Prof. Dr. İsmail Tayfun Uzbay Ünye Lisesi mezuniyetinden sonra İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Eczacı Teğmen olarak mezun olup, GATA Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda doktorasını yapmış, Amerika’da ve Türkiye’de yaptığı çok değerli bilimsel çalışmalar sonucunda profesör unvanını almış bir akademisyen. Uzbay, 2013 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden Albay rütbesinde emekli olmuş. Halen T.C. Üsküdar Üniversitesinde Rektör Danışmanı, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Başkanı ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü.

 Çalışmalarını deneysel nöropsikofarmakoloji alanında yapmış, şizofreni hastalığının oluşumu, tanısı ve tedavisine yönelik ilaç adayı üç molekülün incelemeli patentini almış ayrıca, alkol ve madde bağımlılığına yönelik önemli bilimsel çalışmalar yapmış bir bilim adamı. Uluslararası bir çok makalesi ve kitapları bulunmakta başlıcaları; Nöropsikofarmakoloji, Akılcı Nöropsikiyatrik İlaç Kullanımı 2019, Cehalet Bilimi, Küresel Zeka Algınızı Nasıl Yönetiyor? 2019, Hazdan Bağımlılığa 2018, Görünmeyen Beyin 2020 kitaplarının yazarı.

Ünye’nin unutulmaz şahsiyetleri arasında yer alan rahmetli Şekerci Metin Amca’nın oğlu, Tayfun Uzbay. Bir kaç yıl önce Ünye’de tanıştım kendisiyle. Tevazu sahibi, güler yüzlü Ünye’den çıkan değerli bir abimiz kendisi. Onunla son günlerde gündemimizi meşgul eden aşı konusundaki engin bilgilerinizi bizim için paylaştı.

Röportajımızı okumak için fatmaerdem.com'a bekliyorum sizleri 

2 Yorumlar

  1. Çok faydalı bilgiler içeren yazınızı ilgiyle okudum Mavi Anne. Teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Kıymetli hocamıza saygılar sunuyorum.

    YanıtlaSil