Kasabalarda yaşam başkadır. Kız çocukları için biraz daha zordur hayat. "Aman konu komşu ne der, laf söz olur" ile büyür kızlar. O nedenle de çoğu zaman, bu katı kalıpların dışına çıkmak o kadar da kolay olmaz. 
Filmde çok güzel anlatıyor Çağan Irmak, küçük yerlerdeki yaşamı. Tire'de başlıyor hikaye. Şarkıcılık hayallerine sert bir şekilde karşı çıkıyor babası.  "Hatice"nin babasına isyanını dile getirmesi değişik bir biçimde ele alınıyor. Özgür hissetmediği için İstiklal Marşını söylemiyor ve cetveli parmaklarına yiyor. Ancak kim tutabilir ki, 17 yaşının heyecanını, hayallerini dayakla veya baskıyla. Abla Hanife'nin ise o kadar cesur olamayıp, boyun eğişini  hayata,  çok güzel yansıtıyor gençliğini oynayan Gözde Çığacı ve Hanife'nin yaşlılığı Işıl Yücesoy ile o kadar çok benziyorlar ki, filme gerçeklik katıyor bu durum.
 Mehmet Günsur,  Kaymakam oğlu Tarık rolünde o bildiğimiz çapkın gülümseyişi ile kasabadaki genç kızların yüreğini hoplatıyor. Mehmet Günsur, kendi egolarına yenik düştüğü, kendi değil de Ayperi'nin hayatını yaşadığı yanılsaması ve kendi hayallerini gerçekleştirememenin ezikliğini duyduğu sahnede çok başarılıydı.
 Hatice, sahne adı: Ayperi, Zeynep Farah Abdullah "Öyle Bir Geçer Zamanki"deki performansı ile çok başarılı olacağının sinyallerini yıllar öncesinden vermişti zaten. Seviyorum onun oyunculuğunu ben. Liseli genç kızı öyle güzel canlandırıyor ki, herkes kendi liseli halini gördü onda sanki. Hangimizin yoktu ki hayalleri, kaçımız Hatice gibi gerçekleştirebildik ve hiç pişman olmadık attığımız adımlardan?
Çoğumuz ailemizin karşı çıkışları yüzünden hayallerimizi sımsıkı sandıklara kilitledik.  Ya hayallerinin peşinde koşanlar, Ayperi gibi hayallerindeki hayatı ne pahasına olursa olsun yaşayanlar, mutlusunuzdur eminim. Sizlere selam olsun buradan..
Hümeyra, yine hayran bıraktı bize kendini. 70'li yıllarda o da sahnelerdeydi Gülperi gibi ve en şaşaalı günlerini yaşıyordu .Filmi gerçek kılan dokunuşlar biz izleyicileri o yıllara götürdü. Çağan Irmak'ın oyuncu seçimini çok başarılı buldum bu yüzden. Müzisyenlikte zirveyi, başarıyı  ve sevgiyi tadan bir oyuncu olan Hümeyra filmin olmazsa olmaz tadıydı.
Kerem Bursin, genç kızların son zamanlarda  çok beğendiği bir aktris.  Onun oyunculuğu ve enerjisi beni pek etkilemedi desem doğru olur. 
Filmin müzikleri Kenan Doğulu'nun elinden çıktığından mıdır bilemem ama ben çok beğendim. O yılların ruhunu yansıtıyordu.

10 Yorumlar

  1. Kesinlikle izlemek istiyorum, umarım her filmi gibi bu da başarılı olur çok emek var belli ki. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben de izleyeceğim bu hafta içinde ya da en geç hafta başı. Sağol tanıtım için Maviannem :)

    YanıtlaSil
  3. İzlemek istiyorum bende :) sevgiler Fatma'cım,öperim.

    YanıtlaSil
  4. Çağan IRMAK hayranı olarak en kısa zaman da izlemek istiyorum. Çocukluğuma yolculuk yapmak içinde güzel bir fırsat olur.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel, çok samimi duygularla yazmışsın... eline sağlık mavikardeş :)

    Ama ne yazık ki uzaktayım memleketten ve kimbilir ne zaman DVD'den seyrederim..

    YanıtlaSil
  6. Çok merak ediyordum bu filmi çok güzel yorumlar okudum hakkında. Sende beğendiğine göre gitmeliyim:)

    YanıtlaSil
  7. Bu hafta sonu izleyeceğiz inşallah, merak ediyorum filmi. 70 ler çocukluğumuz:)

    YanıtlaSil
  8. Çok merak içindeydim;bu yazınızı okuyunca daha çok içine çekti beni bu filmin nostaljisi... En yakın zamanda izlemeli... Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Tam 9 kez izledim her seferinde çok ağladım benim de hayallerimin peşinden cesaret edemeyip kaldım. Bu film beni çok ağlatır kendim de çok şey buldum bu film de. Hele ki o şarkılar " Sevdim " muhteşem ya ağlamamak elde değil. Keşke şarkılar için plak olsa film deki gibi ve ayperinin gerçekten posterleri olsa da alsak inanılmaz güzel olurdu. Türk sinemasının 2010 lar daki en iyi müzikal melodram filmidir unutursam fısılda 💞

    YanıtlaSil