Dün İnstagram paylaşımında COVIRGIN'den bahsetti Ayşe Arman,

Yoksa Siz de Covirgin misiniz? diye soruyor

Nedir Covirgin? Pandemi başladığından beri hiçbir Covid Virüsüne yakalanmayan kişi yani Covid Bakiresi!!

Covid ve Virgin kelimelerinin birleşiminden türetilmiş bir kelime "Covörjin" diye okunuyor,

Yani ailenizde hiç kimse şimdiye kadar Covid olmadıysa Koronaya yakalanmadıysa siz de Covörjin siniz,

Asıl benim ilgimi çeken ve aynı fikirde olduğum şu sözleri oldu,

"Hayatı ertelemeyeceğim. Kontrol tamamen bende değil ki zaten. Bunu kabul ettim. Kendimi eve kapatmayacağım. Sosyal medyadaki kötücül haberlere de aldırmayacağım. Kafayı yiyeceğiz yoksa! Belirsizlik, bilinmezlik bizi tedirgin edebilir. Çaresiz kılabilir. ..Ama biz izin verirsek! Ben vermiyorum kardeşim!!! Olacak olan oluyor zaten. Maskemi takıp hayatı dibine kadar yaşayacağım.... Hadi Ocak ayında kesinlikle kaçırmamamız gereken etkinlikleri, oyunları, gidilmesi gidilmesi gereken yerleri yazın bana. Size iyi gelen şeyler bana da iyi gelir. Hepimize iyi gelir. Bekliyorum"

Bu güne kadar neler gördük bu hastalıkla ilgili. Yakınlarımızı kaybettik, arkadaşlarımızın en sevdiklerini, hastanede zorlu süreçleri atlatan veya atlatamayanları. Çok korunan buna rağmen hasta olanı. Pek de korunmayanı asla hasta olmayanı. Eşi hasta olup da kendi covid olmayanı. Çok titizleneni de hiç umursamayanı da. Şans oyunu gibi bir şey bu hastalık. Olacağın varsa önünde hiç bir engel duramıyor. Aşıya karşı olanı ve aşısız bir hayat sürdüreni. Aşıları tam olup bir kaç kez korona olanı. Aşı olduktan sonra orasına burasında beze olup ameliyat olanı da var, aşının olumsuz bir yan etkisini görmeyeni de oldu.

Bu nedenle ben de Ayşe Arman ile aynı fikirdeyim. Hayatı ıskalamamalıyız artık. Aşılarımız da var, maskemizi takıp sosyal etkinliklere katılma taraftarıyım. Siz ne düşünüyorsunuz?

12 Yorumlar

  1. Merhaba Mavi Anne :))
    Ayşe Arman'ın bu yazısını okudum ben de. Hala onun kadar ya da sizin kadar cesur olamıyorum ne yazık ki. Çekincelerim devam ediyor. Evet virüs eskisi kadar ölümcül değil belki ama özellikle şu dönemlerde vakalar tekrar yükselmeye başladı. Bakalım ne zaman normelleşebilirim hiç bilemiyorum. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umar5ım hepimiz bir an önce normalleşiriz
      yoksa tümden kafayı yiyeceğiz :)))

      Sil
  2. işallah hep covirgin kalırız daaa maske ile açık hava iyi bencesi kapalı ve kalabalık ortamlara girilmedikçe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. giriyoruz kapalı ve kalabalık ortamlara maske ile artık yapcak bişi yok :((

      Sil
  3. Aynen böyle düşünüyordum ben Ayşe Arman yazmadan önce de.. zira etrafımda kovit nedeniyle psikiyatrik düzeyde hasta olanları gördükçe daha da bu düşünceye sarılıyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Ben kapalı yerlere gidemiyorum sinema tiyato konser onlar için açıkhava zamanının gelmesini bekliyorum restorana gidersem hava soğuk da olsa dışarda oturmayı tercih ediyorum zaten pahalılıktan dolayı eskisi gibi gidemiyoruz haftada 1 kere bazen o da değil bu aralar hayatımızı sadece covid değil pahalılık da etkiliyor maalesef..sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle hayat pahalılığı mahvetti hepimizi

      Sil
  5. aşıların işe yaradığını düşünüyorum, hala hayatta olmak güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki
      inşallah sağlıklı günlere kavuşuruz

      Sil