş hatta “Ekşi Sözlükte; sevenini sevmeyenini yerinden hoplatacak kadar başarıyla canlandıran büyük oyuncu! Mezarından çıkarılıp büyüyle tekrar canlanmış kadar gerçekçi oynadı! Sesiyle, tipiyle, haliyle, tikiyle her şey mükemmeldi” yorumlarını okudum. Oyunculuğunuzun bu kadar beğenileceğini tahmin etmiş miydiniz? 

Bakıyorum da, hayatım boyunca hep zor olanı istemişim her alanda. Onlarla mücadele sürecim yaşam coşkumu artırdığını düşünüyorum. Oyunculukta da bu böyle. Necip Fazıl karakteri oldukça zor bir karakterdi. Ve benim yapımla yüz seksen derecelik bir açı oluşuyordu. İşte beni, heyecanlandırın alan tam da burası. Taban tabana zıt bir karaktere bürünmek! İşte, zor olan rağmen, başarmam için kışkırtan ve heyecanlandıran beni.

Haliyle, bu rol için uzun bir hazırlık döneminden geçtim. Üstat üzerine yoğun okumalar yaptım. Kendi eserleri ve hakkında olanları. Bu okumalar sürerken konferans videolarını izledim. Vücut dili, jest ve mimiklerini içselleştirmeye çalıştım natürellik adına. Üstat hakkında bir kitap okurken dahi, kulaklıktan onun sesini dinliyordum biteviye. Emek doğru noktalarda geziniyorsa seyircisinde bir karşılığının olduğuna inanıyorum.

O kadar sevilmiş ise, ne mutlu bana.

2 Yorumlar

  1. kitabın ismi ne güzelmiş, oyuncuyu da kitabı da sayende öğrenmiş oldum saaaol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ediyorum güzel yorumun için canım

      Sil