Alıntı:Gökçe Yavaş
Eril kodlarla birbirimizi yargılamadığımız, gereksiz güzellik normlarına sokuşturulmadığımız, yaftalanıp öldürülmediğimiz, emeğimiz kadar kazandığımız günlere!
Toplum da biziz baskı da!
"Sayfasından ulaşabilirsiniz şahane çizimlerine BURADA
Dünyayı güzelleştirecek, belki de değiştirecek cesur ve sağlam kızlara gelsin bu görsel "bildiği gibi yapan kız çocuklarına" 

Bildiğiniz gibi; 
8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları  için bir tekstil fabrikasında greve başlar. Ancak polisin işçilere saldırması ve onları fabrikaya kilitlemesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulu olan barikatlardan kaçamaması sonucu 129 kadın işçi hayatını kaybeder.  1910 tarihinde Danimarka’nın Başkenti Kopenhang kentinde Clara Zetkin, tekstil fabrikasında yangında ölen kadın işçilerin anısına 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisini sunar ve oy birliği ile kabul edilir.  Ülkemizde 1921 yılından beri kutlanmaktadır. 

Ülkemizde maalesef erkek şiddetine uğrayan, öldürülen, çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları var. Yıl olmuş 2019 hala bu durumdan şikayet ettiğimiz bir Ülkemiz var. Canan Tan "Pembe ve Yusuf" romanında; kız olarak doğduğu için babası tarafından nefret edilen ve bunun cezasını ömür boyu sırtında bir yük gibi taşıyan kadınlar, kız evlat doğurmanın büyük bir suç olduğu sanrısındaki kadınlar, koca, kaynana baskısı ve zulmü ile karşı karşıya olan kadınlar, kısır olanının üstüne kuma getirmenin normal sayıldığı kadınlar, namus ve töre uğruna öldürülen kadınlardan bahsetmişti. Röportajımızı BURAYA tıklayarak okuyabilirsiniz.

"Kadının Adı Var" Gösterisinde şahane dostlarım Özge, Banu ve Ebru öyle güzel anlatıyorlar ki Kadın Olmayı. Denk gelirseniz izlemenizi öneriyorum. Röportajımızdan bir bölümü paylaşmak istiyorum devamını BURADAN okuyabilirsiniz.

Kadın erkek daha fazla platformda ilişkilenmeli elbet. Yani ev işi de olsa, dışarıda para kazanmak da olsa, sosyal yaşama katılmak da olsa bu kadın ve erkeğin yan yana birbiriyle dost, destekçi olmayı öğrenmesi önemli. Çocuk yetiştirirken anne baba ortak koşturmalı, evin bakımı kadın erkeğin ortak yaşam alanı olduğundan beraberce kotarılmalı, kadınlar iş sahibi olabilmeli, girişimde bulunabilmeli, hayallerini gerçekleştirmenin peşinden gidebilmeli. Mutluluk bulaşıcıdır, mutsuzluk da. Kendi yaşamının direksiyonunda olan, sorumluluk alan ve mücadele eden insanın yaşamı anlamlıdır.
KADINLAR NE İSTER?
Fırsat eşitliği istiyoruz, 
Eşit ücret istiyoruz,
Değersizleştirilmeden insan gibi yaşamak istiyoruz,
Tacize uğramak istemiyoruz,
Gücümüzden korkmayan empati kurabilen erkeklerle çalışmak istiyoruz,
Kibarlık istiyoruz,
Höt höt, dan dun konuşulmasın, saygılı olunsun istiyoruz,
Köşe süsü olmak değil, hayatın içinde olmak istiyoruz,
Sadece annelikle yaftalanmamak, Kadın olmak istiyoruz,
Erkeklerden ev işlerinde yardım istemiyoruz, bu işlerin ortak işlerimiz olduğu bilincinde olan erkek istiyoruz,
Analık ve babalığın farkının sadece emzirmek ve doğurmak olduğunun bilincinde olunmasını istiyoruz,

Her zaman söylerim :
  Akıllı erkek karısını, sevgilisini mutlu eden erkektir.
 "Kadın mutluysa herkes mutlu"

SİZLER NE İSTİYORSUNUZ YORUM OLARAK YAZARSANIZ SEVİNİRİM :))

10 Yorumlar

  1. Ne güzel yazmışsın Mavi Anne. Başarılı erkeklerin arkasındaki gölge olmaktan çıkıp omuz omuza başarıya koşalım istiyorum. Sevgi kazansın istiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Erkek çocuklar dünyanın efendisi gibi yetistirilmesin kadın da erkek te insan. cinsiyet farkı hepimizin insan olduğu ve eşit haklara sahip olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor . Hala kadın eziliyorsa kendini ispatlamaya cabaliyorsa erkek şiddeti varsa suç en çok yine kadınlarda bence erkek çocukları yetistirenler kadınlar çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizler anne olarak tabi ki erkek çocuklarımızı da kızlar gibi eşit yetiştirmeliyiz katılıyorum sana
      ancak toplumun değer yargılarını da değiştirmek için çabalamalıyız

      Sil
  3. (Akıllı erkek karısını, sevgilisini mutlu eden erkektir.
    "Kadın mutluysa herkes mutlu")
    On numara ,beş yıldız bir tespit.
    Gonca'nın tespitine de bir noktada katılıyorum.Suçun çoğu kadınlarda diyemem ama bu döngüden çıkabilmenin yolu da yine kadınlardan geçiyor.Kadın, kendi değerini bilecek ki değer görecek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum
      bu tespitlerimi kendimden yola çıkarak yapıyorum tatlım :))
      Kadın kendine değer vermeli çok çok haklısın

      Sil
  4. ben en çok hergün işlenen kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin en kısa zamanda bu vahşetin son bulmasını istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben deeeeeeeeee
      keşke kadına kalkan eller ömür boyu hapse tıkılsa

      Sil
  5. gökçe yavaş piki bilmiyodum saol oleeey yaa :)

    YanıtlaSil