Misafirlerinize hem tanıdık bir lezzet, hem de güzel bir ziyafet mi vermek istiyorsunuz? Yapılışı kolay ve damak zevkime de uygun olsun mu diyorsunuz? Bu özelliklere uygun bir tarif ararken bulduğum internet sitesinde aradığım şey ile karşılaştım. Tüm annelerin yıllardır komşularından sır gibi sakladığı, o lezzetli tarife ulaştım. Uzun zamandır aradığım tarifi sonunda yemek.com internet adresinde buldum ve hemen denemeye koyuldum. Sonuç mu? Kesinlikle mükemmel! Bence siz de en kısa sürede tarifi deneyip sonucu kendiniz görmelisiniz. Çocukların da severek yiyeceği, besleyici ve doyurucu bir mercimek köftesi tarifi altın günlerinizin de vazgeçilmezi olabilir.


Gelin size de yemek.com üzerinde bulduğum bu sırrı vereyim. Hem ev halkının, hem de misafirlerinizin hayır diyemeyeceği, en önemlisi ikram ederken sizi tatmin edecek bir tarif olan mercimek köftesinin yapılışından bahsedeyim. Öncelikle ana malzemelerimiz, soğan, kırmızı mercimek, ince bulgur gibi her evde kolayca bulunan malzemeler olduğu için, çat kapı gelen misafirlerinizi de bu pratik tarifle şaşırtabilirsiniz. 1,5 su bardağı kırmızı mercimeği ve 1,5 su bardağı ince bulguru ayrı ayrı yıkayıp nişastasından arındırın. Mercimeği suda haşladıktan sonra ince bulguru ekleyip ocaktan alın. Ayrı bir tavada 1 çay bardağı zeytinyağı ile yemeklik doğranmış 2 adet kuru soğanı kavurun. Salçayı, biber ve domates salçası karışık olacak şekilde 1'er yemek kaşığı ekleyin. Pul biber, kimyon, karabiber ve tuzu da ekledikten sonra bu harcı haşlanmış mercimek ve ince bulgur karışımı ile buluşturun. İyice yoğurduktan sonra, ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı da ekleyip yeşilliklere zarar vermeden tekrar üstünkörü yoğurun. Servis kısmı ise tamamen sizin hayal gücünüze ve arzunuza kalmış. Büyük bir tepsi ya da sunum tabağı kullanabilirsiniz. Marul, roka gibi yeşilliklerin üstüne, ceviz büyüklüğünde alıp şekil verdiğiniz mercimek köftelerini dizebilirsiniz. Bu lezzet ile komşular ya sürekli sizin hamaratlığınızdan konuşur ya da tarifi derhal sizden isterler benden söylemesi!


Eğer siz de vazgeçilmez bir lezzet arıyor, sofralarınızı geleneksel ve unutulmaz bir tat ile donatmak istiyorsanız mercimek köftesi tarifini mutlaka denemelisiniz. Tarif ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için yemek.com internet adresini ziyaret etmeniz yeterli. Şimdiden afiyet olsun!

1 Yorumlar