#mercancat 'i beni instagramdan takip edenler tanıyordur,
Evimizin prensesi 8.5 yaşında . Geçenlerde acaba kedim insan yaşına göre kaç yaşında olur? Sorusuna aldığımız cevap bizi çok şaşırttı.
İnsan yaşı cinsinden hesaplanmasının tam olarak bir formülü olmamakla birlikte 3 aylık kedi 5 , 6 aylık kedi 10, 1 yaşındaki kedinin ise 15 insan yaşında olduğu söylenebilir. 2 yaşındaki kedi 24 insan yaşında kabul edilir ve bundan sonraki her yaş için 4 yaş ilave edilerek kabaca bir hesaplama yapılabilir.
Kedi yaşı İnsan yaşı
2 ..............24 
3 ..............28 
4 ..............32 
5 ..............36 
6 ..............40 
7 ..............44 
8 ..............48 
9 ..............52 
Yani bizim #mercancat de 50 yaşlarında bir prenses anlayacağımız. 
Mercan 7 yıldır bizimle yaşıyor ve kendini bizim ailenin bir üyesi olarak görüyor. Her istediğini anlatmakta ise öyle mahir ki, inanamazsınız. Mamasını evde ya Mahocuğum ya da Ahmet Can verir evde. Onların olmadığı bir gün beni mamasına götürdü ve iki mama paketinden birine sürünerek bunu ver bana dedi. Ben de onu açıp verdim ve afiyetle yedi, arada da yüzüme bakmayı ihmal etmedi. Teşekkür mahiyetinde baktığı anlaşılıyordu. Eve gelince bizimkilere olayı anlattım, nasıl şaşırıp güldüler anlatamam. Ben ne olduğunu anlamaz gözlerle onlara bakarken anlattılar. Meğerse hanımefendinin benden istediği mama, yeni alınan ve onun tadını beğendiği bir mamaymış. Aslında yanındaki eski maması bitince ona başlanılacakmış. Sadece bir kez tadına bakmış. Ve... evde kimse yokken bu olaydan habersiz beni kullanarak sevdiği yeni mamadan vermemi sağlamış :)) Bu kadar da zeki bir hayvan kediler. 
Kediler rutinlere bayılır. Ona 2 kez aynı şeyleri yapın,  3. kez istemekten hiç vazgeçmez. Örneğin ; Ahmet Can ders çalışırken akşam 9 gibi mutlaka kucağına gelip onun kitap ve defterlerinin üzerine yatar öylece durur. Bu onun için artık rutin yapılması gereken bir eylem olmuş. Ahmet Can'ın yerine bir başkası da otursa o koltukta, masanın başında onun kucağına gelip aynı pozisyonda bir yarım saat geçirmeden yapamaz. Çok ilginç bu kediler!
Bir şeye alışması o nedenle kolaydır. Ama o alıştırmak istediğiniz her ne ise, onun bu eylemi sevmesi gerek. Zorla asla bir şey yaptıramazsınız. Acayip kişilik sahibi, karakterli hayvanlardır onlar. Kedidir  kedi deyip geçmemek lazım mirim:))
Kuru mama yemekten gayet memnundur ayrıca Mercan. Balık yemeyen kedi olur mu? Bizim prenses burnunun ucuyla şöyle bir koklayıp, arkasını döner salına salına gider. Yıllardır çizgi filmlerde izlediğimiz kedilerle pek alakası olmadığını görünce şaşırdım başlarda. Halim selim bir huyu olduğundan dolayı prenses tanımına çok yakışıyor. Kendini sevdirmekten hoşlanan nadir kedilerden kendisi. Yine sevdirme hususunda da seçicidir, sadece kendi seçtiği kişilerce sevilmekten hoşlanır.
Ne enteresan değil mi? Küçük bir kediden bile alacağımız ne büyük dersler var. Biraz bunu düşünmek gerekiyor sanırım......

33 Yorumlar

  1. Mercan'a çok benziyor bizim Mualla demek ki. Gerçekten harfiyen anlattığın gibi. Mesela ben örgü örerken, iple oynamak yerine gelip kucağıma oturuyor ve sağ elime patisini dayıyor önce sonra da yanağına yaslıyor, "bırak örgüyü beni sevsene" diyor gerçekten de. Her isteğini anlatabiliyorlar ve sadece gülmüyorlar. Bir de gülseler kesinlikle farkımız kalmayacak ;)) Mercan'ı da öptüm, seni de...<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mualla bir kedi için ne de güzel bir isimmiş bayıldım :))
      Aynı fikirdeyim bir gülmesi konuşması eksik insandan pek de bi farkı yok aslında
      her Can nasıl değerli değil mi
      Allah ne güzel yaratmış

      Sil
  2. ne kadar tatlı benim kedim de yaşasa 50 yaşında olacakmış şimdi :) çok çok seviyorum kedileri ama çok çok :)

    YanıtlaSil
  3. Kedilerin hepsi ayrı bir karakter:) Eğitilebilirler mi cidden zor, bu konuda köpek gibi değil, daha başına buyruk yaşayan hayvanlar. Bizimki (ve daha önceki kedilerimizden de bildiğim) canı ne isterse onu yapar. Evde sevdiği köşeler var ancak bir bakıyorsun bambaşka bir yere kıvrılmış:)
    Bizim evde kedisiz bir yaşam düşünülemez, en çok bana zahmet ama olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de kediler evimizin huzuru bence
      mutlu ve huzurlu bir evi hatırlatır bana kedi
      umarım hep böyle gider
      hep var olsunlar inşallah

      Sil
  4. Ilginç bilgiler içeren bir yazı olmuş.Yeni şeyler öğrendim canım ❤

    YanıtlaSil
  5. Kediler doğanın önemli bir parçasını kopyalıyor ve bize yansıtıyor. Kedi olan bir evde yaşamadım fakat misafir olduğum evlerde kedilerle vakit geçirmem yeterli. Evinizin üyesinin daha çok blog paylaşımınıza ilham olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı fikirdeyim daha çok blog yazarım ben Mercan ile ve kedilerle ilgili
      malzeme çok :))

      Sil
  6. Maviannemiz benim köpegim var kedi ile ilgili tavsiyeleri not aldım.. tesekkurler

    YanıtlaSil
  7. Kediler hakkında şu ana kadar duymadığım bilgileri öğrendim Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. faydalı olduysa ne mutlu bana
      sağloasın

      Sil
    2. Olmaz mı? çok istifade ediyorum yazılarınızdan. Çok teşekkürler.

      Sil
  8. hihi çok sırıttım yaaaa :)

    YanıtlaSil
  9. Ay ne güzel bilgiler olmuş ya hiç duymamıştım bunları. Çok tatlı görünüyor Mercaan. Mama konusunda da bildiğini okutmuş size kimse yokken:) bayağı güldüm 😄 elinize sağlıık

    YanıtlaSil
  10. Sekiz yaşındaki bir çocuğun, sekiz yaşında bi,r kedisi olduğunda kimin daha yaşlı çektiğini düşündüm de :)

    YanıtlaSil
  11. Kızımın kedileri de çok zeki...çok klas... neler neler dinliyorum onlar hakkında, şaşırıp kalıyorum...her telefon görüşmemizde torunlarımı sormadan, havadislerini almadan kapatmıyorum telefonu... :) Sağlıklı, mutlu-mesut nice nice yılları olsun Mercan kuzucuğun... :)

    YanıtlaSil
  12. Hayatta evcil hayvanım olamaz. Kaşınmaya başlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslına bakarsan benim de acip alerjim var ama ilacımı içip seviyorum :))

      Sil
  13. Evcil hayvan beslemek istiyorum ama daha önce yıllarca baktığım ve ailemizin bir ferdi olan evcil hayvanımız vefat edince inan gerçekten yakınımı kaybetmiş gibi üzülmüştüm. Ve hala hatırlıyorum. Ömürleri bize göre çok kısa olduğu için vefat edince aşırı üzüldüğümden çok sevdiğim halde beslemek istemek istemiyorum. Böyle düşündüğüm için hata mı yapıyorum onu da bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle size katılıyorum ailenin bir ferdi oluyorlar ve çok üzülüyor insan ölünce
      ama hayat da böyle bir şey
      bence yine de evcil hayvan beslemekten vazgeçmeyin

      Sil
  14. kedilerin yaşı ile ilgili bilgiden hiç haberim yoktu..Evde bakmak isterdim çok ama maalesef dokunamıyorum yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke dokunabilsen
      tüm negatif enerjisini alıyor insanın

      Sil
  15. Mercan resmen sana oyun yapmış 😉

    YanıtlaSil
  16. Mercanı geçen gün sizin instagram profilinizde görmüştüm. Pencereye çıkmış, sizde onu indirmiştiniz.Gerçekten çok sevimli bir kedi, kediler hakkında böyle ilginç bilgileri daha önce hiç hiç duymamıştım. Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biraz yaramaz mercan
      ama çok da zeki
      ailemizin bir ferdi o

      Sil
  17. hızlı şekilde kedi yaşı hesaplama hakkında bilgi edinebilirsiniz.

    YanıtlaSil