"Mücadele Çıkmazı" ismini sanırım Netflix beğenmemiş olacak ki, ismi "Kağıttan Hayatlar" olmuş. Çağatay Ulusoy'u çok sevmiş Netflix Türkiye demek ki. Bir dram filmi ile karşı karşıyayız ve Mehmet yani Çağatay Ulusoy bol bol ağlıyor. Hasta olan Mehmet kağıt topladığı araca atılmış Ali isimli çocuğu buluyor. Kendi çocukluğuna benzetiyor Ali'yi. Ancak beni en rahatsız eden yeri ise sürekli Ali'yi kaybetmesi oldu. Çağatay yaşadığı o yoğun duyguyu bana geçiremedi açıkçası. Filmin ortalarında anlıyoruz aslına bakarsanız sürprizli olması gereken  filmin sonunu. Mehmet ve Ali'nin nasıl bir bağı olduğunu tahmin ediyoruz. Neyse size spoiler vermeyeyim.  

Duygusal biri olarak benim gözümü yaşartmadı açıkçası. Tabi çok etkilenen ve ağlamaktan ölen arkadaşlarım oldu. O nedenle bir şans verebilirsiniz filme, belki de seversiniz. Ben 100 üzerinde 50 verdim :))

Kesinlikle izlemeniz gereken bir film önerisi veriyorum; 3 İdiot- Üç Aptal

Harika bir Aamir Khan filmi

3 Aptal'da Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan'ın en önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir.

Gençlerin kendi kabiliyetine ve özelliklerine göre eğitim almaları gerektiği, eğitim sisteminde hocaların ne kadar önemli olduğu, dostluk, aile, gençlik. Tüm bu konularda verdiği çok başarılı mesajları ve yoğun duygu aktarımı ile çok etkileyici bir film. 

Eğlenceli bir dizi, özellikle Paris'in güzel sokaklarını ve önemli yerlerini görmek için hoş vakit geçirmek için izlenilebilir 10b bölümlük kısa bir dizi. Ben bir akşam oturup tüm bölümleri izledim :))

Konusu; Bir iş fırsatı için Paris’e taşınan, yirmi yaşlarında hırslı Amerikalı bir kadın olan Emily, saygıdeğer bir Fransız pazarlama firmasına Amerikan bakış açısını getirmekle görevlendirilir. Emily’nin kariyeri, yeni arkadaşlıkları ve aşk hayatıyla hokkabazlık yaparken yabancı bir şehirde yaşamın zorlukları ile karşılaşacaktır. Şikagolu pazarlama yöneticisi Emily Cooper, Paris’te hayallerindeki pozisyonu kapmasının ardından iş, arkadaşlık ve aşkla uğraşırken macera dolu yeni yaşamını kucaklar. Bir iş fırsatı için Paris’e taşınan ve kültür çatışması yaşayan Midwest’den Amerikalı bir kadın olan Emily’nin yeni hayatı etrafında geçecek hikayeyi izliyoruz.

4 Yorumlar

  1. Kağıttan Hayatlar güzel mi bence güzel. Ama beni de sizin gibi ağlatmadı. Çok duygu dolu bile gelmedi. Konu da çok yabancı değil, filmin yarısında sonunu anladım:(

    YanıtlaSil
  2. Paristeki Emily' i izledim çok neşe veren bir dizi. Diğerlerini not aldım hemen. Çağatay' dan umutluydum demek o kadar hitap etmedi size. Teşekkürler yayın için. :) sevgiler,

    YanıtlaSil