Şermin Yaşar'ın, bir milyon takipçisinden biri olarak ben de Oyuncu Anne olarak instagramdan takip ediyordum. Arkadaşım Yıldız önermişti, "bir bak sayfasına öyle güzel şeyler paylaşıyor ki eminim seversin" demişti. Ben de bu samimi ve duygularını güzel ifade eden kadını okumaya başladım. Sanki bir yakınımmış gibi hissettim yazılarını okudukça çok sevdim. 
Hayatta hiçbirşeyin tesadüf olmadığı gerçeği ile yüzyüze geldim. Bir toplantı için Antalya'ya gitmiş ve Ankara'ya dönüyordum. Antalya Havaalanında uçağın kalkış saatini beklerken D&R'da kitaplara bakıyordum. Döndüm ve o kısacık saçlı, güzel gözlü, ışıl ışıl bir Şermin Yaşar duruyor karşımda. Öyle şaşırdım ve "aaa Şermin sizsiniz değil mi?" diye karşımdaki kadına direk sordum. O da gülümseyerek bana baktı ve sohbet etmeye başladık. Hemen bir selfie çektik. 
O da bir imza gününden dönüyormuş Ankara'ya aynı uçaktaymışız. Yeni çıkacağı kitabından bahsetti "Dedemin Bakkalı" röportaj sözü verdi ve sözünün eri olduğunu da gösterdi. Severim böyle dürüst ve özü sözü bir insanları. 

Son kitabı Doğan Kitap'tan çıkan  "Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu"nda ölümler, ayrılıklar, kalp ağrıları yani hayatın acı gerçekleri Şermin'in akıcı ve samimi kaleminden hikayeleştirilmiş.

 @serminyasarofficialöyle içten anlatıyor ki bazı benzetmelerine bayıldım; 
  • Bakanlık, bütün 657’lilerin kabristanıydı zaten, çoğumuz devletin sigortalı ölüleriydik. 
  • Sevgi, sevdiğin ölünce azalmıyordu. Azalsa zaten adı sevgi olmazdı.
  • O gün yutamadığım, boğazıma takılan, kursağımda kalan o şeyin "hevesim" olduğu yıllar sonra anlıyorum. 
  • Aklını dolduran tek şey; nasibinin bir seni gün  bulduğuydu. Herşey insana yazılıyor diye düşündü; ama bazen ulaşmıyor. Bilmediğimiz nedenlerle dolaşıp duruyor hayatın içinde. 
  • Anlıyordum ki, fakirlik ve ucuzluk aynışey; biri insana, biri eşyaya mahsus; ikisi de sevilmiyor, ikisinde de tüm samimiyetine rağmen değersizleşiyorsun. 
  • Güvendiğiniz dağa kar yağdığında, üzülmeyin. Kıç üstü oturun ve sessizce aşağı doğru kayın. Baharı görene kadar..
Kitabın en sonunda ise  yeni kaybettiği eşi Nedim'e yazdığı içime işleyen üç değerli sayfa yer alıyor. "Geçtiğimiz Kırk Gün" başlığındaki satırlar şöyle sonlanıyor; " İçimde tek bir mum kalacaktı hani; peki ne, bu yürekteki bin dönümlük orman yangını?" 

İlk 20 günde 100 bin satış rakamına ulaştı #göçüpgidenlerkoleksiyoncusu 

22 Yorumlar

  1. aaa ne harika bir tesadüf olmuş...kitaptan alıntılar harika...çok merak ettim ...en kısa zamanda okuyacağım..sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. hayat ne garip, ama bazende bir o kadar güzel ... tesadüf diye karşılaştığımız güzel insanlar ... kitabı okumadım ama okuma listeme notunu aldım. paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bende severek takip ediyorum.Guzel raslantı olmuş .Es8nikaybettigini bilmiyordum.Allah sabır versin.Mutlaka okuyacaklar listeme ekliyorum

    YanıtlaSil
  4. Ne hoş bir tesadüf olmuş.Mutluluğunuz fotoğraftan bile yansıyor. Kitabını da merak ediyordum, okumak nasip olur umarım. :)

    YanıtlaSil
  5. bende okunacaklar listesine aldım...

    YanıtlaSil
  6. Motive edici buldum.not aldim

    YanıtlaSil
  7. Güzel tesadüf. Sevgiler iyi yıllar.

    YanıtlaSil
  8. Niye beni bulmuyor böyle tesadüfler ya niyeeee?🙄😁Şermin hanımın çizgisini,mütevaziliğini çok beğeniyorum bende.Acısını bile güzel yaşayan insanlardan biri💕🙏🏻

    YanıtlaSil
  9. ne güzel bir rastlantı olmuş. Şanslısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans mı bilemiyorum
      Hayat diyelim istersen
      Hayatta herşeyin bir nedeni var
      Sevgiler

      Sil
  10. Hayatın bazen insana böyle güzel tesadüfleri yaşatması ne güzel. Şermin hn. henüz bir kitabını okumadım. Türkiye’ye gidince alınacak kitaplar listesinde bekliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kalbi de yüzü gibi güzel olanlardan kendisi

      Sil
  11. Yetenekten haberim yoktu, paylaştığınız satırları sanki kendim not almış gibi hissettim.

    Röportaj girişimleriniz bizim için çifte mutluluk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://fatmacanbulaterdem.wordpress.com/
      Göz atmanızı tavsiye ederim

      Sil
  12. Not aldım, o seçme cümleler de çok dokundu, teşekkürler güzel arkadaşım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı hikayeler hepsi birbirinden dokunaklı

      Sil