Bageni Pansiyonu’un sahibi Evrim Çevratoğlu bir challenge başlattı. Bu fikir nereden doğdu derseniz, sağlık çalışanı doktor bir arkadaşı ile  Covid- 19 hakkında konuşurken aklına gelmiş, sağlık çalışanlarının bu zorlu süreçteki fedakârlığına bir teşekkür etmek düşüncesi ile yola çıkmış Evrim. 

Bu Challenge projesine Kuzeydoğu Yıldız, Şöhret Pakiş, Sıla Ertaş, Büşra Babalık katılıyor. Bir çok gönül dostu destek oluyor.  Amaçları çok fazla sağlık çalışanını misafir etmek. Dönecekleri gün de orman sahnesinde tiyatro ve konser etkinliği olacak,  Cansu Fırıncı, Erdem Akın, Niyazi Koyuncu sahneye çıkacak. Türkiye'nin bir çok yerinde ses getiren projeyle imece kültürünü yaşatmış oluyorlar.


21 Mayıs 2020'de Bagenipansiyon şu çağrıyı yaptı;

Değerli emekçi sağlık çalışanı dostlarımız. Bu zorlu süreci atlatacağımızı umarak, gönül destekçilerimizle birlikte sizleri @babalikdogalyasamkonagi @bagenipansiyon @sanayasamkoyu' de sizleri misafir etmekten onur duyacağız. Bizler için göstermiş olduğunuz emeklerinize biz de gönül destekçilerimizle birlikte naçizane kendi imkanlarımızla size keyifli bir hafta sonu planı yaptık.

Sağlıkçı dostlarınızı etiketleyerek onlara hem dinlenecekleri hem keyifli vakit geçirecekleri bir tatil yaşatabilirsiniz.

Not : Tek koşulumuz katılımcının sağlık çalışanı olmasıdır.

1 Haziran 2020 19:00de yapacağımız çekiliş sonucuyla çıkacak 40 sağlık çalışanımızı açıklayacağız.
Evrim Çevratoğlu, Rize'nin Fındıklı İlçesindeki Sulak Köyünde bulunan ve tam yirmi seneyi aşkın zaman terk edilmiş dededen kalma yaklaşık bir asırlık köy evini  imece usulü onarıp pansiyona çeviriyor. Bu köyde Lazlar ve Hemşinliler yaşıyor. 
Bageni Pansiyon’da 18 kişi ağırlanabiliyor. Bageni Bungalov’da 2 kişi konaklama yapabiliyor. Toplamda 20 kişi misafir edilebiliyor. Corona önlemleri dikkate alınarak bu sayı %50 azaltılarak misafir edilecek Sağlık Çalışanları. 

"Bageni" nedir? Evrim Cevratoğlu şöyle anlatıyor; Bölgemizde çay tarımının olmadığı yıllarda, bölge insanı evinden uzak orman arazilerinde kendilerine ait zemin katı taş üst katı ahşaptan hane halkının ve hayvanlarının konaklayabilecekleri küçük kulübeler yaparlardı. Hayvanlarını taş olan ahır kısmına bağlarlar ve kendileri ahşap olan kısımda konaklar ve arazilerindeki tarım işleri bitinceye kadar bu kulübelerde geçici konaklama yaparlardı. Bölgemizde bu kulübelere verilen ad da Bageni. 
Gökkuşağının Kıskandığı Yer

Banu Özkan Tozluyurt'un  İnstagram Canlı Yayınında Evrim Cevratoğlu etkinlikle ilgili açıklamalar yaptı.  Bu etkinliğin Covit sürecine göre ertelense bile mutlaka yapılacağını söyledi. Sadece sağlık çalışanlarından doktor, hemşire değil de, sağlık çalışanı temizlik personeline de katkı sağlayarak misafir edilmesini amaçladıklarını ve ulaşım ücretini karşılayamayanlar için yardımseverlerin, gönül dostlarının projeye İMECE usulü katkı sağlayabileceklerine dikkat çekti. 

Mavianne olarak bu İMECE'ye  katkım olsun istedim, çorbada bir tutam tuzum olduysa ne mutlu bana. Sizlerle Bageni Pansiyonu ve Evrim'i buluşturdum. Fındıklıda kanat çırpan kelebeğin Türkiye'nin başka bir ucunda etkisi olacağını düşünüyorum. Bu kelebek etkisine katkınız olursa Evrim ile bağlantı kurabilirsiniz. 

12 Yorumlar

  1. Ne güzel düşünmüşler... Allah bu iyiliklerinin kat kat karşılığını versin.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir proje, sayende öğrenmiş oldum Fatmacığım, bir sağlık çalışanı olarak değerlendiririm belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oralar cennetten bir parça ben de çok gitmek istiyorum

      Sil
  3. Ne kadar güzel düşünülmüş bir proje,emeği geçen ve destek olan herkese teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel gerçekten de imece usulü bizim özümüzde var

      Sil
  4. Canım Fatma, ne güzel yazmışsın. Desteğin için tekrar teşekkürler. İyi ki varsın Karadeniz'in güzel kadını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Banucuğum beğenmene çok sevindim. Harika bir proje başlatmışlar gerçekten de kutlarım

      Sil
  5. Harika bir proje olmuş, devamı mutlaka gelmeli.

    YanıtlaSil