Geçmişi Affetme Yöntemi


Yazıma ilham veren konuyla ilgili harika bir söyleşi gerçekleştiren;

Özge Uzun ve Kuantum Yaşam Koçu Serap Etçi'nin Canlı Yayınını izlemenizi öneriyorum

Hawaii dilinde Ho’oponopono'nun  uzlaşma ve affetme uygulaması olduğunu,   Hawaii, Samoa, Tahiti ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere Güney Pasifik'teki adalarda da benzer affetme uygulamaları yapıldığını öğrendim.  Sorun çözme sanatı olarak da adlandırılan Ho’oponopono Yöntemi ile  Hawaiililer sorunlarını, onların genellikle düşünmediğimiz duygusal sonuçlarına odaklanarak  çözüyorlar. Bu çözüm,af dilemeyi kendini düzeltmeyi, bazı şeyleri yapma biçimlerinizi değiştirmeyi ve şefkat göstermeyi içeriyor. Yani, ruhsal sağlığınızı iyileştirmek ve duygusal açıdan sorumluluk almayı öğrenmek için uygulayabileceğiniz bir strateji.
Tüm negatif enerjileri, pozitif olanla değiştirerek arındırmayı sağlayan bu yöntemin aslı sevgi enerjisini dışa çıkarmak.Aşağıdaki bu 4 güzel cümleyi söylemeye dayanıyor yöntem.
1. seni seviyorum
2. özür dilerim

3. lütfen beni affet

4. teşekkür ederim


cümlelerini düzenli olarak tekrarlamamızı öneriyor yöntem. Geçmişte kime kızdık onu düşünüp bu cümleleri tekrar edelim. 
  • Öncelikle takındığınız tutumların, duygularınızın ve negatif davranışlarınızın farkına varın.Bunlar sizi sevdiğiniz insanlardan koparır, sağlığınızı ve kişisel özgürlüğünüzü etkiler.
  • Sonra, yaptığınız davranışların sorumluluğunu üstlenin. Söylediğiniz veya söylemediğiniz şeylerin, yaptığınız veya yapmaktan kaçındığınız şeylerin ve hiç denemediğiniz şeylerin sorumluluğunu kabul edin. Yaptığınız tüm hataların ve onların sonuçlarının sorumluluğunu da kabullenin.
  • Bu adımdan sonra sevgiyi hayalinizde canlandırın ve hissedin. İhmal ettiğiniz o kişi veya kişiler için duyduğunuz sevgiyi canlı bir şekilde deneyimleyin. Onlar için içsel bir “kanal” açın.
  • Son olarak sizi affetmelerini isteyin. Affetmesini umduğunuz kişinin sizi gerçekten affetmesi gerek. Başka bir deyişle, onların “Seni affediyorum.” dediklerini kulaklarınızla duymalısınız.
En az diğer adımlar kadar önemli olan son adım ise özgürlüğü deneyimlemek. Hawaiililere göre “aka”,bağ temizlendikten sonra aramızdaki bağlantıyı kurduğunda, ruhlarımız tekrar özgür olacak. Bu harika bir his. Daha hafif, daha tamamlanmış hissedeceksiniz. Daha fazla özgüven ve bilgelikle tekrar yürümeye başlamaya daha hazırlıklı olacaksınız.
Affetmenin bizi özgürleştirdiğini çok çok önce fark ettiğim için rahatça bu yöntemin işe yarayacağını söyleyebilirim. Hayatta sürekli aynı kötü olayları yaşıyorsanız, sürekli benzer sizi üzen, sinirlendiren kişiler karşınıza çıkıyor ise bunun bir anlamı olmalı. Sürekli karşınızdaki kişilere olaylara kızmak yerine yıllar önce yaşadığın olayda demek ki sınıfı geçememişsiniz. Aynı yöntemle bu olayın üstesinden geleceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Şimdi bu olayları yaşıyorsanız bilin ki bunun önemli bir nedeni var. Değişmelisin, farklı davranmalısın, görüş açını değiştirmeli veya tepkilerini değiştirmelisin. Demek ki bir ders veriyor hayat sana. Bu dersi alamazsan bir çok kez bu olumsuz olarak gördüğün ve seni çok üzen bunaltan olaylar tekrar tekrar başına gelecek. Bir dur ve başkalarını suçlamayı bırak. Belki de sen suçlusun, sen düzelmelisin. Bil ki, sen düzelirsen dünya düzelir....

3 Yorumlar

  1. ben de söyleyemiyorum ama :)) kendini sevmek lazım öncelikle tabi ki haklısın

    YanıtlaSil
  2. Affetmek insanı Özgürleştiriyor gerçekten de :) çok güzel bir yazı yazmışsınız. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler beğenmenize sevindim :))

      Sil