Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp son günlerde ilgimi çeken bir alan. Hep duyardım ama hiç yaptırmamıştım. Dün yani tam da Hacamat yaptırmak için "Altın Gün"müş o gün yaptırdım. İnşallah şifasını görürüm. Uzman Doktor Esin Doğru tarafından yapıldı. 

Açıkçası merakımdan ve doğal yolla daha sağlıklı olabilmek adına denemek istedim. Fazla ilaç, vitamin veya çeşitli tarifler denemeyi pek sevmeyen biriyim. Doktor tavsiyesi ile gerekli ise ilaç ve vitamin alıyorum. Onun haricinde tüm ısrarlara rağmen çeşitli allengirli ilaçlara vitamin ve uygulamalara  para harcamıyorum. Tabi ki, herkes her şeye inanmakta özgür bu benim tercihim. Aşağıdaki açıklamaları bu web sayfasından alıntı yaptım. 

Arapça kökenli bir kelime olarak hacamat ‘emmek’ anlamı taşımaktadır. Kelime kökeni doğrultusunda kullanılan hacamat, kandaki toksinleri emen ve bu yolla vücuttan atan, kan dolaşımını hızlandıran, kılcal damarlardaki kirli kan için gerçekleştirilen ve kan damarlarındaki tıkanmaları açmak için kullanılan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hacamat uygulaması, vücudun belli başlı bölgelerine kupalar yerleştirilerek, bazı uygulamalarda küçük kesiler yapılarak gerçekleştirilmektedir. Genellikle sırt, omuz ve kafa bölgesine uygulanan, deride bir kesi oluşturularak gerçekleştirilen negatif basınç uygulaması düzeneğiyle kanın emilmesi amaçlanmaktadır. Aynı doğrultuda, kuru hacamat adı verilen ve deride kesi yapılmadan gerçekleştirilen negatif basınç uygulamaları da söz konusudur.

Hacamat uygulaması, ortalama beş bin yıllık bir tarihçeye sahiptir. Tarihte bilinen en eski tıp metinleri olarak geçen Eber Papirüsleri’nde (M.Ö. 1550), hacamat uygulamasından bahsedildiği gözlemlenebilmekte, Mezopotamya uygarlıklarında önemli bir tedavi yöntemi olarak kullanıldığı bilinen hacamat yöntemiyle ilgili Hipokrat M.Ö. 460-377 yıllarında bilgiler vermektedir.

20. yüzyıllarda, modern tıbbın gelişmesi ve ilaç tedavisine ağırlık verilmesi doğrultusunda daha az uygulanmaya başlanan hacamat tedavisi, günümüzde tamamlayıcı ve geleneksel tıbbın daha sık tercih edilmeye başlamasıyla birlikte daha çok araştırılan ve uygulaması daha sık gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Herkese şifa dolu günler diliyorum. Geleneksel tıp yöntemlerinden; sülük gibi daha bir çok yöntem varmış. Sanırım onları denemem, bilemiyorum bakalım bu Hacamat bana nasıl bir fayda sağlayacak bekleyip göreceğim. Sırtımda kupaların izleri ve azıcık morluklar oldu, Doktor hanım "Kantaron Yağı" sürün sırtınıza dedi, izleri hafifletirmiş. Bakalım daha dün yaptırdım sonuçlarından sizi haberdar ederim.

Aranızda Hacamat, sülük , ozon, proterapi yaptıran var mı?

3 Yorumlar

  1. sülük tedavisi ve hacamat işlemi çok eskilerden beri yapılıyor, ama ben denemeyeceğim hiç :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Eşime yaptırmıştık. Tek seansta kaldığımız için bir sonuca varamadık galiba. Hacamatı uygulayan diplomalı, lisanslı bir doktordu. Uygulama yeri ruhsatlı olup, gayet hijyenik bir yerdi. Ancak maruzatımız nedeniyle diğer seanslara katılamadık. Yani devam edemedik. İnşAllah şifa bulursunuz. Geçmiş olsun.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil