Senaryosunu Levent Cantek (Röportaj yapmıştım kendisi ile yıllar önce) ve Volkan Sümbül'ün yazdığı  bir dönem dizisi olan Yeşilçam'ın yönetmenliğini Çağan Irmak yapıyor. 1960'lı yılların Yeşilçamında geçen dizinin başrol oyuncuları Çağatay Ulusoy, Selin Şekerci ve Afra Saraçoğlu. Mine rolündeki Selin Şekerci adeta bir Türkan Şoray. Yeşilçam'ın o entrikalı dünyasını başarı ile yansıtmışlar ekrana, kostümler ve aksesuarlar için çok özenli çalışılmış yıllara götürüyor bizi.  Dekor ise Kulüp'ün çekildiği platformun kullanılmış büyük bir ihtimalle. Oradaki kulüp burada Monalisa Gece Kulübü. Ayta Sözeri bugünlerde izlediğim tüm Türk dizi ve filmlerinde karşıma çıkıyor, son zamanlarda en popüler sanatçılardan biri. Çağatay Ulusoy Semih Ateş karakterini başarıyla canlandırıyor. Ayhan Işık,  Yılmaz Güney de filmde yer alıyor. Ayrıntıya girip filmin  büyüsünü bozmak istemem.


Her sahnede sigara içilmesi o döneme mahsus bir olay olabilir ancak, sigara dumanından boğulmuş hissettim izlerken bile. Kötü adam politikacı (Özgür Çevik) İzzet'in etrafında dönen olaylarla, Yeşilçam melodramlarına darbe vuran seks furyasına nasıl adım atıldığı da anlatılıyor. Sinemada o dönemlerin "filmim sansüre takılacak mı?" korkusu, Semih'in gominist senarist arkadaşı ve azınlıkların sorunları da senaryonun ince ayrıntıları arasında. Nostaljik müzikler, Hollywood'vari danslar, sahne gösterileri bizi o yıllara ışınlıyor. 

O yılların naif, vicdanlı insanlarını izlemek hoşuma gitti. Her Yeşilçam filminde kötülerin alt edilip, iyinin kazandığı mutlu sonlara bayılıyorum. Film içinde film izler gibi oldum. O zamanların Yeşilçam'ında bir film çekmek için dönen entrikalar, oyuncuların özellikle kadın oyuncuların ayakta kalmak için yaptıkları mücadele. Günümüzde bile bu mücadele hiç azalmamış, maalesef bunları görmek üzücü. Sermaye babalarının da "kıroyum ama para bende" diyen Vehbi gibi olması, parası olanın insanları elinde oynatması her dönem aynı değil mi? Politikanın hayatın her alanını etkileyişi, insanları birbirine kırdıran kafa yapısının pompalanması yıllardır ülkemizin içinden çıkamadığı kısır döngü.
2.Sezon çok zorlama olmuş, ilk sezonun o naif ve izlerken zevk aldığınız etkisi kaybolmuş. Sadece meraktan izledim 5 bölümü zaten onlar da pek başarılı olmadığını anlamış ki, kısa kesmişler. Uyuşturucu, seks, sigara üçgeni olmazsa olmaz Netflix dizilerine bir Türk dizisi de eklenmiş oldu Yeşilçam sayesinde!!! 

2 Yorumlar

  1. Değişik bir diziydi Yeşilçam . Sigara evet çok içiyorlardı dönem dizilerini izlemek hoşuma gidiyor sevgiler Maviannem

    YanıtlaSil