Panik, Stokçuluk, Endişe, Fırsatçılık, Geyik, Kolonya Kokusu!
Tüm bunları yaşadığımız bir döneme girdik,
Bir virüs insanların iç yüzünü ortaya döktü diyebilir miyiz?
Bi sakin olun arkadaşlar, herhangi bir grip, zatürre, domuz gribi, sigara bizi öldürmedi Korona da neymiş :))
Temizlik İmandandır deyip, tuvaletten sonra el yıkamayan insanlar var memlekette,
Bize bir şey olmaz mantığı da yanlış tabi ki,
Tedbiri elden bırakma ama, olağanüstü davranmak da neyin nesi,
Markete gittiğimde günlük alışverişimi yaptım, baktım makarnalar her zamanki yerlerinde duruyorlar,
Utanma pahasına almamış olmayayım diye sadece 2 tane aldım,
Kolonya reyonu da gayet doluydu ayrıca,
Aklı selim davranmakta durup düşünmekte yarar olduğunu düşünüyorum,
Korona- Kolonya ikilisi ile havalar ısınana kadar yaşayacağız anlaşılan
"Her şerde bir hayır vardır" diyerek konuyu biraz evrensel, insani boyutları ile düşünmemizi öneriyorum naçizane
İnsanoğlu bu virüs tehdidi sayesinde ne kadar da aciz bir kul olduğunu, tüm insanların aslında eşit olduğu gerçeğini gördü. Savaşlar, hırslar, yıkıp dökmeler olmadan kardeşçe ve insanca birlikte yaşayabilmenin önemini umarım herkes anlamıştır.  
Ama şu bilgileri de web'de araştırdım sizinle paylaşmak istedim;
Korona virüsü üst solunum yollarında enfeksiyona yol açabilen bir virüstür. Korona virüsleri, farklı tipleri olan geniş bir gruptur. Son olarak da, şu anda dünya üzerinde hızla yayılmakta olan 2019 n-CoV (2019 Novel Coronavirus, 2019 Yeni Coronavirüsü) ortaya çıkmıştır. 

Elektron mikroskobu altında bakıldığında kraliyet tacı şeklinde bir görüntü verdiği için, virüse Latince kraliyet tacı anlamına gelen 'Corona' ismi verilmiştir. Yeni korona virüsü, hayvanları hasta eden bir virüsün mutasyona uğrayarak insanları hasta eden bir hâle gelmesiyle ortaya çıkan bir virüstür. Yeni korona virüsü hastalığının kısa ismi Covid-19'dur.

Virüs solunum yoluyla bulaşır. Doğrudan öksüren bir kişinin ağzından çıkan damlacıkların solunmasıyla veya bu damlacıkların bulaştığı bir yüzeye elle temas edilmesi ve elin ağıza, buruna ve göze sürülmesiyle korona virüsü bulaşabilir. Mikrop, öksürmek veya tıksırmakla havada belli sürede asılı kalabilir. Virüs, tabii ki öpüşmek ve en yaygın olarak eller ile de bulaşır.

Normalde hastalığı alan bir kişi, hasta olduğunun farkına varmadan ve belirtiler ortaya çıkmadan virüsü yaymaya başlayabilir. “İnkübasyon dönemi” denilen “kuluçka” döneminin 2-14 gün olduğu düşünülüyor. Ağız burun yoluyla bulaşan virüs, alt solunum yollarına ve daha sonra tüm vücuda yayılabilmektedir. Ölümlerin büyük çoğunluğu alt solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olmaktadır.
İştahsızlık ve kilo kaybı - Ateş Halsizlik ve durgunluk - Karın bölgesinin şişmesi - Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi - Solunum sorunları ve nezle - Denge sorunları

Ellerin sık sık yıkanması, öksürük ve hapşırık durumunda mendil kullanılması, yabancı yüzeylerle temas sonrası ellerin hiçbir şekilde yüze, burna, ağza ve gözlere temas ettirilmemesi gerekiyor. Hasta kişilerden ve kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durulmalı. Vücudun bağışıklık sisteminin üst düzeyde tutulması için dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam tarzı önemli. Düzenli uyku, stresten uzak durmak, egzersiz yapmak, hijyen kurallarına uymak, sigara ve alkolden uzak durmak da bu açıdan önemli.

Özel bir tedavi yöntemi yoktur. Uzman hekimler teşhis sonrası ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar ile belirtileri hafifletmek için tedavi uygulayabilirler. Yaşam alanlarındaki oda neminin dengelenmesi ve ılık duş ile boğaz ağrısı ve/veya öksürüğün hafiflemesine destek sağlanabilir. Ayrıca bol sıvı tüketmek, dinlenmek ve uyku tedavi için faydalı olacaktır. Hastanın klinik durumu uygulanacak tedaviyi belirlemektedir. Hastanın genel durumuna göre gerekli destekleyici tedavi uygulanmaktadır. Antibiyotikler virüslerin neden olduğu enfeksiyonları önlemek veya tedavi etmek amacıyla kullanılmaz

3 Yorumlar

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım
      Çok Çok özür diliyorum yanlışlıkla yorumunuzu sildim
      kusuruma bakmayın
      benim için yorumlarınız gerçekten çok kıymetli

      Sil
  2. Bir şey olmaz dememek lazım ama aynı zamanda da olayı çok da büyütmemek lazım. İnsan ömrü sonlandıysa yapacak bir şey yok. Hijyene dikkat etsek yetecek aslında. Bir de panik yapmamak gerek.

    YanıtlaSil