#sharlotka denedim bu akşam @dilek_yetkiner tarifiyle. 🍎 Elma ile tarif ama bende 🍏 vardı onunla yaptım. Tatlı elma ile daha lezzetli olacaktır siz kırmızı elma kullanın bence.
4 adet elma ince ince dilimleniyor, 1 yemek kaşığı tarçın ekliyoruz üzerine. 4 yumurta ve 1 bardak şekeri iyice köpük olana kadar mikserlıyoruz. Vanilya ekliyoruz ben vanilya yetine portakal kabuğu rendesi ekledim ve 1 brd elenmiş un katıyoruz. Kelepçeli kalıba fırın kağıdı serip elmanın yarısını tabana koyuyoruz, üstüne hamurun yarısı tekrar elma üstüne tekrar hamur. 170 derece ısınmış fırında 40-45 dk pişiriyoruz 🍎 Üstüne pudra şekeri eledim. Afiyet şeker olsun
Hafta içi 10-16 mesai yapınca eve erken gelmenin keyfini yaşıyorum. Normal zamanlarda 9-18 mesai yaptığım için evde en erken 19'a doğru gelirdim ve neredeyse mutfaktan çıkabilmem 22'yi bulurdu. Şimdi 18-18:30'da akşam yemeği yiyince tüm gece bize kalıyor. Bu hem iyi hem de kötü bir şey. Yemekten bir kaç saat sonra ne yesek ne tatlı yesek acaba diye dolanıyorum. Yine öyle bir gece canım tatlı çekti, evde 4 tane yeşil elma vardı ve bu hafif tatlıyı yaptım.

Geceleri dizi ve film izlerken çekirdek çitleyenlerden misiniz siz de? Biz çok seviyoruz bu işi. Son bir kaç gündür Netflix'in Türk Dizisi 50 m2 yi izliyoruz. İyiler, kötüler, mahalle, mafya hepsi bir arada, komedi mi, dram mı belli olmayan 8 bölümlük bir dizi. Ehh kategorisinde bir dizi. Sıkılmadan izliyorum daha bitmedi, mahalle ve Muhtar sahnelerinde kahkaha ile güldüğüm oldu. Ama kardeşim bu kadar silah, uyuşturucu ve mafya ne bilim öyle işte.... İzleseniz de olur izlemeseniz de.

6 Yorumlar

  1. Diziyi çok merak ediyorum, yorum bir tık üzdü :) tatlı efsane gözüküyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle dediğime bakmayın izledim 8 bölüm siz de izleyin bence

      Sil
  2. Turta muazzam görünüyor, elinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Aman allahım bilmediğim bir tatlı, saooooool :) elmalı saoool :) ah ismi görünce aklıma charlottte geldi o da bir efsaneee :)

    YanıtlaSil