YARDIM LİNK   

Yardım linklerini sayfasında toplayan Vulnicure arkadaşımıza teşekkür ediyorum

Gerçekliğe bu kadar gözünü kapayan, vurdum duymaz bir toplum ne zaman olduk biz? 99 Gölcük Depreminden ders çıkarmış olsaydık, fay hattının geçtiği yerlere 11 katlı binaları yapmazdık, bu binaların yapılmasına izin vermezdik. Depreme dayanıklı binalarda yaşasaydık, Japonya’nın uyguladığı yapı teknolojisini örnek alsaydık bu kadar bina yıkılır mıydı, bu kadar Can yitip gider miydi? 

6 Şubat 2023 Kahraman Maraş Depremi büyük bir felaket olarak tarihe yazılacak. Şimdi birilerini suçlama zamanı değil, birlik olma zamanı. İstanbul Depremi kapımızda diyor uzmanlar, aklımızı başımıza almazsak eğer, bu acıları tekrar yaşayacağız. Hepimiz sorumluyuz bu durumdan, hangimiz oturduğumuz binanın depreme dayanıklı olup olmadığını sorguladık? En çok da bizi yönetenler, şehir planlamasını yapanlar, müteahhitler, mühendisler, mimarlar yapı ruhsatı verenler sorumlu.

20-30 yaş arası tüm gençlerin “Arama Kurtarma Eğitimi” alması ve bu konuda çalışan herhangi bir derneğe, ekibe dahil olmasını öneriyorum. Öyle büyük bir yıkım var ki, bilinçli, eğitimli çok kişiye ihtiyacın olduğunu gördük. Gençler Üniversitelerinde gelen yardımları istiflemede ve kamyonlara yerleştirilmesinde gönüllü çalışıyorlar. Halkımız Türkiye’nin her yerinde yardım için çırpınıyor.

Türk Milleti olarak bu zor günlerde nasıl da mıknatıs gibi birbirimize çekildiğimizi gördüm. Market arabalarına destek malzemelerini gözyaşları ile dolduranları. Birlik beraberlik ile seferberlik başlatan halkımızın, gönülden maddi manevi destekleri çok ama çok kıymetli. Bizi kimse ayrıştıramaz biz birlikte çok güçlü bir milletiz. Bu acılarında üstesinden geliriz hep birlikte.

Önemli olan, çocuklarımıza daha sağlam bir gelecek bırakmak artık bu saatten sonra. Tekrar bunların yaşanmaması için herkes taşın altına elini koymalı. Neler yapılabilir, nasıl bir değişiklik ve farkındalık oluşturulmalı? Tüm bu konular ciddiyetle ele alınmalı, yoksa daha fazla canımız yanar.

Bunca acı, bunca keder varken, hayatta kaldığımıza utandık. Bu depremden ders çıkarmalı, akla, mantığa, adalete, bilime, kardeşliği ve dayanışmaya odaklanmalıyız. Bir sonraki depremde hiç can kaybetmemek için neler yapılabilir, el ele verip bunun için çalışmalıyız. Belki o zaman bu giden canların hesabını ödeyebiliriz.

1 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Şu anda birlik ve beraberlik günü olduğu için kusur,hata, suçlu ve sorumlu aramayı sonraya bırakmakla birlikte bir taraftan da Marmara depremi için bir an önce tedbir ve hazırlıklara başlanmalı. Uzmanlar depremin sadece ne zaman olacağını bilemiyorlar, ancak çok yakın diyorlar. Daha önce Maraş-Hatay fay hattının eli kulağında olduğunu ve tedbir alınması gerektiğini söylemekten uzmanların dillerinde tüy bitti. Daha dün, 2023 bütçesi hazırlanırken söylenmişti.

    Enkaz altında bu zamana kadar sağ kalıp kurtulmayı bekleyen kardeşlerimin Allah yar ve yardımcısı olsun. Enkazlarda canla başla çalışan kardeşlerimize de güç, kuvvet versin.

    Bu felakette yaşamını yitiren tüm kardeşlerime Allah rahmetiyle muamele eylesin, yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin. Ülkemizin başı sağolsun, geçmiş olsun Türkiyem...
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil