Anneler gününde en büyük hediye çocuğunun sağlıklı, huzurlu ve keyfinin yerinde olduğunu bilmekmiş. Bu üçü varsa gerisini merak etme sen. Kedi, köpek, çiçek, böcek neyi seviyorsan aslında annelik budur. Karşılıksız sevgi vermek, kucak açmak, her haliyle kabul etmek. Annelik evlat doğurmak değil sadece, emek vermek, destek olmak, sabretmek. Evladının doğduktan sonra kesilen göbek bağını kabul etmek, ömür boyu o bağ varmış gibi sımsıkı tutup bırakmamak değil. Zamanı geldiğinde onu serbest bırakmak, güçlenen kanatlarıyla uçmasını gururla izlemek. Çocuğunun kendine eş olarak seçtiğini, evladı görebilmek. Sitem etmemek, beklentide olmamak, yargılamamak, fazlaca da nasihat etmemek. 

Annelik demek sürekli şükretmek demekmiş bunu anladım. Bebekken "bir büyüseler" dersin, büyüyünce de "bunlar nasıl da büyüdü". Gece geç gelse evham yaparsın, telefon açıp açmama konusunda kararsız kalırsın, o eve gelene kadar uyumazsın, aldığın en derin nefes, sokak kapısının açılıp onun eve girmesiyle aldığındır. Bilirsin ki, onlar sana verilmiş en güzel emanet. Bunun kıymetini bilip onlara saygı duyarak hayatta yol alışını izlemek ne güzeldir. Açarsın eski albümleri bazen de küçüklüklerine bakıp özlem giderirsin. Çok şükür 2 küçük canavar bugün gurur duyduğum 2 yetişkin genç.

Güzel annem canım benim canım benim, ben senden öğrendim anneliği. İyiki varsın, Allahım başımızdan eksik etmesin seni. Uysal, sabırlı, azimli, çalışkan, hoş sohbet annem benim. Seni çok seviyorum.

10 Yorumlar

  1. Haklısınız, anneliğin çok yönü, bakış açısı var.
    Rabbim acılarını göstermesin.

    YanıtlaSil
  2. Anneler Gününüzü en içten diLeklerimizle kutlarım efem

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Mert teşekkür ediyorum senin de anneciğinin günü kutlu olsun

      Sil
  4. Ne güzel yazmışsınız. Okurken bir an olsun anladım sizi:)) Anneler iyi ki var💚🌸

    YanıtlaSil
  5. çok tatlıııı :) maşallah maşallah :)

    YanıtlaSil
  6. Annen bizim buradaki bir komşuya ok adar benziyor ki, bir an o sandım. Anneler günün seninde kutlu olsun:)

    YanıtlaSil