Evet evet çılgın kadınlar dedim, çünkü o Black Friday Bizde Şahane Cuma dedikleri indirim günü mağazaların içindeki kuyrukların %99'u kadınlardı, Sosyal bir deney yapmak  ve kadınların ruh halini yerinde deneyimlemek için o kuyruğa girdim. Zara'nın Ankara Kentpark'taki mağazasına girdiğimde, mağazanın içinde yılan gibi kıvrılan kuyruğu gördüm ilk olarak. Mağazada şöyle bir dolaştığımda ise, tüm giysilerin talan edilmiş her yerde karmakarışık olduğunu, deneme kabinlerinin önünde  bir kuyruk oluştuğunu, %40 indirimli ürünlerin bir elden bir ele dolaşıp bedeninin arandığını gözlemledim. O kuyruğa sadece 2 parça bir ürünle girdim ve saat 12:00 'de girdiğim kuyruktan 13:30'da çıkabildim !!!
İnanılmazdı....

Kesinlikle kadınlar çıldırmış olmalı dedim. Saatlerce beklediğim o kuyrukta yaşadıklarım neler mi?

  • Kollarını giysiler ile dolduran kadınlar mağazada ilerlerken, yanda askılarda olan ürünleri elleyip alıp inceleyip, "acaba şunu da mı alsam?" düşüncesinde olması,
  • Herkesin birbirinin ne aldığına bakması ve fikirlerini söylemesi, örneğin; "aaa bu renk sana çok yakışır, krem rengi yok muydu onu her şeyle kombin edersin"
  • Arkasında bekleyen sıradaşına "ben şimdi geleceğim şurada bir şey gördüm bir bakıp geleyim, aman sıram kaçmasın" diye kendini garantiye alması,
  • Hazırlıklı gelen genç kızın çantasından çıkardığı poşetlere giysileri doldurması ve ayağıyla sürükleyerek kuyrukta ilerlemesi,
  • Bir buçuk saat sırt sırta olduğun insanları merak etmeniz kaçınılmaz :) Birbirinize; nerede çalışıyorsunuz, nerede okuyorsunuz? gibi  sorular sorulması,
  • Koluna öyle bir doldurmuş ki, ilerlerken kolundan düşüp başkası kapmış ve panik olmuş bir şekilde üzülen sıradaşına kolundakileri bir süreliğine alarak yardım etmesi, onun tekrar reyondan düşen tişörtten alması,
  • Alma telaşına girince gözünün başka hiç bir şey görmemesi, "alayım olmazsa değiştiririm sonra" diyeni görünce "acaba bedava mı veriliyor?" sorusunun akla gelmesi,
  • Kredi kartı değil de nakit para kullanılsaydı "bu kadar alışveriş yapılır mıydı?" sorusunun aklıma gelmesi,
Tüm bu deneyimim bana, almanın hiç bir şekilde sonunun olmadığını gösterdi. Tatminsiz bir güruh var. İndirimde o beğendiği eteği almazsa, kaçırırsa o an öleceğini düşünüyor! 
2017 yılında bir sonraki yıl için hedef koyduğum ve 2018'de uygulamayı başardığım : "Bendeki Bana Yeter" “Ich habe genug” (okumak için linke tıklayın lütfen) felsefesine 2020 yılında da uyacağıma söz veriyorum. 

Kesinlikle Alışveriş Bağımlılığı  diye bir gerçek var A Dostlar.  Bundan kurtulmanın yollarını yazımda bahsetmiştim. 

Başarabilirm, başarabilirsin! Nasıl mı?


GEREKSİZ PARA HARCAMAMAK İÇİN YAPILACAK İLK 5 ŞEY

okumanızı öneriyorum. 

Bu çılgınlıktan kurtulmak benim ruhuma ve bedenime çok iyi gelmişti açıkçası. Bu yıl gerekli gereksiz bir sürü alışveriş yaptım ve şimdi baktığımda nasıl da lüzumsuz bir döngüye girdiğimi fark ediyorum.
2020'de yine yeniden BENDEKİ BANA YETER diyorum


DİP NOT: Burada kimseyi yargılamak, küçümsemek ve akıl vermek niyetinde değilim. Sadece öz eleştiri yapmaya çalışıyorum. Bu manyaklığın esiri olmamalıyız. Ben dahil tüm kadınlar ve erkeklerdeki Al Al Al!!! baskısına karşı dik durmalıyız.

18 Yorumlar

  1. Sana kesinlikle katılıyorum evlerimizde o kadar eşya var ki bir çok insana yeter bir çok insanin bile evi döşenir bu kadarı tamamen çılgınlık.
    Yürüttüğüm mantık bende de var ihtiyacım olunca alırım hatta giysi dolabını bile degistirdim bu sebepten dolayı.
    Yılda iki kez çocuklarıma mecburi alışveriş yaparım kendimize ise hep eksiklerimiz ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda gerçekten sahip olduğunuz şeyler yeter de artar bile.
    Canına sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle olmalı sadece ihtiyaçları alsak ne çok tasarruf ederiz
      yorumun için teşekkürler

      Sil
  2. Merhaba.Siteniz oldukça hoş ve takip ettiklerim arasında.Zaman ayırıp yeni açtığım bloguma göz atıp takip ederseniz memnun olurum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen gidip bakacağım bloğunuza
      bloğumu beğenmenize sevindim :)

      Sil
  3. Ben ihtiyaç olmadığı sürece hiçbir şey almıyorum. Para kolay kazanılmıyor ki kolay harcayalım. Geleceği de düşünmek lazım. Fazlası her zaman zarar ve israf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne harika bir şey yapıyorsun
      kesinlikle israf kötü bir bağımlılık <:((

      Sil
  4. Merhaba, belki farkında değilsiniz ama o gun alışveriş kuyrugunda hayatınızın bir bucuk saatini harcayarak bu guruha siz de dahil etmişsiniz kendinizi. Aynı gün ben de indirimdeki bir cilt ürününü almak için oradaydım. Zara'nın kuyrugunu görünce hatta fotograf bile çektim inanamayarak. Fakat insanların indirimden faydalanmak istemesi kadar normal bir şey yok bence. Garip olan insanları anlık bir gözlemle "tatminsiz", "almazsa ölecek" gibi etiketlerle yaftalamak gibi geldi bana. Nacizane fikrimdir, belirtmek istedim.
    İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok da farkındayım Fatoş :))
      Yorumun için çok teşekkür ediyorum
      "tatminsiz, almazsa ölecek" bu ifadeleri ben kendim için de kullanıyorum çoğu zaman ve eleştiriyorum, yanlış çünkü böyle olmak
      keşke bile bile bu tuzağa düşmesek, kendi nefsimize gem vurabilsek
      Haşa! yapmak istediğim kimseyi yargılamak eleştirmek değil asıl ifade etmek istediğim bu duyguların tuzağından kurtulmaya çabalamamız
      İstersek başarabiliriz, 2018'de başardım, yine başarabilirim o nedenle yazdım
      kendimi de eleştiriyorum tabi ki
      sevgiler

      Sil
  5. Her yerde o kadar çok gördüm ki ben de. Psikolojik olarak insanları bir şeyler almaya itiyorlar. Gerçekten tüketim çılgınlığı..
    Ben de sizin gibi ihtiyaç olmadığı sürece alınmaması gerektiğini düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle psikolojik baskı var çevremizde
      al al al!!!

      Sil
  6. ha haaa ülkemizin halleri işteee yurdum insanıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi ama !
      kendimizi de onlardan biri olarak görüyorum
      kesinlikle bu yazı küçümseme içermez

      Sil
  7. Bende bir kez Gratis de denk geldim.Raflar yağmalanmış, kalanlar yerlerde,halay kuyruğu gibi kıvrım kıvrım kasa kuyruğu dükkanın her yerindeydi.Girdiğim gibi çıktım. Hay bir de krizden bahsedilip, herkesin kart borçlusu olduğu söyleniyor.Biraz tasarruf zamanı gelmedi mi acaba memleket için. Şaşkınlık içindeyim.İnsanları tüketime yönlendirmek için heryolu deniyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deliriyoruz biz kadınlar indirim sözünü duyunca bence :)
      tedaviye ihtiyacımız var

      Sil
  8. Tam anlamıyla delilik:) Şimdiye kadar hiç kapılmadım, şimdiden sonra da olmaz umarım:) Zaten az alıp uzun kullanan biriyim. Modayı da takip etmeyince böyle şeylerden uzak kalmam zor olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru yoldasın walla
      keşke hepimiz böyle yapabilsek
      sevgiler

      Sil
  9. Bu black friday bana yaradı. Küçük ev aletleri almam gerekiyordu. Bekledim sabrettim:) Black friday de daha ucuza aldım. Bu da beni mutlu kıldı açıkcası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ihtiyacı yarı fiyatına almak tabi ki çok mantıklı
      güle güle kullan canım

      Sil