Nurten ile yıllar sonra İlk Romanı sayesinde tanıştık. Kitabevinde buluşup bir kahve eşliğinde sohbet ettik. Sanki yıllardır çok iyi tanıdığım biriydi karşımda oturan. Yıllardır aynı semtte oturup da hiç bir araya gelememiştik. Gecikmiş buluşmamızın tadını çıkardık. Çok güzel bir Röportaj oldu bence hepsini okumak için fatmaerdem.com'a gelin...

Nurten Yiğit Tartaç’ın ilk romanı “Sığırcık Zamanı” Karina Yayınevinden 2021 Aralık ayında yayımlandı. Kendini bildi bileli şiir ve öykü karalamaları yapan yazar, meslek hayatına son verip emekli olduktan sonra 2009 yılında blog yazmaya başlıyor ve yazarlığa adımını, nam-ı diğer “Çınar” olarak atıyor.

Röportajımızın tamamı için bir TIK lütfen

ROMAN YAZMA FİKRİ BLOG YAZMAMLA GELİŞTİ

Çoğu kişi “hayatım roman olur” der, sizin ki gerçekten roman olmuş. Nasıl doğdu bu romanı yazma fikri? 

Aslına bakarsanız bu romanı yazmak daha doğrusu bir roman yazmak fikri ne zaman doğdu tam olarak bilemeyeceğim. Ama blog yazmaya başladıktan sonra zaman içinde gelişti diyebiliriz.

Blog yazmaya başlamak ise, çok sevdiğim bir arkadaşımın, annemi kaybetmenin ve o sürecin bende yarattığı depremi atlatabilmem için yapabileceğim en iyi şeyin yazmak olduğunu söylemesi ve bana ÇINAR blogumu açmasıyla başladı. Böylece tamamen yabancı bir dünya olan sanal alemde yazmak, bir roman yazmak fikrinin doğmasına başlangıç oldu sanırım.

Blogta yazmaya başlayana kadar doğrusunu isterseniz, bırakın yazmayı o dönemde yaşadıklarımın bahsini açmak bile ağır geliyordu. Yazmak bana iyi geldi.

1 Yorumlar

  1. eveey, duyurdum ben dee, pandemiden sonra okuycam, başka arkadaşlarımız da var pandemi sürecinde çıkaran, okurum hepsini, şimdilik netten ve kitapçılardan alışveriş yapmıyorum :)

    YanıtlaSil