İnsanın kullandığı iki önemli enerji alanı olduğunu, bu alanlardan birinin epigenetik diğerinin ise morfogenetik alan olduğunu öğrendiğimde şaşırmıştım. Daha sonra, bu alanların insanın tanımlayabildiği bir enerji alanı olmadığını, sadece his ve davranış biçimi olarak karşımıza çıktığını öğrendim. Çoğumuz bir çok şeyi otomatik olarak yapıyoruz ve bir daha üzerinde düşünmüyoruz. Fakat insan gelişebilen bir varlık ve geliştikçe bakış açısı genişliyor. Değil mi? Sürekli gelişen insan, bakış açısını geliştirmedikçe de sorunlar yaşıyor.

Profesyonel koç, danışman ve yazar Cenk Sabuncuoğlu’nun videolarını ve ses kayıtlarını dinlediğimde, “enerjileri aktif harekete geçirebilirsiniz ve kolayca değişimle tanışmış olursunuz” diyordu. İlgimi çekti ve bunu nasıl yapacağımı öğrenmeye karar verdim.

Yapmamız gerekenin, sadece bizi zorlayan durumlara odaklanmamızı ve bilincimizi açan sorular sormamız gerektiğini söylüyordu. Bu soruları günün belirli zamanlarında tekrarlamanın enerji akışını güçlendireceğini ve bilincimizi yenilemenin mümkün olduğuna dikkat çekiyordu.

Merak ettiniz değil mi, bizi değiştirip, dönüştürecek bu sorular neler olabilir ki?

Bugün ve her gün işlerimi, hayatımı bu bedende, bu yaşamda alan bazında kolaylaştırarak hangi enerji alan ve bilinç olabilirim? Bunlara kimler katkı olur?

Katılaştırdığım nelerin farkına varsam yaşamım olduğundan daha akıcı, dinamik ve kolay olurdu?

Bana ait olmayan kimlerin sıkıntılarını, hırslarını, çözümsüzlüklerini, doyumsuzluklarını, yetersizliklerini, değersizliklerini alıp kabul ederek kendim yaptım? Bunu fark edebilseydim yaşamımda neler olurdu?

Bugün göz ardı ettiğim hangi olasılıkların farkında olmayı seçersem daha sağlam köklere sahip bir gelecek oluşturabilirim? Bunu idrak etmem için neler mümkün?

Neyi söylemek, neyi yapmak, neyi talep etmek, neyi ertelemek benim yaşadığım kısır döngülere hizmet ediyor? Bunu idrak edebilmek için neler mümkün?

Kendimi kendimde nerelerde ayrıştırıyorum ki, kendi bütünselliğimden uzaklaştırıyorum? Bunu idrak edebilmem için neler mümkün?

Kendimle ilgili hangi sınırlı tanımlamalara sahibim ki, benim gerçek kapasitemde işlememe izin vermiyor?

Bugüne kadar ret ettiğim neyi tüm varlığımla kabule geçseydim, alan bazında kolaylıkla arzu ettiğim realitenin ötesine geçebilirim?

Benim kontrolüm ve bilgim dışında tüm olumsuz enerjileri, sevgi, şifa, aşk ve berekete dönüştürmek için hangi enerji alan, bilinç olabilir?

Bu soruları cevabı düşünmeden soruyu sorup bırakmalısınız.

 

Yararlandığım Kaynak: Cenk Sabuncuoğlu YouTube Kanalı

4 Yorumlar