Şubat ayı boyunca her gün yazı yazacağımız bir Meydan Okuma Başlattı Ezgi 
Yirmi yedinci Gün

 Bazı günler enerjin düşük uyanırsın ya da bir şey olur modun düşer.

 Ne yaparsın da toplarsın ? Var mı sihirli bir kaç önerin ?

Modunu Hemen Yükseltecek Basit  öneriler;

Müzik Dinle
Film İzle
Bir sade kahve iç dostunla
Yürüyüş yap açık havada
Kitap oku 
İster deftere kalemle, ister bilgisayara yaz yazabildiğince
Enerjim düşük yataktan kalktıysam (çok şükür pek de yaşadığım bir şey değil) mutlaka bir nedeni vardır. Kafama birşey takmışımdır. O kafama takılan sorun neyse onu çözmeye çalışırım. Sağlık sorunundan kaynaklanıyorsa doktora giderim, birine kafayı taktıysam da  o sorunu kimle yaşadıysam konuşur gönlünü alırım. Benim duygularımı anlayan güvendiğim bir dostuma içimi döker rahatlarım. 

Sihirli Önerilerim!

1. İçine atmayacaksın
2. Söylenmeyeceksin
3. Şükredeceksin
4. Surat asmayacaksın
5. Şans vereceksin

1. İçine attıkça daha da büyütürsün durumu çünkü. Belki de küçük birşeydir aslında ama sen kafanda onu büyütüyorsundur. O nedenle güvendiğin bir arkadaşının fikrini almak iyi gelir. 
2. Sürekli söylenen ama faaliyete geçmeyen öyle çok kişi var ki. O zaman o söylendiğini ya değiştirmeye uğraşacaksın, ya da söylenmeyeceksin kardeşim. Razı geleceksin. Bakış açını değiştir belki de söylenmek için bir neden bulamayacaksın bu şekilde yaptığında . Ne dersin denemeye değer değil mi?
3. En çok yaptığım. Var olanlara şükretmek, görebilmek ne büyük bir nimet. sende olmayanlar için üzüleceğine, sende olanlar için şükretmeyi dene. Bak hayatın nasıl da değişiyor. Kesinlikle yaşadıklarına inanamayacaksın.
4. Surat asmak, asık yüzlü olmak, huysuz olmak iyi özellikler değil. Bazılarınızın  "ben böyleyim, sahte sahte gülemem" dediğini duyar gibiyim. Tamam ciddi olabilirsin, ciddiyet suratsızlık değildir kiç. Madem iyi insan olmak için, tekamül için uğraşıyoruz. Daha munis, daha sevecen daha güler yüzlü olmaya gayret etmeliyiz. İnsan olmanın şifrelerini Peygamber Efendimizin hayatını okuyarak öğrenebiliriz örneğin.
5. Herkes bir şansı daha hak eder. Kesip atmak yerine şans vermeyi denemelisin. Yine seni hayal kırıklığına uğrattıysa, düşman olma ama bir mesafe koy arana. Hem sen incinme hem de incitme. Bu yöntem her zaman işe yarar. Benden uzak olsun da nasıl istiyorsa öyle olsun. 

Herkes beni sevmek zorunda değil! Bu cümleyi hayat misyonum yaptıktan sonra rahatladım açıkçası. hep iyi olmaya çalışmak da zor çünkü. "Kimseyi kırmayayım, gücendirmeyeyim, herkes beni sevsin" böyle düşünen bir zavallı olarak söylüyorum size. İnsanların hiç de umrunda değil sizi kırmak, sizin iyi olmanız. O seni nasıl görmek istiyorsa sen öylesin. O nedenle "bu da geçer, boşver" deyip sen yoluna bakacaksın.

23 Yorumlar

  1. Beş sihirli öneri gerçekten hiç unutmamız gereken şeyler, misyon zaten şahane katılıyorum ama kedi en güzeli bayıldım ona :)

    YanıtlaSil
  2. süper ve çok doğru tavsiyeler...bayıldım..çok teşekkürler..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ben bayıldım bu sihirli önerilere. Açıklamalarla daha bir aklımıza yatmış oldu hem de. Bi de ne güzel demişsin "Peygamberimizin hayatına baksın iyi insan olmanın şifrelerini çözmek isteyen" diye... Bloğuna ve sana daha da ısınıyorum bak günden güne :) Çok sevdiğim bir cümle var : "Ciddiyet prensiplerle olur, surattaki ciddiyet suratsızlıktır" diye. Bu cümlecik de yazıyı özetler nitelikte sankilim. Gülümseyen insanları çok seviyorum açıkçası ben de ;) Sevgiler ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Surattaki ciddiyet suratsızlıktır" hah hah hah çok sevdim bunu :))

      Sil
  4. Hepsine yürekten katılıyorum. Sevgiler Fatma'cığım...

    YanıtlaSil
  5. Evet o sürekli söylenme durumu insanı daha da aşağı çeken bir şey. Yapabileceğin ne varsa onu yap ama söylenme diyorum kendime de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi ama söyleneceksen de yapma kardeşim :)

      Sil
  6. Yazmak bana da çok iyi gelmiştir hep.Bunu hatırlattığınız iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  8. bi dee yoruluncaya dek dans eeet hihihi :)

    YanıtlaSil
  9. Realistçi bir bakış açısı. Mantıklı :)

    YanıtlaSil
  10. Kızım lisedeydi. Ben bir şeye o kadar üzülüyordum ki. Kızım çok üzüldüğümü görünce annecim biraz konuşalım mı dedi ben hemen anlatmaya başladım. dinledi dinledi annecim bu problem yada sorun her neyse sana mı ait sen mi çıkartıyorsun? Yoooo hayır diye atladım. O zaman başkasına ait problemi sen nasıl çözeceksin ki. Hiç beklemediğim bir soruydu kala kaldım. Düşündüm evet çok haklı dedim. Canımın içi büyümüş bana bir konuda başka açıdan bakmamı öğretmişti. Burada ben 2 şey öğrendim. 1. Gençleri dinlemek 2. Bana ait olmayan sorunları çözmek için uğraşmamak enerjimi düşürmemek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle gençleri dinlemek çok öğretici oluyor bazen
      enerjimiz hep yüksek olsun Nuraycığım
      senin gibi hayata gülerek pozitif bakan dostlarım olduğu için çok şanslıyım
      iyiki varsın

      Sil
  11. Çok güzel öneriler canım. Bende "hiç kimse sana karşı değil sadece herkes kendinden yana" cümlesini söylüyorum kendime

    YanıtlaSil
  12. Geçen gün twitterda bir video paylaştım. İçine atıyorsun atma ( vavien filminden) idi. Şimdi yazıyı okuyunda aklıma geldi.

    YanıtlaSil