Çok seviyorum bu grubu bir yıldır devam ediyorum azimle. Haftada 2 gün 2 saat ingilizce hocamız Elif ve 2 arkadaşımla  belirlediğimiz bir konuda sohbet ediyoruz. Bu pratikten sonra kendime güvenim arttı. İnşallah daha iyi olacak buna inancım tam.

Biz Türkler neden İngilizce öğrenemiyoruz? Her bir konuda çok başarılı oluyoruz da neden dil öğreniminde bu başarıyı yakalayamıyoruz? Tüm bunların cevabı çok basit aslında.Yanlış eğitim sistemi, yani şöyle açıklayabilirim benim jenerasyonu düşünün (80'li yıllar) . 3 yıl Oorta Okul, 3 yıl Lise, 4 yıl Üniversite tam 10 yıl İngilizce dersi alıyoruz ve bu dersten geçiyoruz ama bir iki cümleyi bir araya getirip derdimizi anlatamıyoruz. Bunun suçlusu kim? Burada bir yanlışlık yok mu sizce de?

10 yıl bir insan hayatında ne kadar önemli yıllar, genç aklınla iyi bir İngilizce Eğitimiyle ana dili kıvamında bir yabancı dil öğrenmen gerekmez mi? Neden hala Yabancı Dil Kompleksindeyiz? Çok ama çok can sıkıcı bir durum. Ben yıllarımı bu işe verdim, okul hayatımın dışında da çok dil kurslarına gittim. Olmadı olamadı, unutuldu, sadece gramerde kaldı, bir türlü akıcı konuşmaya geçilemedi.

Konuşmak ve cesaretle üzerine gitmek lazım bunu anladım. Kim ne der, aman benimle dalga mı geçerler? düşünmeden konuşacaksın. Gramere boğulmadan, pratik yapıp derdini anlatabilecek kıvama geleceksin. Neden çekiniyoruz acaba? Utanıyoruz İngilizce konuşmaktan  ya bize gülerlerse ya yanlış söylersem?Boş verin bu dış sesleri ve kendinize güvenin. Eminim konuşacaksınız.

You can speaking English !

8 Yorumlar

  1. Öncelikle gramer ve diğer hususlara dikkat etme işi ile günlük konuşmak çok farklı. Biliyorum ki ana dili İngilizce olanlar bizim kadar gramere dikkat etmiyorlar:-) Bu sadece çalıştığınız kurumun yurt dışı bağlantısı varsa, resmi yazışmalarda işe yaramaktan öte gitmiyor:-))

    Benim kanaatimce işin özü yabancı biri ile pratik yapmaktan geçiyor. Mümkünse bir süre yurt dışında kalmak yada burada yabancı birileri ile arkadaş olmak bu işin en kesin çözümü:-)

    YanıtlaSil
  2. Bugün ben de kulübümüzü yazmayı düşündüm. Kalp kalbe karşı derler canım. Ben de bugün iyi ki diye düşündüm çünkü. İyi ki bırakmadık, vazgeçmedik. Grubumuzun enerjisi ve azmi de etkiledi tabi. Nazar değmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sayende tanıdım elif hocayı
      İyiki de tanımışım çok çok memnunum
      Teşekkürler
      Nazar değmesin💙🧿🧿🧿🧿

      Sil
  3. Grubumuzun enerjisi o kadar çok ki , tam artık bırakayım derken ümitsizliğe düşerken birden toplanıyorum. Beni bağlıyorsunuz yeniden umutla devam ediyorum. Azimle uğraşıyoruz inşallah bununda üstesinden geleceğiz. İngilizce öğreneceğiz. Teşekkürler arkadaşlığınız için. Tabi ki Elif hocam da bize sabırla katlandığı için.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seviyorum bizi :))
      teşekkür ediyorum yorum için Gülcüğüm

      Sil
  4. ingiliz veya amerikalı 5-6 yaşındaki çocuklar konuşabiliyor da.. 10 senelik eğitimle çocuklar kadar konusulamıyorsa. eğitim sisteminin hatası olarak kabul etmek lazım.. konuşmadan olmuyor...

    YanıtlaSil