Anne,

Zorlu bir yolculuk anne olmak. Annenin kıymetini anlamak da anne olmayla mı oluyor bu tartışılır. Bence iyi huylu, kadirşinaz her evlat anne olmadan da annenin kıymetini bilir. İlk gözümüzü açtığımızda gördüğümüz onun yüzü, hissettiğimiz onun kokusudur. Huzur buluruz o bizi kucağına aldığında. En güvenli, en sevgi dolu kucaktır orası. Çocukken annemizin neler yaşadığını, hangi fedakarlıklarda bulunduğunu tam olarak bilemeyebiliriz. Ama her zaman onun  karşılıksız sevgisini yüreğimizde hissederiz. İşte bu histir Anne.

Evlat sahibi olmak ise Allahımızın büyük bir lütfu. Her zaman şükrettim, bana sağlıklı harika evlatları verdiği için Allahıma. Tüm zorlukların üstesinden onların sevgisi ve güçlü bağı ile geldim her annenin de yaptığı gibi. Anneliği öyle çok kutsal bir yere de koymadım hiç bir zaman. Hayat bir döngüden ibaret, bizi annelerimiz büyüttü, yetiştirdi bizler de çocuklarımızı aynı şekilde büyüteceğiz. Allah sağlıklı ömür versin. Yani bu döngü içinde çok da kendini birşey sanmamak lazım. 

Neden abartmamak lazım? Beklentin yüksek olursa hem çocuklarına hem kendine hayatı pek çekilmez kılabilirsin. Evlat, kızkardeş, anne olmak sana verilmiş bir ünvan sadece. İnsan olmak lazım özünde. İnsan olmak da öyle kolay değil. Hoşgörülü, iyimser, hayatı gül bahçesine çevirebilen, şükreden, neşe ve huzur yayan olabiliyor musun? Evlatların seni sadece anneleri olduğun için değil de insan olduğun için seviyor mu? Seni sen olduğun için kucaklıyor mu? Mecburen yanında olunan, seviyor numarası yapılan, evlatlarına hayatı çekilmez kılan, onları daima huzursuz kılan annelerden olmayalım. 

Her zaman Allahın bana verdiği en güzel hediyeydi oğullarım şimdi bir de kızım oldu oğlumun sayesinde. Allahım onları bana bağışlasın. Nazardan korusun. Beni anneniz olarak seçtiğiniz için teşekkürler evlatlarım.

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

6 Yorumlar


  1. Yazını okurken Dalai Lama' nın o bilindik cümlesi geldi aklıma:"Sevdiklerinize uçmaları için kanatlar, geri dönebilmeleri için kökler verin. Ve de yanınızda kalmaları için nedenler…” Anneler gününüz kutlu olsun Mavi anne. 😊🌺🧿🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle ne güzel söyledin bence de kanatlarını kırmamalıyız çocuklarımızın

      Sil
  2. Ne güzel anlatmışsınız, kaleminize sağlık. Anneler Gününüz Kutlu olsun:-)

    YanıtlaSil