@kitcheninred tarifi ile yaptım #sansebastiancheesecake ‘i üzerine bal kabaklı bir sos yapıp döktüm isteyen sade yedi.
Tarifini Pınar’dan aldım burada da paylaşayım;
500 gr Pınar Krem peyniri miksıra koyuyoruz üzerine 150 gr toz şeker (3/4 bardak şeker) düşük devirde başlayıp kademeli yükselterek çırpıyoruz. 4 yumurtayı tek tek ekleyip karıştırıyoruz
1 kaşık limon suyu ve vanilya katıyoruz. 1 yemek kaşığı un eliyoruz en son da 1 paket krema ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıba yağlı kağıdın birini hafif nemli buruşturup seriyoruz 2. Yağlı kağıdı kuru olarak buruşturup koyuyoruz ve karışımı onun üzerine döküyoruz. 200 derece ısınmış fırına verip 40-45 dk pişiriyoruz. 12 saat kadar buzdolabında bekletip sonra servis yaptım, sosu ise kabak tatlısı pişirip miksırladım. 2 kaşık nişasta ve 1.5 bardak su ile tekrar kıvam alıncaya kadar pişirdim. Servis yaparken isteyene kabak soslu servis yaptım.
Afiyet şeker olsun🧡 

Home Ofis çalışınca geç kahvaltı ve erken akşam yemeği düzenine geçiş yaptık. O nedenle önümüzde uzun bir gece kalıyor ve biz ailece "ne yesek" diye düşünmeye başlıyoruz :)) Bu karantina günlerinde yeme içme hususunda bizi gafil avladı. Normalde evde pek de tatlı yapan biri değildim. Ara sıra genelde misafir gelince yapardım. Şimdi ise maşallah tatlı eksik olmuyor. Çok fena oldu bu iş. Gerçi Ahmet Can ve Mahocum bu durumdan şikayetçi değiller ama ben alacağım kilolardan ötürü endişeliyim açıkçası :(
Bal Kabağı Soslu Sansebastian'ı ben çok sevdim. Ahmet Can sade tercih ediyor. Özellikle filtre kahve yanına çok güzel oluyor. 
Geçende içine dondurma koyarak servis yaptığım irmik helvası da şahane olmuştu. Onun tarifine ise YEMEK.COM'dan ulaşabilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Absolutely yummie! Thanks for sharing a great recipe.

    https://marylyl.blogspot.com/

    YanıtlaSil