Yıllık izne tabi yaşamları bilir misiniz? Tüm yıl hayal kurar gönlünce tatil yapabilmek için çalışma hayatının içinde olanlar.  Otuz gün olan yıllık izninin tamamını alamaz zaten, iki haftaya  sığdırmaya çalışır tüm yılın yorgunluğunu. Bahar geldiğinde bilgisayarının masa üstü görselini kumsal, deniz veya orman yapar. Hayallerinde kurduğu tatili gözünde canlandırması daha kolay olur. Böylece bu motivasyonla çalışmasına ve toplantılarına devam eder.  

İş insanları her zaman planlı programlı yoğun insanlardır. Ben de onlardan biriydim, dile kolay otuz yıl süreyle. Çalışma hayatıma son verme kararı almam ile hayatımın yeni dönemine Mart ayında adım attım. Bakanlıkta dokuz-altı çalışma saatleri içinde olmaya ve yoğun çalışma temposuna alışkın biri olarak, emeklilik günleri bana çok iyi geldi.

Emekli olmaktan korkma!

Çalışma hayatının tüm yaşamını esir almasına müsaade edenler, emekli olunca boşluğa düşeceğini ve hiç bilmedikleri bu hayata alışamayacaklarını düşünür. Emeklilik hakkını elde etseler ve maddi sorunları olmasa bile emekli olmaya yanaşmazlar. Bu nedenle mutlaka çalışırken kendini mutlu edecek ve oyalayacak bir hobi elde etmeli insan. Bir değil belki de bir çok uğraş bulmalı kendine. Sakince içine bir kulak vermeli, emeklilik için ruhen hazır olmalı.

Emekli olduktan sonra bunalıma giren, depresyon tedavisi alan tanıdıklarım var. Nedeni ise; aniden alınan bir karar, üstünde düşünülmemiş sonrasında ne yapacağı planlanmamış bir hayat. Bulunduğun durumdan memnun olmanın bir sanat olduğunu öğretti hayat bana. Memnuniyetsiz ve şikayet dolu insanlar, her ne şekilde olursa olsun mutsuz olacak bir şey buluyor kendine maalesef.

Başkalarının imrendiği bir hayatı yaşarken bile halinden memnun olmayan, şükretmeyen çok arkadaşım oldu. İçinde bulunduğu hayatı kaliteli yaşamaya gayret etmeli insan. Belki de ben yanlış anladım bu emekliliği!

“Emek” verip yeni bir marka oluşturdum. “Emek”li işler yapmaya başladım. Azul Marka Gözlük Zincirleri ürettim. Mavianne olarak bana uygun bir isim bulmalıydım markama ve İspanyolca mavi anlamına gelen “Azul”u seçtim. İnternette bir dükkan (shopier.com/azulart) açıp onları satışa çıkardım. El becerisi ile üretim yapmanın ne kadar zevkli olduğunu emekli olana kadar bilmiyordum!

ÜNYE KENT GAZETESİ

Bu heyecanımı siz Ünye Kent Gazetesi okurları ile paylaşmak istedim. İş hayatının içinde koşturanların kendilerini farklı bir yönde geliştirmesi ve gelecek planı yapması önemli. “Hayat siz planlar yaparken, başınıza gelenlerdir” denir çok da doğrudur. Yine de umut dolu bir hayat yaşamak istiyorsak, geleceğe dair hayaller kurmak, onları gerçekleştirmek için gayret içinde olmak ruh ve beden sağlığımızı korur. 

7 Yorumlar

  1. Hayatınızın yeni döneminde ve yeni işinizde başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Emeklilik hayırlı olsun. :) Bize de nasip umarım. :))

    YanıtlaSil
  3. Eğer normal bir hayat sürme imkânına sahipsen emekli olmak kadar huzur verici bir şey olduğunu sanmıyorum. Yıllarca başkalarına çalışmanın üzerine emekli olduktan sonraki yaşam sadece kendine ait oluyor. Güzel günleriniz olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Emekli olunca en çok ''sıkılmıyor musun'' sorusuna maruz kaldım:) Niye sıkılsın ki insan.Hayat hep çalışmak için çok kısa, yaşamak lazım..

    YanıtlaSil