Cemalnur Sargut'un gerçek çocukluk anılarından derlenmiş "Bal Kız, Kırmızı Elbise" de özveri, sabır ve mutluluğu nasıl keşfedebileceğimizin mesajlarını veriyor. İnsanın sevinince ve başkalarını sevindirince mutluluğun büyüdüğünü, sağlığımızın gülümsemek ve çevremizdekileri de gülümsemekten geçtiğini güzel bir hikaye ile anlatıyor. Çocuklara verilen bu güzel ve doğru mesajlar çok hoşuma gitti. 
Kitabın yazarı Derya Edis, resimleyen ise N. Melis Eraydın, Genç Tuti , Nefes Yayınevi'nden çıkmış bu çocuk kitabı.
"Güneş Anne ve Çiçek Kız" Mümine Yıldız yazmış Devina Gunawan resimlemiş. En büyük ve güzel şeylerin, en küçük ve değersiz görülen ayrıntılarda gizli olduğunu hatırlatan gönülden bir hikaye. Çiçek Kız'ın Güneş Annesi ile altı yaşına geldiğinde büyük şeyler yapmaya gitmesini anlatıyor. Çiçek Kız için büyük şeyler, denizin altından hazine çıkarmak, sihirli değnekle bir tohumu ormana çevirmek, pelerin takıp yıldızlara uçmaktı. Ancak küçük iyiliklerin, güler yüz, tatlı dilin, kedileri beslemenin, yaşlı komşu teyzenin kapısına ekmek bırakmanın da büyük şeyler olduğunu öğreniyor annesinden Güneş Kız. 

"Kiraz Çekirdeği" de Mümine Yıldız'ın kaleminden çıkan bir hikaye, resimleyen ise Cansu Dinç. Annesi ile pazara giden Ayşe'nin kiraz alıp eve gelmesi ile başlayan hikaye, yediği kirazın çekirdeğinin Çekirdek Lili'nin ve Ayşe'nin hikayesi. Mevsimler geçip de ilgi, sevgi, özen ve sabrederek bir çekirdekten vakti geldiğinde fidana dönüşme hikayesi.
Bu iki hikaye kitabı da Genç Tuti yayını.

Bizler çocuklarımızı yetiştirirken onlara verebileceğimiz en büyük hediyenin, iyi insan olmanın önemini anlamaları olduğunu düşünüyorum. Yardımlaşmanın, güler yüzün, iyi yürekli olmanın, dürüstlüğün, sabrın, çalışkanlığın erdemleri ile büyütmeliyiz çocuklarımızı. Bu vasıflarda yetişen çocuk da ileride harika yetişkinler olur.
"Uyuyor musun?" Şermin Yaşar'ın kaleme aldığı Oya Diker'in resimlediği bir Çocuk Kitabı. Üç tilki kardeşin anne ve babalarını gözleri kapalı görünce uyuduklarını düşünmesi aslında onların hayal kurduklarını söylemeleri üzerine kurdukları hayalleri anlatıyor.  Tilki Masalları üç kitaplık bir seri. 
Elma Yayınevinden çıkmış. 

"Çok Hayal Kuran Çocuk" kitabı da Şermin Yaşar'ın hikayesi. Anne babaların çocukları ile yapabileceği bir çok etkinlik ve oynayabileceği oyunlara ilham veriyor. Hayal kurmanın, çocuklarla sohbet etmenin ve etkinliklerle çocuklarla birlikte vakit geçirmenin yollarını gösteriyor. 

Yeğenlerim için aldığım bu kitapları önce ben okudum, sonra onlara vereceğim :)) Çocuk kitapları okumak ne güzelmiş, unutmuşum. Malum benim oğlanlar artık yetişkin. Onlar küçükken birlikte kitap okumayı çok severdim. Onlarla konuşarak, anlatarak, hayal kurarak. Onların sağlıklı yetişmesi, hayal dünyaları ve ruhsal durumları çocukluktan şekilleniyor. 

1 Yorumlar