RUŞYENA  beni mimlemişti geç oldu ama ancak fırsat bulabildim yazmaya. Uzun zamandır da Mim yapmıyordum çünkü. Blogların ilk dönemleri ne çok yapardım. Kopunca blogdan mimler de bana uzak kaldı biraz. Eskidi belki sorular ama ben yine de cevaplayayım dedim. 
Görseller Google
Hangisini tercih edersin? Uçabilme yeteneğinin olmasını mı yoksa su altında da nefes alabilmeyi mi? Neden?

Tabi ki uçmak. Uçmak özgürlük, uçmak yeni yerler görmek, kendini rüzgara bırakmak farklı bir duygu olsa gerek. Başını alıp gitmek belki de. Aslında yüzmeyi de çok severim ama balık olmak yerine kuş olmayı tercih ederim .
Hangisini tercih edersin? Sonsuza dek etrafının kitaplarla çevrili olmasını mı yoksa evcil hayvanlarla mı? Neden?

Kitapları tercih ederim. Evde bir kedimiz var malumunuz #mercancat Ancak evin prensesi bana hiç yüz vermiyor. evin erkeklerine aşık çünkü. Bir de bakımı lazım evcil hayvanların. Severim o ayrı ama bana göre değil anlayacağınız evcil hayvanlarla haşır neşir yaşamak ayrıca, çok sevdiğim için Mercan bizde yaşıyor, alerji problemi yaşamama rağmen. O artık evimizin bir ferdi. Ancak kitaplarla çevrili yaşamayı, gönlümce okumayı, müzik dinlemeyi çok ama çok seviyorum.
Hangisini tercih edersin? Büyük ellere sahip olmayı mı yoksa büyük ayaklar mı? Neden?

Sanırım ikisi de değil. Her şeyin normali iyidir! O ne öyle ne yapayım büyük eller veya ayaklarla? Bu neden sorulmuş anlayamadım, siz anladınız mı? Büyük ayaklarım olsa ayakkabı bulmakta zorlanırdım. Ellerimi ise kocaman düşünemiyorum. 
Hangisini tercih edersin? Geriye kalan hayatının tamamında çay içmeyi mi yoksa kahve içmeyi mi? Neden?
Aslına bakarsanız olmazsa olmaz değil her ikisi de hayatımda. Gün içerisinde keyif için Türk Kahvesi içmeye bayılırım. Sabah kahvaltıda veya pasta börekle çay içmeyi severim. Ama illaki çay olsun gün içinde içmesem ellerim titrer demem. 
Hangisini tercih edersin? Pilav üstü kuru mu yoksa köfte patates mi? Neden?

Çocukluğumuzda annemin yaptığı köfte patates kızartmasının kokusu hala burnumdadır. Öyle özel bir yemektir ki yanında da nohutlu pilav. O nednele tabi ki köfte patates. Ne yazık ki bizim çocuklar bunun tadını bilmez. Sağlıklı beslenme olayları çıkalı mertlik bozuldu :)) Nerede öyle bol sıvı yağda kızartmalar. Zinhar Yasak!! Çocuklar ızgara köfte ve fırında patatesle büyüdüler.
Hangisini tercih edersin? Sınırsız döner mi yoksa sınırsız kokoreç mi? Neden?

Kokoreç severim sevmesine de öyle sınırsız yiyecek kadar değil. Döneri tercih ederim. Ünye'de döner yoktu benim çocukluğumda. Yani lokanta bile çok azdı Ünye'de. Samsun'a dedemin elini öpmeye gittiğimizde babam bizi  Samsundaki Atatürk Anıtının karşısındaki dönercilere götürürdü. Onun tadını hiç unutmam. Üniversite zamanlarımda da Samsun'da Çiftlik'teki Çalıkuşu Dönercisine sık sık giderdik.
Hangisini tercih edersin? Ölüm saatini bilmeyi mi yoksa nasıl öleceğini bilmeyi mi? (Ölüm tarihini ve ölüm şeklini değiştiremiyorsun.) Neden?

Nasıl öleceğini bilmek ağır olurdu. Saatini bilmek beni pek de etkilemez. Ama ne zaman, nasıl öleceği bilgisi insan için çok ağır bir bilgi. Allah da bilerek bunu bize bildirmemiş bence. Kaldıracağımız bir durum olduğunu düşünmüyorum.Yakınının ölüm vaktini bilmek bile insanı derinden etkiliyor. Maalesef ben rahmetli babamın 2 aylık ömrü kaldığını doktorundan duyduğumda zor kendime gelmiştim. Gerçi 6 ay yaşamıştı 2 ay yerine ama o bile insanı sarsmaya yetiyor. Bence öleceği bilgisi kesinlikle hastaya verilmemeli.

Hangisini tercih edersin? 500 yıl gelecekte yaşamayı mı yoksa 500 yıl geçmişte yaşamayı mı? 
Neden?

Gelecekte....Geçmişi biliyoruz. Geleceği ise kimse bilmiyor. Ben meraklı ve yeniliklere açık bir inan olarak  gelecekte yaşamak isterim. 40'lı yıllar da fena olmazdı. O yıllardaki toplumun zerafeti, kibarlığı, saygısını gördükçe okudukça gıpta ediyorum. Her şey çok rafineymiş, safmış. Okuduğum kitaplar ve filmlerden gördüğüm kadarıyla ve ailemin anlattıklarıyla konuşuyorum. 
Hangisini tercih edersin? Her yıl yenilenen tek seferlik uluslararası bir uçuş bileti mi yoksa yurt içinde geçerli sınırsız uçak bileti mi? Neden?
Uluslararası uçuş biletini tercih ederim. Yurt içinde kendi imkanlarımla seyahat edebilirim. Yılda bir kez hiç görmediğim bir Ülkeye gitme fikri çok cazip geldi. Keşke yapabilsem. Çok severim seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi. Allah kısmet ederse emeklilikte gezeceğim hedeflerimin ilk sırasında yer alıyor.

Hangisini tercih edersin? daha çok dinlemeyi mi daha çok konuşmayı mı? Neden?
Yaaa aslında konuşmayı çok severim de boş konuşmayı, dinlemeyi ve boş konuşmayı da sevmem. Yani kimse çok çok gereksiz konuşmasın. Ben mecburen dinlerim :)) O ayrı da ne gerek var milleti baymaya değil mi ama. Karşındaki seni dinliyor diye monolog yapmayın dostlar, diyolog güzeldir. Kişi saygısından dinliyor sizi. Yanlış anlamayın :))

10 Yorumlar

  1. cevaplarınızı severek okudum...

    YanıtlaSil
  2. bu mimi cevaplamam 28 günlük blog challenge zamanımıza denk gelmişti... ayy bak anı olmuş... o günleri hatırlattı bu mim... :)
    cevaplarını da keyifle okudum... iyi ki unutmamışsın. (sizden sen'e geçen ruşiden sevgiler... :) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler
      "sen"e geçiş güzel oldu .))

      Sil
  3. Soru-cevaplar ile sizi bir nebze tanımıştım oldum. Keyifli bir mimmiş. :)

    YanıtlaSil
  4. bende aynı mimi yeni cevapladım benzer cevaplar vermişiz birçoğuna....

    YanıtlaSil
  5. sevdim ben bu mimi ...unutmasam da ben de yapsam birara....sevgiler canım....

    YanıtlaSil
  6. Mim hareketini sevdim başarılı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    Blogunuz gerçekten harika ve insanlık adına faydalı içeriklerle dolu. Web sitenizi tanıtıp ödül kazanabileceğiniz web etkinliğine davetlisiniz. Web sayfanızla şimdi siz de kazanmaya aday olun. Blogunuzu tanıtın, promosyonlar ve ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2022 yılı sonuna kadar düzenliyoruz; harika bloglar dünyasına katılarak yeni yıla ödülle girip markalaşın istiyoruz. Bu mesaj spam değildir; biz birlikte aileyiz ve sizi de bu eğlenceli blog etkinliğinde görmek gurur verici olur. Şimdi siz de blogunuzla başvurmak isterseniz detayları inceleyebileceğiniz linke göz atabilirsiniz ve websitenizi dizine ekleyebilirsiniz.

    List: https://www.blogumharika.ga
    Web: https://www.blogumharika.tk

    YanıtlaSil