Dile kolay 30 yıl, 

Üniversiteden mezun olduğum yıl (1991) girdiğim Çevre Bakanlığı'nda Çevre Mühendisi olarak ve Şube Müdürü olarak geçirdiğim dopdolu 30 yıl geride kaldı.

Daha Korona ile tanışmamıştık 2020 yılının ilk aylarında şöyle bir karar aldım "30 yılım dolsun da emekli olayım" öylesine içime doğdu sanki. Bu uzun hikayeye artık bir nokta koymalı yeni bir cümle ile yeni bir hikayeye başlamalıydım hayatımda.

Mesleğimi yapabildiğim iş hayatını çok sevdim, her sabah işe yeni bir umut ve istekle gittim. Her gün benim için yeni bir maceraydı adeta. Her sabah özenle makyajımı yapar, rujumu sürmeyi hiç ihmal etmez! ceketimi giyer, topuklu ayakkabılarımla işe giderdim. Aslında geçmiş zaman kullanmamalıyım şimdi, daha önümde 2 ay var :)) Yani dostlar 2 ay sonra yıllık izne ayrılıp, Allah nasip ederse 2022 Mart ayında emekli olmak hedefim. 

İnsanın sevdiği işi, sevdiği arkadaşları ile birlikte, güzel bir ortamda yapmasından daha konforlu bir şey olamaz. Herkese bu şekilde çalışabileceği iş hayatı dilerim. Elbette üzüldüğüm, kırıldığım, sinirlendiğim zamanlar oldu. Ancak hayat bizi eğitmek için ayağımıza taş değdirmeye devam edecek her zaman. Biz o taşlardan canımızın yanarak, o acıyı tedavi ederek, yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Yaşadıklarımız değil mi zaten bizi biz yapan. 

"Benden ev hanımı olmaz!" diyorum arkadaşlarıma. Yani şunu söylemek istiyorum, her gün saat 9:00-6:00 olan çalışma hayatım olmayacak. Hayatımı saatler arasına sıkıştırıp yaşamayacağım. Ben yine zevk aldığım, beni mutlu eden faaliyetleri yapmaya, dostlarımla keyif kahvesi içmeye, gezmeye, hayatı dolu dolu yaşamaya devam edeceğim. (Allahım sağlık ve afiyet versin, inşallah) 

Bakalım bu yeni hayat bana hangi hediyeler sunacak? Merakla ve heyecanla bekliyorum. İnşallah Allah ağzımızın tadını bozmasın, herkese de gönlünün muradını versin....

7 Yorumlar

  1. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun Maviannem :)
    Emeklilikte boş durmayacağına ben o kadar eminim ki ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum
      boş oturanı Allah sevmez :))

      Sil
  2. Sağlıkla gelsin o günler Maviannecim. Emeklilik şahane bir şey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Leylağım, ben de senin gibi keyifli geçiririm emekliliğimi

      Sil
  3. hayırlı olsuuun, maşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Emeklilikte zaman nasıl geçiyor anlaşılmıyor:) Keyifle sağlıkla geçsin ,hayırlı olsun.

    YanıtlaSil