Haruki Murakami'nin Sahilde Kafka Romanını okudunuz mu? Sahilde okumuştum adını sevdiğim bu kitabı . Bu fantastik roman 2005 yılındın en iyi 10 romanından biri seçilmiş. Fotoğrafa gözüm çarpınca arşivimde, yazı yazmak geldi içimden. En çok sevdiğim fotoğraflarım kitaplarla olanlar. 

Bugünlerde herkes aynı şikayette farkında mısınız? "Vakit çok çabuk geçiyor" Neden böyle hissediyoruz? Biraz düşündüm de bunun üzerine. Pandemi öncesi yapageldiğimiz sıradan her şeyi özledik, dolu dolu yaşarken acaba hızlı geçmiyor muydu zaman? 

Her gün işe gelip gidiyorum, arkadaşlarım dönüşümlü çalışıyor ben her gün farklı birileriyle çalışıyorum, bu ise beni mutlu etmeye yetiyor :) Herkes konuşmayı, muhabbeti özledi. Dilimiz şişti sanki, anlatmak, paylaşmak için yanıp tutuşuyoruz! Sosyal Mesafe değil Fiziksel Mesafeydi aramıza konulması gereken aslında. Bizim aramıza sosyal mesafe de girdi ama bizler sosyalleşmeden duramayanlar bir yolunu bulduk, Zoom görüşmeleri, instagram canlı yayınları, WhatsApp  görüşmeleri bizi birbirimizden uzaklaştıramadı çok şükür. Belki de online bilgilere daha kolay ulaşabildik, kendimizi geliştirdik. 

Ben bu günlerde en çok seyahat etmeyi özledim. Seyahat bana göre; özgürlük, mutluluk ve keşif demek. Daha önce görmediğim bir yere gidip sokaklarında dolaşmak, karşıma aniden çıkan bir güzelliğe hayran kalmak, yeni bir yer keşfetmek, bir kafede sıcacık bir çay içmek, çantamdan çıkardığım kitabın sayfalarını çevirmek. Özlem duymamak mümkün değil bu tip küçük mutlulukları. 

Sizin en çok özlediğiniz şey ne oldu bu süreçte?

7 Yorumlar

  1. Sanırım tedirgin olmadan dışarda dolaşmayı özledim. Markete maskesiz,eldivensiz girmeyi, pazarda rahat alışveriş yapmayı. Çalışanlar daha rahat, alışıyorlar dışarda olmaya. Bizim gibi emekliler devamlı kapalı ortamda, iyice tedirgin olduk.Travma resmen. Umarım sağlıkla atlatılır bu günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım canım sağlıklı günler gelse bir an önce inşallah

      Sil
  2. Mesaiye erken gidip içilen kahveleri özledim...

    YanıtlaSil
  3. sahilde sahilde kafka okurkene :) hoş olmuuş :)

    YanıtlaSil
  4. iyi okumalar :)
    Sitemizde Kitap, Dizi, Film, Belgesel ve anime eserleri hakkında incelemesi , önerisi, yorumu, özeti, tavsiyesi, analizi, tahlili paylaşmaktayız.
    Libereji.com

    YanıtlaSil