Ayşe Arman'ın "Ayşe'nin Gözlüğü" köşesindeki yazılarını Hürriyet Gazetesinde  90'lı yıllarda okumaya başladım. Bu farklı, çılgın, sıra dışı kadının yazılarını çok sevdim ben. Tüm ciddi köşe yazarları sürekli eleştirdiler onu, rahatça  cinsellik yazan, bir çok başarılı röportaja imza atan, her röportaj fotoğrafı olay yaratan bu eğlenceli ve farklı kadın çoğunu rahatsız ediyordu. Sevgililerini anlatıyor, hatta onlarla yaşadıklarını cesur bir dille yazıyor, ilk aşkını, hamileliğini, bebeğinin doğumunu, kocası Ömer'e yaptığı sürprizleri anlatıyor bir çok genç kıza rol model oluyordu aslında hiç farkına varmadan. Belki de kadınlar onun sayesinde sadece kocalarından beklemedi sürprizleri, kendileri de kafa yordu sevgililerine hayat arkadaşlarına sürprizler yaptı. Belki de pek çok kadın, onun yazılarından güç alıp  "o yapıyorsa ben neden yapmayayım" deyip bir çok girişimde bulundu. 
Bana da ilham oldu tabi ki Ayşe Arman.
Onu okudukça hepimizin yaşadığı sıradan diyebileceğimiz her bir olayın yazıldığında, duygularla ortaya konulduğunda daha da güçlü ve kalıcı bir hal alabildiğini keşfettim. İşte bu noktada bir kırılma yaşadım. 2006 yılında Mavianne bloğumu açmama neden olan en büyük etken Ayşe Arman oldu. Yazdıkça yazabildiğimi keşfettikçe çok sevdim bu işi. Hatta Arman'a rakip olmayı  düşünüp röportajlara başladım :))  Sayesinde kişisel arşivim oldu bloğum. Bir cesaret röportajlar yaptım, bana gerçekten de çok iyi geldi tüm bu süreç. Yazmanın ve üretmenin keyfini yaşadım.
Dün akşam Ankara'ya geldiğini Bilkent Center'da Türkiye Eğitim Derneği adına bir söyleşi yapacağını öğrendiğimde koşarak onunla tanışmaya gittim. Yıllardır her yazısını okuduğum için çok iyi tanıdığım Ayşe Arman, beni hiç de şaşırtmadı. İçten, enerjik, doğal ve mütevazi olduğuydu ilk izlenimim. Ayrıca çok da formundaydı. Yazılarında hep şu veremediği 5 kilodan dert yanardı. Beline dolandım fotoğraf çekilirken şöyle kolumla ve bayağı bir ince olduğunu test ettim yani kızlar kıskananlar çatlasın!
Herkesle bıkıp usanmadan fotoğraf çektirdi, İyilik hareketinin nasıl da dağ gibi büyüdüğünü anlattığında hayran kaldım açıkçası azmine onun deyimiyle "tutturukluğuna".  Skajewa kolyelerinin gelirleriyle kimlerin hayatına dokunmamış ki, Neslican Tay'ın okul parasına, otizmli çocuğunu  okutmak için uğraşan Mari Kasparyan’a kadar. 
Ben onun içtenliğine, enerjisine, tutturukluğuna, kafasında 40 tilki dolaşmasına, plan projelerine, Bodrumda Gürece Köyü'nde yaptıklarına şapka çıkardım. "Kadın kadının kurdu değil, kız kardeşidir" Biz kadınlar birlikte güçlüyüz. Destek olmalıyız her konuda birbirimize, kıskançlık yerine gurur duymalı, öne çıkarmalıyız. 







17 Yorumlar

  1. Ne kadar güzel bir anı olmuş. Çok sevindim sizin adınıza :)

    YanıtlaSil
  2. İlham kaynağı insanlarla birlikte olmak biz okuyan kişilere bile pozitif enerji veriyor.
    Harika bir anı olmuş.
    Güzel haberler için mavianne ye teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Yazı için çok teşekkür ederim Mavianne.

    YanıtlaSil
  4. Keyifle okudum, kalemini sevdiğim iki insanı yan yana görmek çok güzel oldu. Mutlu pazarlarrr.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana da ne mutlu sizin benim de kalemimi beğenmeniz
      çok teşekkürler

      Sil
  5. Canım, nasıl da güzel anlatmışsın. Sana da Ayşe Arman'a da bayılıyorum... 💓

    YanıtlaSil
  6. Harika bir anı kalmış size, Ayşe Arman harika bir kadın :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de taaa eskilerden beri takip ederim. Bu aralar pek edemesem de samimi yazanlardandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. web sitesinde devam ediyor hürriyetten ayrıldı canım

      Sil
  8. Ayşe Arman'ın olduğu gibi davranabilme cesaretine hayranım her zaman. Tabii aynı zamanda çok da hoş bir hatun :)
    Röportaj deyince aklıma isim geliyor Mavi Anne ve Ayşe Arman ;) İki güzel, ikisi birbirinden güzel, çok tatlısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa ben bu iltifatı nerelere koyacağıma şaşırdım .
      çokkk teşekkürler
      güzel yürekli kadın

      Sil
  9. Biz “kız kardeşler” beraberken cok güçlüyüz.Kadın kadının düşmanı asla değildir.
    Nasıl keyiflle okudum anlatamam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım
      kesinlikle destek olmalıyız birbirimize

      Sil