18 Mart 1915’te Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yazdığı bir  kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi, tarihe damgasını vurmuş önemli olaylar arasında yer alır. Gelibolu Yarımadasına ayak bastığınızda adeta o topraklar sizinle konuşuyor. Kilitbahir köyünde bulunan Çanakkale Boğazının en hakim yerindeki anıt; “Dur Yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir! diye sesleniyor bize.

Çanakkale Zaferi milli birlik ve beraberliğin de en güzel örneği. Çanakkale Savaşları, bizim en ağır şartlar altında dahi asla yenilgiyi kabul etmeyeceğimizin, bağımsızlık dışında bir alternatifimizin olmadığının dünyaya ilanıdır.  Millet olarak her zor zamanda bir araya gelmeyi, kenetlenmeyi nasıl başardığımızı bu zorlu deprem felaketinde de  açıkça gördük öyle değil mi? 

Hele de vatan söz konusu olduğunda, kimsenin canını dahi düşünmediğini hepimiz atalarımızın kahramanlık destanlarından biliyoruz. Vatan sevgisinin ne olduğunu, bağımsızlığın, özgürlüğün ne kadar yüce değerler içerdiğini gelecek nesillere göstermemiz gereken bir gün 18 Mart. 

Birlik ve beraberliğe, sevgi dili kullanmaya daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Bizlere ve bizden sonraki nesillere düşen, bu güzel toprakların sonsuza kadar barış içinde olmasını sağlamak. Zengin doğal kaynaklarımızı en verimli bir şekilde değerlendirerek kalkınacağımıza ve güzel günlere ulaşacağımıza inancımız olmalı. Bu hedef için de can cana, yan yana var gücümüzle çalışmalıyız. Türkiye’yi dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapma hayali içinde olmalıyız. 

Kahraman şehitlerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle ve rahmetle anıyorum.

5 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Çanakkale Zaferi, bir milletin omuz omuza vererek üstlendiği büyük mücadelenin adıdır. Kutlu olsun! 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde, vatan uğruna kaybettğimiz şehitlerimizi, Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. 18 Mart Çanakalle Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümünde, tarihin akışını değiştirerek büyük bir destan yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehit ve kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Allah hepsinden razı olsun

    YanıtlaSil
  4. ordaki anıtlar ne güzel yaa :)

    YanıtlaSil