İnstagramda kitap kurtları (@birdy27 ) yeni bir etkinlik başlatmış. Kitaplardan kule yapıyorsun ve buraya dizdiğin kitapların isimlerinden anlamlı cümleler kuruyorsun. Bu benim çok hoşuma gitti hatta böyle  hikayeler bile oluşturabileceğimi düşündüm :) 
Bu etkinliği bloğa taşımak istedim, hani bizim MİM'ler gibi olsun ne dersiniz? Sosyetik tabiri ile challenge diyorlar instagramda yani "Meydan Okuma"

"Mutfağın hatıra defterini açtığıma sen Tanıksın. Dünyadan aşağı düştüğümde Göçüp gidenler koleksiyoncusu bana Cennette ilk soframı kuracak. İşte o zaman Dikkat, vücudumuz konuşacak. "


Sizi Mimliyorum !
                                                          laleninbahcesi.blogspot.com/
https://www.mutlueller.com/

"Mutfağın Hatıra Defteri " nam-ı diğer Leylak Dalı'nın ilk yazarlık deneyimi diyebilirim. Ancak yıllardır blog yazıları ile kendinden söz ettirmiş Nurşen gerçekten de çok akıcı, eskileri yad ettiğimiz bir kitap yazmış.  (Kitap isimleri üzerine tıkladığınızda söyleşimizi okuyabilirsiniz)

 Pınar Eğilmez'in çok ses getiren ilk  kitabı Uçan Tabut'tan sonra çıkardığı ikinci kitabı
"Tanık". Onu da tanıma fırsatım oldu,  Ankara'da buluştuk ve söyleşi yaptık kendisi ile. Akıcı dili farklı bakış açısı ve sürpriz sonu ile ilgi çekici bir kitap.

Dünyadan Aşağı'da Gaye Boralıoğlu, babalar ve oğulları, sesleri ve susuşları, riyakarlığı, şimdiyi ve geçmişi anlatıyor. Kahramanımız Hilmi Aydın'ın kurumuş bir yaprak gibi dünyadan aşağı düşmemek için ölmüş babası ve kendi hayatı ile hesaplaşmasını ve yüzleşmesini anlatıyor. 

Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu Şermin Yaşar ne güzel yazıyor değil mi? Yüreğine dokunuyor insanın tüm yazdıkları. Eğlenceli, neşeli, içten bir kadın Şermin. "Dedemin Bakkalı"ndan sonra yaptığımız söyleşide ona hayran kaldım desem azdır.

Cennette İlk Sofra  Ekmek Profesörü Bilge Kadın Mine Ataman'ın şahane kitabı. Tam bir başucu eseri olmuş. İçindeki bilgiler, efsaneler, tarih, felsefe engin bir hazine adeta.

Dikkat Vücudumuz Konuşuyor, malumunuz Ahmet Şefik İzgören yılların kişisel gelişim uzmanı, eğitimci, gönüllü uğur böceği.  Bu kitabında beden dilimizin nasıl ipuçları verdiğini öyle nüktedan anlatıyor ki, elinizden bırakmadan okuyacağınız bir kitap.

13 Yorumlar

  1. aaaaaa ne kadar güzel bir etkinlikmiş bayıldım ben de yapayım :)

    YanıtlaSil
  2. Instagram yokken bunu Bloglarda o kadar sık yapıyorduk ki, çok keyif aldığımız bir oyundu 😊
    Ne güzel olmuş buraya taşımanız, çok heyecanlı bir mim olarak yayılsın hepimiz yapalım🤗
    Şuan kitaplarımın isimlerine bakmaya başladım bile 😌

    YanıtlaSil
  3. Güzel etkinlik merak ettim bakayım

    YanıtlaSil
  4. ne güzelmiş, bende yapayım.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzelmiş. Ben de yakın zaman önce kitap isimlerinden oluşan mini bir mikro hikaye yazmıştım.

    YanıtlaSil
  6. These look so awesome. Thanks dear :)

    http://ohladymania.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Komşu Blogum İnsana Davet vesilesi ile keşfettim, takibe aldım

    Selam ziyareti

    YanıtlaSil
  8. Buradaki kitapları okumadım ama Ahmet Şerif İzgörenin başka bir kitabını okumuştum. Kişisel gelişim konusunda okuduğum ve çok beğendiğim kitaplardan bir tanesiydi.

    YanıtlaSil