BLOG KLÜBÜ yazılarına başlıyoruz nasıl mı? Ezgi'nin bloğuna gidip ayrıntıları okuyabilirsiniz....

Kafa kağınızda yazan yaşı mı yaşıyorsunuz?

Kalbimizin atıyor olması bizim hayatta olduğumuz anlamına geliyor olabilir. Ancak beyin ölümümüzü kendi elimizle gerçekleştirmeyelim. Beyin ölümü derken, zihnimizdeki olumsuz ve mutsuz düşüncelerden, hayattan bezmekten bahsediyorum. Hayattan beklentinin kalmaması, hedefini ve umudunu yitirmek. Oysa ki, beynimizi genç ve her zaman diri tutmak elimizde. Kafa kağıdımızda yazan yaşımız ne olursa olsun, faal yaşayabilirsek, hayatın içinde olmaktan vazgeçmezsek, çağa ayak uydurmaya gayret edersek bence hiç yaşlanmayız.

Tüm hayatı boyunca faal bir çalışma hayatı olan ve 65 yaşında emekliliğe ayrılan bir yakınımı gözlemledim. Tabi insan 65 yaşında emekli olunca, 60 yaşlarındaki eşi öncelikle bu duruma alışamıyor. Yıllardır adam evde yok, şimdi 24 saat birlikteler. Tabi atışmalar başlıyor, huysuzluklar, göze batmalar. Hayatınızda sadece mesleğiniz varsa emeklilikte işiniz çok zor. Siz siz olun çalışma hayatınızda bir hobi edinin. 

Ne kadar yoğun bir çalışma hayatımız olsa da dostlarımızı arayıp sormayı ihmal etmemeliyiz. Sosyal ortamlardan kendimizi soyutlamayıp hayatın içinden enerji almaya bakmalıyız. Sabah ayr,ı öğleden sonra ayrı, akşam da ayrı program yapan tanıdıklarım var :) Bayılıyorum onlara. Eve gelip kıyafet değiştirip diğer etkinliğe gidiyor, asla bakımını ihmal etmiyor. Zaten malumunuz yukarıda da gösterildiği üzere Dünya Sağlık Örgütü Yeni Yaş Dilimleri'ni belirlemiş. 80 yaşına kadar yaşlı sayılmıyoruz ona göre!

Sağlıklı bir ömür versin Allah. Umarım kaliteli ve zinde bir hayat yaşarız. Kaliteli Yaşam İçin Gereklilikler Listesi hazırlamayı düşünürseniz.İlk başlara hayata pozitif bakabilmeyi koymayı ihmal etmemeliyiz. 

26 Yorumlar

  1. Sağlık tabi en önemlisi. Ancak hayata pozitif bakmak da çok önemli. Negatiflik, sıkıntı, stres hastalıkları tetikleyip, yaşam kalitesini çok düşürüyor. Çok güzel bir yazı olmuş. Tebrikler 💕

    YanıtlaSil
  2. Bugün dilimde Teoman'ın 17 şarkısı takılıydı. Söylerken de düşündüm, şimdi 17 olsam diye. Ama baktım zaten 17 hissediyorum. Herkese, doğayla ve insanlarla barışık sağlıklı ömürler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar anlamlı bir yazı, bana ilham oldu 😊 emeğinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  4. Aslında haklısınız, hem emeklilikte sıkılmamak hemde şimdiden kendimizi daha genç hissetmek için hobi edinme fikri çok iyi, acilen bir hobi edinmeliyim. Emekli olup etkinlikleri takip edip katılmakta çok eğlenceli olurdu.
    Emeklilikte de bir meşgale şart yoksa zaman nasıl geçer...

    YanıtlaSil
  5. Allah hepimize kaliteli yaş almayı ve keyifli bir emekliliği nasip etsin inşallah...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Guzel. Son guncellemeye göre hala genç statüsünde yer alıyorum. :) Bence genç ve yaşlı yaş araliyina 33'den sonrası icin olgunluk donemi denmeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olgunluk dönemi 40 da başlıyor sanki
      bu fikir güzelmiş

      Sil
  7. Sağlıklı, kaliteli bir ömür ve yaşlılık geçirebilmek dileğiyle, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Son günlerde en çok çabaladığım şey aslında.. Tam üstüne geldi bu yazı.. Umarım!

    YanıtlaSil
  9. yaş kaç olursa olsun hayata pozitif bakabilmek çok önemli:)))

    YanıtlaSil
  10. Sanırım o arkadaşınız gelecekteki ben 😄 şimdide öyleyim aslında

    YanıtlaSil
  11. 65 yaşına kadar çalışıp ,didinip,emekli olunca evde göze batmak, üzücü bir durum. Hanımlar biraz daha anlayışlı olmalı sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de anlayışlı olmalı ancak zor iş yaşlılıkta idare edebilmek sanırım
      tahammül çok az oluyor herşeye

      Sil
  12. Sağlıklı huzurlu yasam en guzeli

    YanıtlaSil