2007'dan beri blogspotta yazıyorum ve bu süre zarfında yazdığım yazıların TOP 3 sıralamasını yaptım. 

1. Röportaj Soruları 48.812 (Tıklanma sayısı)



1. Röportaj Soruları Hazırlarken izlediğim yöntemi anlatmak isterim. Bir yazar ile söyleşi yapacaksam, kitabı okurken sevdiğim cümlelerinin altını çizerim. Yazarla ilgili internette araştırma yaparım, daha önce yapmış olduğu röportajlarını okurum. Soru hazırlamadan önce bilgi edinmek en önemli noktadır.  Daha sonra soracağım soruları aklımda canlandırır ve yazmaya başlarım. Kendiliğinden akar gider sorular, bazen kendim bile şaşırırım yazdıklarıma :) En güzeli ise gönderdiğim sorulara gelen cevapları toparlamaktır. Alt başlıklar yakalamak, cevapların içinden çok keyiflidir. En önemli nokta ise Röportajın Başlığıdır. Umarım benim hazırlarken aldığım zevki siz de okurken alıyorsunuzdur.

2. Kadife mi? Keten mi? diye sorup koltuklarımın chester olanı kadife, diğerini keten kaplatmıştım yıllar önce. 2013'te yazdığım bu yazıma 2018 dahi yorum bırakan oldu. Ancak ketenin yanlış bir seçim olduğunu bir kaç ay sonra anladım. Bizim evin kralçesi mercancat o keten koltuğu tırnaklarını törpülemek için biçilmiş kaftan görüp biz farkında olmadan gizli gizli icraata başlamış. Fark ettiğimizde koltuğun arka tarafının tahtaları görünüyordu. Kadife koltuğa tırnağını geçirememiş, ilk günkü gibi duruyor bu koltuklar. 
3. Ankara, Abiye deyince bugünlerde akla ilk olarak Karum geliyor. 3 katında da abiye mağazalarının olduğu Tunalıda bir AVM kendisi. Malumunuz kayınvalide olarak yaza düğün için bir tuvalet arayışına girmiş bulunuyorum. Geçen haftasonu Karum'daki dükkanları gezeyim dedim. En sıradan abiye 1.500 TL'den başlıyor desem size küçük dilinizi yutar mısınız? Valla ben yuttum :)) Nasıl yani dedim? Ben alışverişe çıkmayalı fiyatlar mı uçmuş, normali bu mudur? bilemedim. Pullu, taşlı, payetli, dantelli, uzun, kısa her şeşit mevcut. Ama şöyle kaliteli bir tuvalet alayım derseniz 2 binin üstünü gözden çıkarmanız gerekiyor.
Foto:Google Görseller

11 Yorumlar

  1. mantıklı evet bu aramalar pratik konular :) en önemlisi abiyeee hihihi :)

    YanıtlaSil
  2. Ah kediler! Çok tatlılar ama nasıl yaramazlar:) Bizim kedi de perdeleri halletmişti, tırnaklarını taka taka delik deşik etmişti. Çok tatlı olmasalar koy kapının önüne:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa evet çok sevimliler ama her güzelin de bi kusura varmış

      Sil
  3. En yakın zamanda Top 3 yazılarını okuyacağım.Fiyatlar çok uçmuş. Hangi ara bu kadar zam geldi anlamiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Kedili evlere gidince hep aklıma takılır o tırmıklama konusu:))
    Abiyeler pahalı evet, kızıma mezuniyet dönemlerinde kıyafet ararken görmüştüm fiyatları da şaşırıp kalmıştım.Bir de bazılarına değer diyorsunuz da bazıları da olmadık kıyafetlere olmadık fiyatlar koyuyor.
    Röportaj okumayı severim.Soru hazırlamak meşakkatli anlaşılan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tırmık olmazsa olmaz
      halıları da halledildi bu arada :))

      Sil
  5. Koltukla ilgili öğrendiğim iyi oldu, ah pisiler çok tatlılar ama :) abiye fiyatlarını bende bilmiyordum ama herşeydeki artış onlara da fazlasıyla yansımız anlaşılan, umarım gönlünüze göre güzel bir abiye bulursunuz, iyi haftalar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diktirmeye karar verdim canım
      umarım gönlüme göre olur .))
      sevgiler

      Sil
  6. abiye deyince karşıyaka çarşı derim başka bir şey demem hem ucuz hem çeşit çok hem zevkli modeller var ...tavsiye ederim.. bizim yaramaz da mutfaktaki koltuklarımızın derisini halletti tırnaklarıyla cadı...yicem onun patilerini görücek gününü sonra....sevgilerimle....

    YanıtlaSil