8 Kasım Salı akşamı Zorlu PSM’de Zülfü Livaneli’nin 50. sanat yılı için 50 eseri yeni düzenlemeleri ile 50 sanatçı tarafından yeniden yorumlanan albümünün ilk konseri ÇABA Derneği yararına gerçekleştirildi. Çaba Derneği tarafından hazırlanan şef Turhan Yükseler Orkestrası ve çok sayıda sanatçı ile yapılan gala gecesinin ardından albüm 10 Kasım günü müzik marketlerdeki yerini alarak dinleyicisi ile buluşacak. Konserde Sezen Aksu, Yonca Lodi, Yaşar, Yeni Türkü,  Sıla, Funda Arar, Kubat, Göksel, Kenan Doğulu, Linet ve Kardeş Türküler de konuk sanatçı olarak sahne aldı.

"10 yıl önce bir kaç arkadaşın hayali ile yola çıkan ÇABA Derneğinin hayali; ülkemizin ihtiyaç duyulan her bölgesine yardım götürmek, eğitimde fırsat eşitliği için çalışmak ve çocuklara umut olmak.Derneğin ismini ÇABA koyduğumuz günden beri çocuklar için çabalıyoruz" diyor derneğin şu anki Başkanı Özlem Zehebi. 

2009-2015 yılları arasında ÇABA Derneği Başkanı olan Lise arkadaşım Dr. Özlem Cankurtaran’ı ve çok başarılı bir modacı olan kardeşi Sıla Öztürk’ü kutluyorum. ÇABA Derneği için büyük katkıları oluyor. Onları gurur ve beğeni ile izliyorum. Atelier Sıla Öztürk ÇABA için düzenlemiş olduğu "2014’de Babalar ve Kızları", "2015’te ise Anneler ve Oğulları" Defilesi ile büyük ses getirmişti.

50. Yıl albümünde; Sezen Aksu ‘Günlerimiz’i, Fazıl Say ve Serenad Bağcan ‘Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor’u, Candan Erçetin‘Merhaba’yı, Sıla ‘Belalım’ı Kenan Doğulu‘Özgürlük’ü Selda Bağcan ‘Çırak Aranıyor’u, Funda Arar ‘Zor Yıllar’ı, Kardeş Türküler ‘Leylim Ley’i Yaşar ‘Gün Olur’u, Teoman ‘İstanbul’u Dinliyorum’u, Yeni Türkü ‘Gözlerin’i,  Aynur ‘Dağlara Küstüm’ parçasını, Kubat ‘Memik Oğlan’ adlı türküyü, Zuhal Olcay ‘Sevdalı Başım’ı,  Suavi ‘Saat 4 Yoksun’u, Nükhet Duru ‘Bir Yelkenlim Olsaydı’yı,  Feridun Düzağaç ‘Kardeşin Duymaz’ı,  Mehmet Erdem ‘Mektup’u,  Şevval Sam ‘Hoşçakal Kardeşim Deniz’i Halil Sezai ‘Asya-Afrika’ adlı eseri,  Jehan Barbur ‘Bulut mu Olsam’ı,  Fırat Tanış ‘İçimizden Biri’ni,  Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ‘Eski Tüfek’i  Ata Demirer ‘Akdeniz’i, Haluk Levent‘Kan Çiçekleri’ni, Cengiz Özkan ‘Mayın’ı,  Harun Tekin ‘Yangın Yeri’ni, Hüsnü Arkan ‘Nurhak’ı,  Bulutsuzluk Özlemi ‘Hoşgeldin Bebek’ adlı parçayı,  Ceylan Ertem ‘Kız Çocuğu’nu, Ciwan Haco‘Merhaba’yı, Rojin ‘Kuşların Vurulduğu Zaman’ı seslendiriyor.

2 Yorumlar

  1. Gala Gecesi ne girmem ama album çıkar çıkmaz alacağım Maviannem ☺💖

    YanıtlaSil
  2. Çok severim şarkılarını çok güzel bir fikir olmuş ..

    YanıtlaSil