Dostlar Şubatın son haftasına geldik. 2021 de son hızla takvim yapraklarını koparmaya devam ediyor. Bizler bu Pandemi Yaşamı içerisinde günlerin rutin akışından mıdır nedir "zaman hızla geçiyor" deyip duruyoruz. Seyahat etmeyi, gezmeyi, arkadaşlarla yemeğe gitmeyi, kahve içmeyi özledik. Bunun yanı sıra kendimize vakit ayırıp, şükretmeyi hatırladık. Eski günlerimizin değerini fark ettik. Belki de bazılarımızın hayattaki öncelik sıralaması değişti.

Bu dönemi sağlıkla atlatanlar nasıl da şanslı değil mi? Hep söylenip dururduk; koşturmaktan yoruldum, hiç bir işe yetişemiyorum, şöyle bir eve kapansam, kendime vakit ayıramıyorum. Al işte sana kapanma. Acaba bu bir yıl içinde tüm bu şikayet ettiklerimiz hakkında kılımızı kıpırdattık mı? İnsanoğlu unutanmış. Bunu ilk öğrendiğimde şaşırmadım desem yalan olur, sonra şöyle bir düşündüm de ne kadar doğru. 

Ev hayvanları bu dönem bunalıma girmiş. Ev ahalisi 24 saat evde diye :)) Ne kadar doğru bu haber bilmiyorum ancak, bizim Mercan çok mutlu bu durumdan. İnsan seven bir kedi olarak daima bizim yanımızda olmaktan, birlikte oyun oynamaktan çok hoşlanıyor. Hatta bizimle yemek masasına bile oturduğu için artık, kendini iyice aileden sanıyor. Başlarda mutfağa girmesi yasaktı, bu korona günlerinde o yasağı kaldırdık. Ona da bir sandalye koyuyoruz, oraya çıkıp bizi izliyor. Bazen ufak tefek ona da bir şeyler veriyoruz. Hanım efendi kuru mama dışında pek bir şey yemez aslında. Çok seçici yemek konusunda.

Bazen düşünüyorum da Mercan mı bizim evcil hayvanımız, biz mi onun insanıyız? Sanırım 2. si :))

5 Yorumlar

  1. yerim ben onu yaaa...insan gibi oturmuş bekliyor..çook tatlı ...

    YanıtlaSil
  2. Bizimkiyle ilişkimiz değişmedi, aynı tas aynı hamam:) Zaten dışarı çıkan bir kedi olduğu için etkilenmemiş olabilir diye düşünüyorum.
    Sağlıkla atlatabilirsek gerçekten şanslıyız. Bu dönemi verimli geçirenler de var ama. Genel tüketim araştırmalarına bakarsam mesela evinde tadilat yapanlar artmış, insanlar nasılsa evdeyim diye yıllarca ertelediği tamir vs. işlerini yapmış. Online kurslar, yeni bir hobi edinme de bu dönemde artan faaliyetlerden. Hepimiz başaramıyoruz bunu, zamanı akıllıca kullanmak o kadar önemli ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısın canım online kurslar pek iyi oldu
      tadilat, mutfak derken iyice ev kuşu olduk
      boşananlara ne diyosun?
      aynı evin içinde karı koca birbirini tanımayanlar tanıdı ve pişman oldu zaar :)))

      Sil
  3. Sadece masaya oturmak mı? Artık resmen siyam ikizi gibi olduk:) Ne yapsın yavrum dışarı çıkamaz olduk. sabahtan akşama camdan etrafı izliyoruz. Yakında bir bardak çayda ona dolduracağım:)

    YanıtlaSil