Accses Bars, enerji çalışmaları, nefes egzersizleri, theta healing, çakraları açma derken insan oğlu kendi ruhunun sesine kulak vermeyi ve bu şekilde bir içsel bir yolculuğa çıkmaya başladı. YouTube kanallarında bu konularla ilgili bir çok video var, ilgilenenler için derya deniz bu platform. 

İnsan sadece fiziksel bedenden ibaret değil, enerji bedenimizi de öğrenmeli, sağlığını nasıl koruyabileceğimize kafa yormalıyız. Zihinsel, ruhsal ve duygusal durumlarımız enerji bedenimizi oluşturuyor. Yaşam enerjimizi taşıyan sisteme çakra sistemi, bedenimizdeki her bir enerji noktasına da çakra noktası deniliyor. Çakralar adeta bir trafo merkezi gibi çalışıyor ve bedenimizde bulunan enerjiyi tüm vücudumuza dağıtan enerji noktaları onlar. Bedenimizin koruyucu kalkanı olan Auramızı da çakralar birleşerek oluşturuyor. 

Ana çakra merkezleri, kafamızın tepe noktasından başlayarak bedenimizi yukarıdan aşağıya doğru omurga boyunca dizilmiş olan 7 temel çakra, yaşam enerjisinin bedenimize akmasına imkan sağlıyor. Her bir çakra, kendi rengine, dokusuna ve özelliklerine sahiptir. 

İyi yaşamak, doğru düşünmek ve karar vermek, ayrıca düzgün ilişkiler kurabilmemiz için öncelikle negatif, olumsuz ve yıpratıcı duygu ve düşüncelerden arınmalıyız. Çakraların açılmasının bedenin şifalanmamız gerektiğini söylüyor uzmanlar. 

Kök Çakra: Kök çakranın rengi kırmızıdır. Elementi topraktır. Temel noktadır. Yaşama isteği, güven duygusu, duyarlılık, hayatta kalma, istikrar ve temel ihtiyaçları temsil eder. 

Sakral Çakra: Sakral çakra gökkuşağının turuncu rengine sahiptir. Elementi sudur. Fiziksel olarak üreme, zihinsel olarak yaratıcılık ve temel duygusal ihtiyaçlar ile bağlantılıdır. 

Solar Prexus Çakrası (Göbek Çakra): Güneşe benzetildiği için bu ismi almıştır. Güneş sinir ağı olarak da ifade edilir. Rengi sarı, elementi ateştir. Sindirim sistemi, özgüven, özsaygı ve ruhsal olarak gelişimi destekler. 

Kalp Çakrası: Vücutta bulunan diğer alt ve üst çakralar arasında bağlantı sağlayan çakra olması en önemli özelliğidir. Kalp çakrasının rengi yeşil ve elementi havadır. Sevgi, şefkat, bağışlama ve bağlanmayı temsil eder. Fiziki olarak dolaşım ile ilgilidir. 

Boğaz Çakrası: Boğaz çakrasının rengi gök mavidir. Beşinci çakra olan boğaz çakrası temel olarak iletişim merkezini temsil eder. Sözlü iletişim, kendinizi ifade edebilme, dinleme ve anlama yetenekleriyle ilgilidir. 

Üçüncü Göz Çakrası: Rengi çivit mavidir. Hayal gücü, sezgi ve farklı açılardan bakabilme konularını yönetir. 

Taç Çakra: Tepe çakrası olarak da adlandırılan taç çakra yedinci ve en üstteki ana çakradır. Rengi mordur. Saf bilinç, aydınlanma ve edebi benliğin farkındalığını temsil eder. Evrene, kendinize, yaşama ve başkalarına bağlılığınız ve bakışınız ile ilgilidir. 

Çakralarınızı açmak Nefes egzersizleri, yoga ve meditasyon yapabilirsiniz.

●     Rahat bir pozisyonda oturabilir, bağdaş kurabilir veya uzanabilirsiniz.

●     Hangi çakranızı açmak istiyorsanız zihninizde o bölgeye konsantre olun ve o bölgeden çakranızın rengini gözünüzün önüne getirerek içinizdeki akışı hissetmeye çalışın.

●     Nefesinizi çakra bölgenizde yoğunlaştırın ve o bölgedeki kaslarınızı sıkın ve gevşetin.

●     Gözleriniz kapalı ağızdan alıp vereceğiniz derin nefesler ile enerji akışını hissedin.

●     Nefes alırken pozitif enerjiyi içinize aldığınızı ve nefes verirken negatif enerjiyi dışarı attığınızı düşünün. Bunu tüm çakralarınızı hissetmek için uygulayın.

●     7 ana çakra ile içinizdeki dünyayı keşfedin. Daha iyi adapte olmak için çakra taşları, çakraların renklerinde kıyafetler ve aromatik kokulardan faydalanabilirsiniz. 

1 Yorumlar

  1. insanlar napsın ruha yöneldiler :) ben de yazıyom artık sık bu konularda dört yazım oldu şifa nefes öfke af :)

    YanıtlaSil