ÜNYE KENT GAZETESİ

“Bahar” dizisi ile tüm kadınların içinin yağları eridi adeta. Yıllarca maruz kaldıkları psikolojik şiddete baş kaldıramayan, susan kadınların sesi oldu Bahar. O, zincirlerini kırıp, sesini yükselttikçe biz de özgürleştik. Onun mücadelesi ve baş kaldırışı hepimizin başarısı oldu. “Yürü be Bahar kim tutar seni” sesleri yükseltti evlerden. Ezilen, yok sayılan, hayallerini erteleyen kadınlar onu çok sevdi.

Bahar Tıp Fakültesini bitirip, doktor olmuşken, çocukları, kocası, kayınvalidesi ve kayınpederine kendini adayıp mesleğini 20 yıl yapmamış bir ev hanımı. Karaciğer yetmezliği olup, nakil gerekince karaciğeri uyumlu çıkan kocası annesinin de itirazlarıyla ameliyattan kaçıyor ve Bahar’ı ölüme terk ediyor. Varlıklı ana oğul yıllarca onlara hizmet eden, kendinden vazgeçen gelinlerine hizmetçi muamelesinde bulunmaktan hiç bir beis görmemişler. Bahar da ölüm döşeğindeyken bir donörün bulunması ile hayata dönüyor. Ona bahşedilen bu ikinci yaşamında yepyeni bir Bahar oluyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Yılın Kadını seçilmeyi hak edecek performansı sergiliyor Bahar. Ameliyat sonrası farkına varıyor ki, sen kendinden vazgeçersen herkes senden vazgeçer. Kolundaki altın bileziğin farkında olmadan, kendini ailesine adayan tüm kadınlara şahane bir ders veriyor. Saçını süpürge etmek veya o süpürgeye binip uçmak senin seçimin.

Nil Karaibrahimgil’in şarkısı gibi “Çocuk da yaparım kariyer de” diyen cesur, parıldayan, pes etmeyen, kanatlanan kadınlardan olabiliriz her birimiz. Kadının gücünden korkan kadın ve erkekler de acizdir zaten. Kimsenin önüne bariyer kurmasına, engellemesine razı gelmeyip, sınırları zorlayan tüm kadınları, Yılın Kadını seçiyorum ben.

Meslek sahibi olup da, çalışma hayatı yerine çocuğunu büyütmeyi, ev hanımı olmayı seçen kadınlar; mutlu ve huzurlu ise bu seçimlerinden pişmanlıkları yok ise, önlerinde şapka çıkarıyorum. Ev hanımlarının hor görülmesine ve çalışmıyor muamelesi yapılmasına da karşıyım. Onlar hayatın tüm yükünü omuzlarında taşıyan savaşçılar. Ev kadınlarına yaptıkları tüm o işlerin karşılığı maaş bağlanmasını teklif ediyorum hatta. Benim sözüm, içlerindeki pırıltıyı, isteği ve azmi görmeyip de onların kanatlarını kıranlara.

Bir ailede kadın mutlu ise herkes mutludur. Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu olsun.

3 Yorumlar

  1. Ne kadar güzel bir yazı. Tebrik ederim. Günümüz kutlu olsun 🥰💐

    YanıtlaSil
  2. Çok ama çok teşekkürler 😍

    YanıtlaSil
  3. hımmm pekii, bakayım, bir de taş kağıt makas, kirli sepeti popüler oldu, ben de inci tanelerini izliyordum :)

    YanıtlaSil