Her akşam Mahocumla akşam yemeği sonrası Netflix'i açıp dizi izliyoruz. Başucumda bir çok kitap olup aynı anda 2-3 kitap okuduğum gibi dizileri de bu şekilde izlemeye bayılıyorum. Yani bilmem kaç sezon diziyi sürekli izlemek beni yoruyor ve sıkıyor. O nedenle tam Dört diziyi aynı anda izleyerek Maho'ya da farklı bir deneyim yaşatıyorum :))) 
Nasıl mı?
İlk Dizimiz; 

Büyük Kaçış  (Prison Break), ABD yapımı bir aksiyon dizisi. Hikâyesi Paul Scheuring tarafından ortaya atılmış ve FOX şirketi tarafından 2005 yılında dizi olarak hayatına adım atmıştır. Dizi genel olarak işlemediği bir suçtan dolayı idam cezası almış Lincoln Burrows (Dominic Purcell) 'u ve Lincoln'ün kardeşi Michael Scofield (Wentworth Miller)'ın kardeşini kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini fark edip onu hapishaneden çıkarmak için bir kaçış planı yapması ve sonrasında gelişen olayları konu alır. 


İkinci Dizimiz; 

Black List Eski bir hükümet ajanı ve FBI'ın en çok aranan kaçaklarından biri Raymond “Red” Reddington, Washington, DC'deki FBI Karargahı'na gizemli bir şekilde teslim olur. Ardından FBI'a reddedemeyeceği bir teklif yapar ve tek şartının çaylak FBI ajanı Keen Elizabeth ile iş yapmak olduğunu söyler. 


Üçüncü Dizimiz;

Outlander, yazar Diana Gabaldon'un aynı ada sahip tarihi zaman yolculuğu kitabı dizisine dayanan bir televizyon dizisidir.1946'da eski II. Dünya Savaşı hemşiresi Claire Randall ve kocası Frank, Craigh na Dun'daki ayakta duran taşlardan 1743 yılına zaman yolculuğu yaptığında İskoçya'nın Inverness şehrini ziyaret ediyorlardı. Frank'in atası Kaptan Jonathan "Black Jack" Randall tarafından yönetilen İngiliz 'Kırmızı Ceketliler' tarafından takip edilen MacKenzie Klan'ından bir grup asi İskoç Dağlısı'nın içine düşüyor. 
Dördüncü Dizimiz;

LuciferTom Kapinos tarafından üretilen Amerikan fantastik polisiye komedi-drama dizisidir. 25 Ocak 2016'da Fox'da yayınlanmaya başlamıştır.
Cehennemin Efendisi olmaktan bıkan Lucifer (Şeytan), Los Angeles’ın ihtişamlı ve ışıltılı deliliği uğruna hakimiyetini sürdüğü cehennemi terk edip, bu şehirde Lux adında bir mekan açıp artık fani bir yaşam sürmek ister. Fakat kardeşi(melek) ve babası(tanrı) onu rahat bırakmaz. Yardımcısı Maze ile beraber geldiği Dünya'da tanıştığı Dedektif Chloe Decker ile birlikte çalışarak suçluları yakalar ve bir yandan kendi ailevi problemleri ile uğraşır.

Bir ondan bir bundan izleyerek gecemizi geçiriyoruz. Uyumadan önce en az yarım saat ise kitap okuyorum. Kitap ile ilgili önerilerimi de daha sonraki yazılarda paylaşayım. Aslında günümüzü ve gecemizi dolu geçirmek insana iyi geliyor. Haftaiçi online iş yapıyorum, dosya, evrak inceliyorum. Fırsat buldukça İngilizce çalışıyorum.
Sanal Yazı Evinin "Şifayı Beklerken" 13 günlük yazı kampındayım,  her gün yazılar yazıyorum onların videolarını izleyerek. Yazmak bana terapi gibi geliyor. Yeni planlar projeler konuşuyoruz arkadaşlarımla. Bazen de Canlı İnstagram yayınlarını izliyorum. Çok eğlenceli bir canlı yayına rast geldim geçen gece Bartu Küçükçağlayan ile Erkunt Melikşah Altuntaş'ın. Kesinlikle göz atın diyorum, adeta talkshow yapıyorlar. 

Sabahları Cemal Nur Sargut'un Sohbetlerini Nefes Yayınevi YouTube sayfasından dinliyorum. Çok faydalı ve öğretici bilgiler alıyorum. Bana iyi geliyor, bilmediğim bir çok bilgiyi öğreniyorum. Onun anlatımı ve tavsiyeleri çerçevesinde; halinden  memnun olma sanatını yaşamaya çalışıyorum. Sabır ve dua ile maneviyatımızı da güçlendirerek bu sıkıntılı günleri geçirmeye gayret ediyorum.

Mutfağa girip de ekmek, lahmacum, hamburger  yapan ev ahalisinin hedefinde Ramazan Pidesi var ! 
Hoşuma gidiyor benim sabah ve akşam yemeğine indirgemek yemeği. Allah izin verirse 3 gün sonra Ramazan gelip oruç tutacağız ve düzenimiz ona göre tekrar düzenlenecek tabi ki.

13 Yorumlar

  1. ooo harika diziler biz de izliyoruz ailecek arada balkonda tavla kağıt oynuyoruz arada kavgalar ediyoruz sürekli yemek planları yapıyoruz sağlık oldu mu herşey olup bitiyor işte şükür diycez halimize başka ne çare Allah beterinden korusun hepimizi sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok dolu dolu geçiriyorsunuz. Ne güzeeel 😍😊

    YanıtlaSil
  3. bu dizilerin hepsi iyi diziler hıhıms, prison break teki fotodaki ortadaki amcanın mom adlı dizisi öyle komik ki kaçırma, blacklist mayısa dek ara verdi. blacklist seviyosan madem, power ve killing eve de izle :)

    YanıtlaSil
  4. ah bir de visavis i kaçırmaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nairobi mi oynuyor sanki afişini görmüştüm bakayım

      Sil
    2. eveet blogumda yazdım bikaç gün önceee :)

      Sil
  5. Prison Break ne günlerdi be!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben kaçırmışım 2005 te izleseymişim iyiymiş

      Sil
  6. Hepsi harika diziler, Lucifer e başlamak istiyorum ben <3

    YanıtlaSil