03 Haziran – 01 Ekim 2021 tarihleri arasında Kuşadası’nda Ada Modern Sanat Galerisi’nde açık olacak sergide 50 Türk illüstratörün 116 eseri yer alıyor. 

Meral Erdoğan İstanbul’da yaşayan bir illüstratör. Bitki ressamı olma hayalleri kurarken ekonomi eğitimi aldı ancak şansı bir yerde yüzüne güldü ve ilk önce ekonomi alanında yayımlanan gazete ve dergiler için sonrasında da moda ve çocuk alanında illüstrasyonlar üretti. Şu an tam zamanlı olarak aylık bir ekonomi dergisinin kreatif direktörlüğünü yapıyor. Son zamanlarda, bitkilerle çokça vakit geçirirken bir taraftan da ölümü doğa üzerinden en estetik ve nazik şekliyle nasıl tanımlayabileceğinin yollarını arıyor. (instagram hesabı; Malotti)

50 Türk illüstratörün 116 eseri dört ay boyunca Kuşadası’nda Ada Modern Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Kuşadası’nda kurulan Ada Modern Sanat Galerisi, Türkiye’den ve dünyadan modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilenmesi amacıyla Haziran ayında açıldı. Galeride bulunan sürekli ve süreli sergi alanları; resim, heykel, yerleştirme, video, yeni medya ve fotoğraf gibi farklı çalışmalarla periyodik olarak yenilenen sergilere ev sahipliği yapacak. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde hayata geçirilen Ada Modern Sanat Galerisi’nde düzenlenen ilk sergide ise 50 Türk illüstratörün işleri bir araya geldi.

50 Türk sanatçının işleri Ada Modern Sanat Galerisi’nde

Küratörlüğünü Selin Atasoy’un yaptığı serginin koordinatörlüğünü Özgür Çakıt ve Pınar Yüzbaşıgil üstleniyor. Türkiye’den ve dünyanın farklı noktalarından kendilerini kanıtlamış Türk sanatçıların işlerinin yer aldığı sergi, Türk illüstratörlerin bugüne kadarki en büyük buluşması olarak tanımlanıyor.


İllüstratörler sergisi dört ay boyunca canlı performanslar ve atölyeler ile Kuşadalılara, Kuşadası’nı ziyaret eden tüm yerli ve yabancı misafirlere açık olacak. “50 İllüstratör Bir Arada” sergisi ve Aydın’ın ilk modern sanatlar sergi salonu olma özelliğini taşıyan Kuşadası Ada Modern Sanat Galerisi’nin programları hakkında bilgi almak için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Meral Erdoğan


0 Yorumlar